Kupila som si kremy proti vraskam. Najma pod ocami sa mi zacinaju robit vrasky. Tak verim, ze ked budem tieto kremy pouzivat dlhodoho tak oddialim tvrobu vrasok. Ale citam, ze kremy su blbost. Ale podla mna napr. krem vie pomoct aj striam v tehotenstve. Fakt som si cele tehotenstvo kremovala brucho a nemam ani jednu striu. Sice som pouzivala obycajny nivea krem, ale pomohol aj tak. Tak preco by nepomohol krem v prevencii vrasok? 🤷♀️🤷♀️
hlavne je zbytocne sa natierat kremom proti vraskam a nenosit SPF, ci v lete sa opalovat a nechat sa spiect alebo potom prasknut do solarka....nielen, ze to pomoze pigmentovym skvrnam ale aj vraskam...tam ti uz potom ziadny krem nepomoze....
Hydratovanie pleti a ochrana pred slnkom su podla mna dolezite, SPF ti zabrani pigmentovym skvrnat, hyperpigmentacii a ochrani tvoju plet, dobre hydratovana plet nebude mat tak viditelne vrasky (aj ked ano hlboke vrasky neodstrani), velmi ucinny je aj retinol ale s tym treba opatrne. Treba hlavne kupit dobry hydratacny krem a chranit sa pred slnkom.
Zameraj sa viac na hydratacne sera a kremy s spf po cely rok.
botox,výplne a plastiky to jedine zaberá na vrásky🙂
Ahoj, ja by som krémy určite používala pravidelne, nie je to blbosť ako prevencia, ale išla by som do kyseliny hyaulurónovej, keď máš 300€ navyše.
V mnohých prípadoch viac efektu prinesie masírovanie a prekrvovanie, ktoré pokožka zažíva počas natierania ako samotný obsah krému.
Treba však zvoliť správne krémy, aby sa neupchávali póry a pokožka a koža nezabudli fungovať (napríklad po čase extrémne suchá pleť v dôsledku nadmernej externej hydratácie).
@katren suhlasim, mala som taku kolegynu, ktora behala stale po kozmetickach na neviem ake omladzujuce kury, lebo ze ma hlboke vrasky a potom sa v lete pravidelne uprostred poludnia vypekala na balkone 😁. Ja som sa vzdy akosi prirodzene skryvala pred slnkom, lebo mam citlivu plet a zatial co sa tyka vrasok je to celkom ok.
Kremovanie brucha v teho nema ziadny vplyv na strie. Ide skor o to ako zena pribera ak postupne nabera trebars aj od zaciatku po kile koza sa stiha prispisobit ale ked do 5m ziadne kg a zrazu mas 5kg a brusko sa rychlo napne tak bum mas strie. Ja nemam jednu striu na bruchu a nejak som sa extra nemazala obcas kokosovy olej . Ale prsia narastly rychlo o dve cisla vacsie a tam mam par strii. V prvom teho som pribrala 20kg v druhom 24. Kremy proti vraskam moc rozdiel neurobia ale aspon hydratuju pokozku.
Ja odkedy používam kvalitný očný krem tak je to fakt vidieť, hlavne keď porovnám napríklad fotky pred dvoch rokov…
@luci310 Prosim ta napises nazov toho kremu?
Ja som brucho viac nekrémovala ako krémovala počas tehotenstiev a nemám jedinú striu a veru ja som mala len melón pred sebou a ani jedinú striu nemám. Myslím, že tu je doležitá genetika. Moja mamka nikdy nekrémovala a tie ani jedna stria. Čo sa týka vrások, tiež som čítala, že krémy nedokážu preniknúť do hĺbky a jedno, či je to obyčajný mandľový krém alebo dior. Určite má ale zmysel starať sa o seba, aj keď vráskam sa neubránime časom úplne všetky.
Moja mama nekremovala a ma brucho samu striu.Ja nemam ani jednu striu a kremovala som.🤔
Niektoré možno so mnou súhlasiť nebudú, ja som vyskúšala naozaj veľa skôr známych značiek a išla som podľa recenzií a osobne mám najlepšiu skúsenosť so značkou eucerin a Vichy.. tie používam ale na večer, lebo makeup na nich nevyzerá dobre, na den iné, ale len keď sa licim…
krém je len prevencia nelieči vrásky, môže maximálne spomaliť starnutie pleti a nechať ju pružnú, keďže cieľom každého krému je hydratovať a premastniť pleť. Ale pokiaľ krém obsahuje kyselinu hyaluronovú, vit. C, retinol, BHA+AHA kyseliny alebo má SPF tak môže byť vidno rozdiel ale všeobecne je lepšie kúpiť zvlášť jednotlivé zložky ako v kréme tak vidno vyšší účinok. A samozrejme je rozdiel, či sa vrásky "liečia" včas a keď až po niekoľkých rokoch keď sú príliš viditeľné.
Z mojich skusenosti ( mam 47 rokov), je najdolezitejsia vnutorna vyziva( strava, tekutiny, nefajcit, alkohol len mierne) a vonkajsia ochrana pred slnkom ( krem s ochrannym faktorom 15 po cely rok a 50+na dovolenke na horach alebo pri mori)
SPF 50 od jari do jesene, cez zimu spf30, je to najlacnejši antiaging...ďalej účinné látky ako céčko, kyselinu hyalurónova, retinoidy, peptidy a najdôležitejšia hydratácia...neovplyvnitelne su genetika, veľa robí strava, žiadne fajčenie a alkohol..
Ked uz vrasky su tak ich nevygumuje nic okrem botoxu/kyseliny/liftingu atd. Jedina vedecky dokazana latka ktora je aj protivradkova je retinol, ale tiez by som povedala ze skor spomaluje a tie mensie vyhladzuje len tretinoin. Najlepsia prevencia proti vzniku hlbokych a novych vrasok je spravne vyskladans rutina, pit vela vody a vzdy vzdy vzdy nosit SPF. Nachylnejsia na vrasky je sucha plet preto treba vela hydratovat
Kazdy tu riesi kremy...ja podla seba poviem, ze ked som nevyspata lebo deti, nervozna lebo praca, unavena lebo domacnost, mozem si dat na seba aj neviem co a stale vyzeram hrozne a aj vrasky su take vyraznejsie. Ja mam denny a nocny krem bezne dostupnej znacky a masky cca kazdy vikend, ale ked si dam viac ovocia, zeleniny, Cecko, zinok, poriadne si zacvicim, vela pijem, som v psychickej pohode a vybehnem do prirody, moja plet normalne ozije. Preto som skor za staranie sa zvnutra. Samozrejme genetika je niekedy svina...vrasky nemam ani ja, ani moja 60 rocna mama, ale sive vlasy od 20tky 🙂
Ja som si v tehotenstve brucho nenatierala ničím a nemám jedinú striu. S tými pleťovými krémami je to otázne. Myslím, že tie s UV filtrom oddiaľujú starnutie pleti, lebo slnečné žiarenie ju poškodzuje. Ale či môžu krémy oddialiť tvorbu vrások...?
Pretože ja som si počas tehu nekremovala brucho ani raz a to i každý hádal dvojčatá a tiež nemám ani len náznak jedinej strie... To je genetika dievča a nie nivea 👍🤦♀️😁
krém na pleť používam ,ale žeby to bol nejaký zázrak sa mi nezdá... eucerin je asi naj spomedzi všetkých.
Najdôležitejšia je určite prevencia vrások, čiže nevypekať sa na slnku a používať SPF počas celého roka. Vidím to na mojich rovesníčkach po 30tke, že majú dosť vrások. Celé leto sa slnia a natierajú maximálne s olejčekom s SPF 15 (lebo veď pekne do hneda opaľuje). Už teraz vyzerajú na +10 rokov, škaredé vrásky okolo očí, na čele. V tomto štádiu to už krém určite nezachráni.
Tak sú veci, ktoré sú overené, už ti to tu písali: neopaľovať sa, každý deň SPF (opaľovací krém), retinol skutočne zlepšuje stav pleti, potom sú dobré chemické peelingy AHA a BHA kyselinami, tým, že zlúpavajú vrchnú vrstvu kože, tak stimulujú tvorbu novej a kolagénu, tým pádom človek skutočne vyzerá lepšie.
A potom veci typu céčko, peptidy.
Povedala by som, vykašľať sa na všelijaké moderné prírodné nezmysly, malinové oleje za 30 éčok, ktoré v sebe nemajú žiadnu účinnú látku. Vyššie uvedené sa dá u rôznych značiek kúpiť za pár éčiek a efekt to má.
@luci310 aky pouzivas? To je až taky rozdiel?
ja som si tiez mastila denne aj 2x brucho a mam kozu dopukanu...aj sestra teraz masti a tiez ma strie.....