chcem sa opýtať je vyskočenie platničky veľmi zlé? mám sa niečoho báť? pretože som ešte dosť mladá a neviem čo ma čaká 🙂 😢
Odporucim Ti neorologa dalej magneticku rezonanciu a nasledne nemocnicu v Ziline a primara MUDr. Vyletelka , aplikuju tam oznon( to beriem v propade ze je to vazne a nevies sa hybat) , inak tu platnicku ak nieje moc vonku dokazu dostat spat cviky specialne ktore ti daju na rehabilitacii. Ja som nechodila 10 m, stalo sa mi to v 19....teraz mam 29 a normalne zijem.
ja som bola za neurologom ,on ma poslal za rehabilitacnym,ten mi to napravil a je OK
Ahoj Viktorka, ja mám prasknutú a vysunutú platničku 4 mm, riešili ma na neurochirurgii v Ružomberku, MUDr. Rusnák, môžem odporučiť, výborný lekár. Bola som tam 3 krát na preliečení cez víkendy (na 3 noci) a potom, sa to pomaly zlepšovalo. Teraz nemávam problémy a dokážem aj ťažké drevo nosiť, kadečo.
ahoj, ja mam dve platnicky vysunute,,, mam kazdodenne bolesti. Jednu mam poskodenu na 2 stupen a jednu na 3 stupen. na magnetickej rezonancii mi povedala doktorka, ze je to uz na operaciu a to mam len 30. Najlepsie je zacat posilovat chrbat aby sa ti to nezhorsovalo
ja uz mam operaciu 2 r za sebou a odvtedy mam pokoj, ale to som uz nevedela chodit ☹
Ak smie sa spýtať @denisakon na 3 dní ja idem na diagnostiku tiež som bola u rusnaka keďže nemal čas sa mi dostatočne venovať tak mi navrhol diagnostika 3dni hospitalizácou neviete poradiť ale vyšetrenia budú mi robiť 🤔jedna o o platničku L5 chodroza disku aj s reherniácia a čo vám robili take vyšetrenia
No, minimálne bolesti chrbta, podľa zavaznosti konzervatívna liečba, neskor možno operácia. Pravdepodobne chronické bolesti chrbta. To len tak veľmi zhruba, pytaj sa neurologa alebo ortopeda.