Prosím vás ake prvotné príznaky ste mali kým vám bola diagnostikovana skleroza multiplex
Dobrý deň. My ju máme v rodine bohužiaľ trpí ňou moja mamina a jej brat, ktorý vo februári tohto roka podľahol a zomrel.
U môjho uja boli príznaky pred 20 rokmi bolesti nôh. Pri mamine diagnostikovali jej to minulý rok a bolel ju chrbát a hlava.
Každý jeden človek, ktorého poznám nemal rovnaké príznky. Jediné čo by som vám poradila je to aby ste tomu psychicky nepodľahli... V prípade otázok mi kludne napíšte.
Ma ju sused a on navstivil lekara az na zaklade toho, ze sa mu triasli ruky
Ma ju manze, diagnostikovali mu ju ako 22 rocnemu a bolo to tym, ze nevidel na jedno oko, nepocul na jedno ucho a trpla mu noha. Najprv ze je to zapal ocneho nervu a poslali ho domov. Ked neprechadzalo, tak pravdepodobne SM a az potom potvrdili uplne.
Svagrina, zacali jej trpnut nohy, jedno rano sa nepostavila...prijali ju do nemocnice na neurologiu, robili MRI, lumbalnu punkciu, na zaklade tychto vysetreni to zdiagnostikovali...lieci sa vyse 3 rokov, funguje bez problemov...
@katkka08 ahoj, u mna mali tiež podozrenie, zacali mi trpnut ruky, nohy aj usta. Tak ma neurologicka poslala na magneticku rezonanciu, aby sa vylucil nador na mozgu alebo SM. To cakanie na výsledok bolo hrozne, ale nepotvrdilo sa to. Takze treba sa objednat na neurologiu a tam ta uz nasmeruju,alebo teda toho, kto to potrebuje.
Som mama so sklerozou multiplex
Pri oboch prípadoch aj pri mamine aj jej bratovi. Prvé vyšetrenie u neurológa, následne návšteva magnetickej rezonancie (sledovanie lézii) neskôr lubálna punkcia (vpich do oblasti miechy).
Bohužial do dnes neexistujú lieky na preliečenie, len na pozastavenie. Držím palce!
@katkka08 Samozrejme☺️, polopatke, je to aktivita ochorenia - tak by som to nazvala.
Dôležité čo by som napísala je, kedy sa považuje ATAK ako taký je, ak trvá viac ako 4 dni a neustupuje - (napr.: tŕpnutie končatiny, zahmlené videnie a bolesť oka... atď.)
Tie 4 dni je to pre to, že niekedy to príde a odíde, dajme tomto tŕpnutie dva dni je končatina stŕpnuta na ďalší deň nemusí - toto atak NIE JE.
Z mojej skúsenosti je to len varovný signál, aby som uvoľnila tempo či už v práci, alebo v čom koľkej proste kľud oddych a dopĺniť magnézium - ale každý sme iní 😉
Ty to máš potvrdené? Ak sa teda smiem opýtať?? ☺️
@cluiy39 nemam potvrdenú sklerozou multiplex ale príznaky tomu tak akoby naznačovali nohy my trpnu mam ich takéto necitlive a oči taktiež vidím dvojmo a keď chcem ako tak vedieť tak musím jedno oko zatvoriť inak sa my všetkom rozdeľuje není to po prvy raz tak ako ty hovoriš pride to akoby z jasného neba raz je lepšie a raz na nevydržanie
Ja mam sklerozu multiplex. Prave potvrdenu z lumbalky. Moje problemy boli uplne prve trpnutie prstov na pravej ruke, potom zavrate. Akoby opita som bola. Teraz cakam na cetrum.
My sme ju mali v rodine. Prvý príznak mal ako keby prechodil chorobu, nejaký akoby zápal v uchu