Ahojte, tí čo mate tetaniu, mávate aj uzkosti? Mam tetaniu a začali mi aj časté úzkosti, ťažké dýchanie až do hyperventilácie, silné bolesti hlavy až migrény + bolesť šije a krčnej chrbtice, no a sem tam aj trpnutie pier, divne pulzovanie v ušiach.
Nejaké skúsenosti? Môže to byť z tetanie?
Ak ju máš potvedenú neurológom, môže to byť...často sa pri takýchto stavoch predpisujú aj antidepresiva...ale to by si musela pravdepodobne k psychológovi/psychiatrovi ... ja mám tetániu potvrdenú a takýto stav som nikdy nemala...🤷♀️
ťažké dýchanie až do hyperventilácie-prejav tetanického záchvatu
silné bolesti hlavy až migrény + bolesť šije a krčnej chrbtice-choď k fyzio,to je z krčnej chrbtice
no a sem tam aj trpnutie pier-tetania
divne pulzovanie v ušiach-to nemám,tak neviem posúdiť,možno aj zmena tlaku
@luxus10 áno? to som nevedela, lebo mne neurológ povedal, že mám ísť k psychológovi a dať si predpísať ad. a po komzultácii s mojím obvodným lekárom, mi bolo povedané, že žiadného psychológa a už vôbec žiadne ad nepotrebujem...len magnézium a neberiem ani ten a záhadne sa tá tetánia vytratila 🤷♀️
@rozculena ďakujem krásne 🙏❤️
@autorka
Ja si dodnes myslím, že mi dali zlú diagnózu...že vlastne tú tetániu ani nemám...ja som išla k lekárovi s bolesťou nohy, ktorá neprestávala...normálna bolesť lýtka...testy na boreliózu negatívne...tromóza vylúčená...tak ma poslali k neurológovi, že podozrenie na tetániu, tam mi urobili ten test, kde ti ihly pichnú do ruky a 10 minút musíš čakať...určite vieš aký...potvrdili tetániu...ale ani magnézium som nejedla...ani nič...jedine, čo som spravila bolo, že som išla na masáž, kde mi mladík hodinu masíroval riť 🤣 áno holú riť, lebo vraj tam sú tie body, teda nervy, ktoré sa uvolnia a lýtko nebude bolieť...odvtedy noha nebolí...🤷♀️
a d vit. si daj
Ja mám tetaniu asi 15 rokov,,, naučila som sa sňou žiť,,,môj prvý príznak je , že sa mi začne krútiť hlava a je mi na odpadnutie a brnia mi ruky,, to už viem , že si musím dať magnezium,,,, hypervent. som mala často , teraz už skoro vôbec.. vždy si zoberiem sačok a dycham a popijam šumivé magnezium ,, do 15 minút všetko prejde,, človek sa nemôže toho stavu zľaknúť,,, telu chyba proste magnezium.
@leennkka0710 no ja som presne tak párkrát aj odpadla 🙈 veľmi vysoký tep a nízky tlak…dokonca som odpadla tehotná do bezvedomia..zrejme kvôli tetanii..nasledovali dni, večere a noci kedy som naozaj nonstop nevedela dýchať poriadne, vkuse lapanie po dychu…mávaš aj úzkosti? Lebo toto ma teraz šoklo..
Áno úzkosti mávam veľmi často ,, až panické záchvaty … stym dýchaním už viem, že sa treba ukľudniť a občas si vezmem ten sačok a dycham doň.
@leennkka0710 šumivé magnézium sú peniaze vyhodené von oknom
Áno, to sú všetko prejavy tetanie berieš mg, ca?
@earlgrey predpise jej aj neurolog
@barbora854 v pohode, nevedela som...
Tak ak si myslíš, že to je tetania, daj si magnézium, iné riešenie nie je.