Je vhodná masáž na zápal sedacieho nervu?

anketkarka
29. dec 2023

Je vhodná masáž celého chrbta pri bolesti v driekovej oblasti, ak mám zápal sedacieho nervu? Môže mi to pomôcť, alebo uškodiť?

lejllamt
29. dec 2023

@anketkarka uškodiť...nemasírovať

erikaa09
29. dec 2023

A riešiš nejak ten zápal ?

jamimo
29. dec 2023

@anketkarka v žiadnom prípade masírovať.
Máš medikáciu? Inú liečbu? Príčina zápalu?
Skoré zlepšenie prajem!

hyta
29. dec 2023

Ja toto riešim už mesiac, no bolesť mi ide do nohy a mám problém sa i hýbať. Bola som na neurológii, idem na MR, mám lieky a kázali mi kľud, žiadne masáže či cvičenie.

aurora33
29. dec 2023

@anketkarka masáž ti to tak akurát ešte viac rozdrazdi

muchotrafka298
29. dec 2023

@anketkarka mas tuto diagnozu potvrdenu? Moze sa jednat aj o problemy s platnickami, nemusi to byt ischias. V ziadnom pripade Ti na toto neodporucam v tejto akutnej faze masaz a ani cvicenie.

anketkarka
autor
29. dec 2023

Ďakujem za rady. Nemám to potvrdené, je to postkovidovy stav. Bola som objednaná na masáž a pani je len masérka s kurzom, takže nie odborník. Nechala som si poradiť od vás, keď ste to tak jednohlasne zavrhli. Mne na to prospieva pohyb. Diagnózu mám od lekára len po telefóne počas covidu. Momentálne som na tom lepšie a zaberajú flector EP Rapid.

aurora33
29. dec 2023

@anketkarka pokial ti tŕpne noha?

erikaa09
29. dec 2023

@anketkarka skuste razovu vlnu. Je aj na zapaly . Ja som mala v tele zapal a pekne zmizol. Konečne.

hyta
29. dec 2023

@erikaa09 Kde sa to dá zohnať?

muchotrafka298
29. dec 2023

Bez riadnej diagnostiky odbornym lekarom nepodstupuj ziadne procedury. Diagnostika po telefone nestaci.

erikaa09
29. dec 2023

@hyta u ortópeda alebo v niektorich fyzio klinikach.

hyta
30. dec 2023

@erikaa09 Ďakujem.