Je toto začínajúca psoriáza?

paradisesun
30. máj 2024

Dobrý deň, ahojte!
Už vyše mesiaca ma trápia suché miesta na pokožke - za ušami, na brade, občasne aj vo vlasoch, a robia sa mi malé červené suché fliačiky (nesvrbiace), o veľkosti asi tak 3mm, najčastejšie zo zadnej strane stehien, momentálne aj medzi prsiami a pod pazuchami. Kožná mi predpísala akurát tak mastičku na bradu - vraj dermatitída, a na fľaky na tele mi dala krém s kyselinou mliečnou na premasťovanie. Aj keď zo začiatku sa mi zdalo, že sa to zlepšuje, momentálne to mám najhoršie, aké som to kedy mala. Podotýkam, že som posledné mesiace mala veľmi stresové obdobie. Môže takto vyzerať začínajúca psoriáza? Ďakujem všetkým, čo s tým máte skúsenosti.🙂

katarinaba
30. máj 2024

Moj syn sa vyhadzal vo velkom, nie po par fliacikoch. Rano som ho odviezla do skoly, bol "cisty". Poobede okolo 15:30 som po neho prisla a bol riadne vyhadzany. Ale teraz napr. ma zopar takychto samostatnych fliacikov po nohach a rukach. Bezne by som tomu nevenovala pozornost, keby tu psorku nemal diagnostikovanu.

paradisesun
autor
30. máj 2024

@katarinaba a sú tie jeho fliaciky podobné týmto?

katarinaba
30. máj 2024

Tazko povedat, Obcas mam taky fliacik aj ja a ja nemam psoriazu. Ja by som to nechala na doktora, nez si sama diagnostikovat nieco, co byt nemusi.

berusinka2
30. máj 2024

@paradisesun ja mam zase mesiac toto na kotniku, tiez netusim z coho, neboli, nesvrbi, nic

paradisesun
autor
30. máj 2024

@berusinka2 a šúpe sa vám to? Lebo tie moje miesta sú také suché a majú ako keby šupinky

berusinka2
30. máj 2024