Jedna oblička

horalka1986
24. nov 2022

Ahojte. Prosim vas, mate niekto skusenost s tym ze funguje len jedna oblicka, aj to nie na 100 percent? Onko pacie po 50-tke. Ide o mamu a rada by som si prečitala reálne skusenosti. Prosim, na rovinu.

aurelia2000
24. nov 2022

@horalka1986 Môj otec ma už 5 rokov len jednu obličku. Funguje normálne, chodí pravidelne na kontrolu, trochu sa obmedzuje v jedle. Čo sa týka pohybu a spôsobu života, tam sa neobmedzuje, ale on nie je onko. Moja babka žila 15 rokov úplne bez obličiek - chodila na dialýzu. Dožila sa 88 rokov. Tvoja mama pravdepodobne nemá na výber, tak neváhajte. Či už jej ju zobrali? Držím palce ✊ Ja som onko. Nech sa snaží prežiť za každú cenu. 🍀Tebe ako zdravej sa veľa vecí zdá strašných, ale ver mi, ľudia žijú s rôznymi hrôzami a chcú žiť aj tak. Držte sa!!! 🙏❤️❤️❤️

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
martinka13
24. nov 2022

Môj dobrý kamarát prišiel o obličku v cca 18. Mal vysoký tlak a zistili, že obkicka mu pracuje len na 20%. Musela von.... teraz ma 41. Žije bez obmedzení.

lilyianka
24. nov 2022

@horalka1986 moja sesternica prišla o obličku ako dieťa. Počas života s tým žiadne problémy nemala. Zomrela ako 50r po niekoľkoročnom bojí s leukémiou.

staleja
24. nov 2022

Ahoj, môj manžel bol onko pacient. Rakovina mu doslova zožrala jednu obličku. Nádor utiahol nejakú žilu, alebo tepnu k obličke a tá nevyživovanim prestala pracovať. Vďaka Bohu manžel už roky žije plnohodnotný život aj bez nej. Chodí na pravidelne kontroly. Maminke želám veľa síl...+

anicka176
24. nov 2022

Zdravím, predpokladám, že je sledovaná u nefrológa a dodržiava jeho odporúčania. S jednou obličkou sa dá viesť plnohodnotný život. 😊

janetinka27
24. nov 2022

@horalka1986 ahoj, moja babka mala od narodenia iba jednu oblicku, ale nevedelo sa o tom. mala styri deti, prve v sedemnastich. pocas zivota uz pomerne mlada mavala zdravotne problemy - krvacajuce zaludocne vredy, pred patdesiatkou infarkt, potom dalsie, niekolko operacii srdca, neskor zistili aj cukrovku (zrejme ju uz mala dlho). dozila sa takmer 82 rokov, zomrela po zapale pluc.

martinkatinka
24. nov 2022

Mama mala nador na oblicke, vyoperovana 1 oblicka, nador vylieceny, fungovala v poriadku 20 rokov, sice tiez mala znizenu funkciu, ale bolo to celkom OK.

dilino
24. nov 2022

Tu kde žijem zomrela minulého roku najstaršia občianka žila roky z jednou obličkou a dožila sa 97 rokov. Teraz bude rok čo zomrela. Nikdy nebola na žiadnej diálýze jeden syn jej zomrel teraz toho roku tiež už mal dosť rokov a druh žije a nikdy im nič nebolo.

kvetinka75
24. nov 2022

áno poznám, kamarátka, žije bez obmedzení - teda nejaké si sama naordinovala - čo sa týka stravy, nech tú jednu zbytočne nezaťažuje ale nie je onko. Chodí na kontroly a nemá žiadne problémy

horalka1986
autor
24. nov 2022

Dakujem za odpovede. Mama je uz skoro mesiac v nemocnici. Prisla tam s tym, ze niekolko dni vracala. Po tych 3 tyzdnoch mame info take, ze jedna oblicka nefunguje vobec a tu druhu sa snazia zachranit, ale ako tak pracuje. Kazdy druhy den ma cca 5 hodin dialyzu, plus sten, ale hodnoty jej pod 500 klesli len raz. Najmenej mala 350. Jaj a to je od pondelka v izolacke, lebo dostala covid. 🤦‍♀️

staleja
24. nov 2022

@horalka1986 držte sa, pomodlím sa za ňu...+

horalka1986
autor
24. nov 2022

@staleja dakujem velmi pekne 🙏