Ahojte. Chodím na kontrolné Ct každý polrok,ct brucha a panvy s kontrastnou látkou. Neviete náhodou,keby som mala v črevách nejaké nádorové zmeny,dalo by sa to vidieť na Ct? Ďakujem za pomoc 😊
@aurelia2000 áno pýtala 😊 ježiš to bolo už tak dávno🙈.bolí ma ĺavá strana v boku,ťahá sa do celého podbruška,niekedy aj noha zvnútra. Najviac v noci.
Bola som na ctčku v októbri,všetko bolo v poriadku
Dobre, a sono nejaké máš urobené? U gyn, aj také to obyčajné. Potom sa teda pýtaj na kolonoskopiu. Onkológovi si o tých bolestiach vravela? Lebo mňa bolia v noci kostí a kĺby a to si riešim s ortopedom. Najprv ma poslal na scintigrafiu skeletu a keď sa nič nenašlo, no tak len analgetiká. Takže aj ty môžeš mať bolesti a nič ti nenájdu. Mala si ťažkú chemo? To zničí nervové zakončenia a z toho sú tieto bolesti akoby bez príčiny.
@aurelia2000 idem v januári na kontrolu určite spomeniem doktorke. Nemala som silné chemo
Vieš čo, už aj mňa bolelo v noci to, čo teba 🤭 môj mozog si asi v spánku vymýšľal 🙄 tým nechcem zľahčovať tvoje bolesti,
Drž sa❣️
Ahoj, ty si sa tu už pýtala v januári, však? Aj ja som bola teraz na CT celého trupu s kontrastnou látkou. Ale od mojej známej, čo mala rakovinu čreva viem, že na črevá sa robí špeciálne CT. Tu si pozri: https://www.izd-tt.sk/product-details/pocitacov...
No, podľa jej rozprávania to je dosť taký kultúrny zážitok 🥴pri kolonoskopii do človeka napumpuju vzduch a pri irigografii nejakú tekutú náplň. Deň predtým je "príprava", čiže hladovka a preháňadlo.
Takže to naše CT s kontrastom je len taká pohodička oproti tomu.
Určite by aj tam niečo videli, ale ak máš nejaké nejasné bolesti v bruchu, choď na kolonoskopiu (s uspatim). Bolí ťa niečo v bruchu po jedle?
Ale plne chápem tvoju fóbiu... najlepšie je zahrabať sa po krk do roboty.