Je vhodný Tantum Verde na kiahne?

26. dec 2024

Ahojte,.prosím Vás čím sa teraz natierajú kiahne ? Čítala som že tantum verde roztok, a keďže bola plná trieda kiahní pred vianocami do zásoby som domov kúpila. Teraz ma dcéra dva podozrivé pupaciky - fakt neviem či to začínajú kiahne či nie. Jeden bol akoby pľuzgier, praskol, v strede mal chrasticku a teraz pozeram že zas to má v strede také akoby vlhké a chrasta tam není, tak rozmýšľam či jej to pre istotu potriem tím tantum verde aby sa to nezapalilo. Aj ste to riešili či rovno potierali ? Alebo mám doma ešte betadine.

daniela1911
26. dec 2024

Ahoj, moja mala len jeden podozrivý, a potom už mala v ústach, tam som dávala tantum a za dva dni po tele - tam som používala tento krém, v lekarni mi poradili, bol fakt dobrý. Dcéra bola veľmi vysypaná, aj po tvári, a aj sa kde tu poškrabala. Ale tento krém aj vysušil, aj vydezifikoval, aj pekne zahojil jazvu. Cely proces vyrazky som jej ho dávala. Ešte som ju oplachovala večer hypermanganom.

autor
26. dec 2024

@daniela1911 ďakujem pekne. No som zvedavá ako sa to vyvinie

anavixy
27. dec 2024

Tantum verde, tanno hermal, ale zaklad je hypermangan. Pri kiahnach (ale celkovo pri pluzgieroch, vyrazkach) pozor prave na taketo opakovane strhavanie chrast, vtedy vznikaju jazvy a pripadne zavlecenie infekcie. Pri horucke pri kiahnach nepodavat Nurofen.

ivanka33
27. dec 2024

Nám poradili Betadine,je to dobré, pomohlo...

autor
27. dec 2024

@ivanka33 a ten betadine ste riedili alebo len tak na vatovej tyčinke potrieť ?

autor
27. dec 2024

Ďakujem baby, no dnes má jednu novú vyrážku zas čo vyzerá podľa mňa úplne ako kiahna ale príde mi divné žeby tak mega pomaly pribúdali. Ale ona ešte dojeda isoprinosine čo dostala predtým na chrípku tak neviem možno jej to tlmí. Stále ma len tri dokopy

ysseba
27. dec 2024

Sú to určite kiahne. Aj môj ich syn práve teraz tesne pred Vianocami dostal. Tiež pupák vyzeral presne takto, posielala som fotku pediatričke, tá mi to potvrdila. O tom Tantum Verde som čítala, aj farmaceutky to radili. Ja som ho ale nekúpila. Nám doktorka predpísala Fenistil kvapky a potieram mu to ešte Betadinom. Držím palce 🙂

patka06
27. dec 2024

Tantum Verde sprej bol u nás top.
Popri ňom nebolo treba nič iné.

veroonr
27. dec 2024

Tea tree, betadine + kupel v hypermangane

autor
27. dec 2024

Poslala som dr fotky aj ona pise ze su to urcite kiahne. Mne len bolo divne ze ma stale len 3 vyrazky :D ale vsak super keby nam to tak lahko prejde. Dakujem

labky613
27. dec 2024

Tiež len Tantum Verde roztok...

ankare
27. dec 2024

Toto sú kiahne.
Ja som natierala tamtum verde roztokom.
Skoré uzdravenie!

ivanka33
27. dec 2024

Netreba riediť,ja som dala na tampón a tak som potierala, s vatovou tyčinku je to veľa práce 😄

autor
27. dec 2024

Ďakujem baby už ich má aj syn, čo som nečakala myslela som že bude medzi nimi nejaký väčší časový odstup ale asi sa nakazili cca naraz. A on chudák vyzerá že sa vysypa iným tempom ako dcera, už teraz sa bojím ako sa ráno zobudí obsypany, už má aj teplotu . Tak ideme bojovať ďakujem 😊

senta_sofia
27. dec 2024

Ak ma malo, mozes potriet, ak sa vysype, najlepsi je kupel v hypermangane, zmiernuje svrbenie, je antisepticky, vysusa.

ankare
27. dec 2024

To je dobre, že si to naraz odkrutia. Skoré uzdravenie!

vierka0508
27. dec 2024

Aj my uz 5ty den bojujeme. Dnes konecne bez teplôt. Vyzera za u nas najviac pomáha hypermangan, aj 4x do dna ho posadim do vane. Mladsi zatial odolava, tiez by som bola najradsej keby to mame naraz za sebou

snowflakenel
27. dec 2024

My len hypermangan a taka pena na potieranie v spreji. Uz si nepamatam nazov, bolo to specialne na kiahne, z lekarne. No najviac sa mi osvedcil hypermangan a klasicky tekuty puder. Skusali sme aj chladivy, no ten dceru akoby palil