Je vhodné bankovanie u onkologického pacienta?

ivka1474
24. okt 2018

Dobrý deň chcem sa opýtať ...som onkologicky pacient môžem si dať bankovú masáž?dakujem

prevenar
24. okt 2018

@ivka1474 ..nevidim dovod , ze preco nie ..na druhej strane okrem vyraznych modrin od toho nic moc viac neocakavaj.

ivka1474
autor
24. okt 2018

@ivka1474 už som na tie masáže chodila len som chcela vedieť či to teraz neuškodí nejako

17juraj17
24. okt 2018

@ivka1474 Uz ked tak slabsie nech to da. Onkologicky pacienti casto x maju vacsiu tendenciu k modrinam. Ak mas leukemiu tak urcite nie. Radsej si daj klasiku. No ak si v remisii tak si obmedzenie nemas.

romiada
24. okt 2018

@ivka1474 netusim ako je to s bankovanim ale jeden maser mi povedal ze niektore masaze su tabu pri onkologickych pacientoch. Ja by som sa opytala radsej lekara ako tu na MK.

ivka1474
autor
24. okt 2018

@romiada tak v tom máš pravdu radšej opýtam mojej lekárky ...dakujem

mogaa
24. okt 2018

Konkrétne pri rakovine plúc sú akékoľvek masáže kontraindikáciou. Aj kúpele pri onkologických ochoreniach sa odporúčajú až po ukončení liečby. Treba sa spýtať onkológa. Teoreticky pokiaľ nemáš metastázy ale zapuzdrený nádor tak by to uškodiť nemalo, ale treba sa spýtať onkológa.

17juraj17
24. okt 2018

@ivka1474 Presne ako spominaju vyssie. Je velmi dolezite aka forma,faza a umiestnenie. Ak je to schopny maser, mal by ti vediet odpovedat aj on a prip. prisposobit tvojmu stavu.....

iren88
24. okt 2018

@mogaa nemalo, ale je lepšie, keď to zváži lekár, ktorý priamo pozná zdravotný stav pacienta, že vie aký konkrétny problém má a či by to mohlo pomôcť alebo práveže uškodiť, na vlastné riziko by som do toho nešla 🙂