Je toto tetánia?

11. nov 2024

Ahojte, tí čo mate tetaniu, mávate aj uzkosti? Mam tetaniu a začali mi aj časté úzkosti, ťažké dýchanie až do hyperventilácie, silné bolesti hlavy až migrény + bolesť šije a krčnej chrbtice, no a sem tam aj trpnutie pier, divne pulzovanie v ušiach.
Nejaké skúsenosti? Môže to byť z tetanie?

123kika1234
11. nov 2024

Tak ak si myslíš, že to je tetania, daj si magnézium, iné riešenie nie je.

earlgrey
11. nov 2024

Ak ju máš potvedenú neurológom, môže to byť...často sa pri takýchto stavoch predpisujú aj antidepresiva...ale to by si musela pravdepodobne k psychológovi/psychiatrovi ... ja mám tetániu potvrdenú a takýto stav som nikdy nemala...🤷‍♀️

rozculena
11. nov 2024

ťažké dýchanie až do hyperventilácie-prejav tetanického záchvatu
silné bolesti hlavy až migrény + bolesť šije a krčnej chrbtice-choď k fyzio,to je z krčnej chrbtice
no a sem tam aj trpnutie pier-tetania
divne pulzovanie v ušiach-to nemám,tak neviem posúdiť,možno aj zmena tlaku

luxus10
11. nov 2024

@earlgrey ad predpise aj neurolog na tetaniu, ale este to nikomu nepomohlo, len su ludia potom ako spomalene filmy...

earlgrey
11. nov 2024

@luxus10 áno? to som nevedela, lebo mne neurológ povedal, že mám ísť k psychológovi a dať si predpísať ad. a po komzultácii s mojím obvodným lekárom, mi bolo povedané, že žiadného psychológa a už vôbec žiadne ad nepotrebujem...len magnézium a neberiem ani ten a záhadne sa tá tetánia vytratila 🤷‍♀️

autor
11. nov 2024

@rozculena ďakujem krásne 🙏❤️

autor
11. nov 2024

@earlgrey
@luxus10
Baby ďakujem, ad určite nechcem, až tak sa necítim, aj keď miestami no🙈😅 ale nie, nič také nechcem, u mňa je problém psychika, google a modrykonik🙄🙈🤣 potom mam všetky diaznogy sveta a ešte horšie stavy..
@earlgrey ako si to zvládla prekonať tú tetaniu?🙂

earlgrey
11. nov 2024

@autorka
Ja si dodnes myslím, že mi dali zlú diagnózu...že vlastne tú tetániu ani nemám...ja som išla k lekárovi s bolesťou nohy, ktorá neprestávala...normálna bolesť lýtka...testy na boreliózu negatívne...tromóza vylúčená...tak ma poslali k neurológovi, že podozrenie na tetániu, tam mi urobili ten test, kde ti ihly pichnú do ruky a 10 minút musíš čakať...určite vieš aký...potvrdili tetániu...ale ani magnézium som nejedla...ani nič...jedine, čo som spravila bolo, že som išla na masáž, kde mi mladík hodinu masíroval riť 🤣 áno holú riť, lebo vraj tam sú tie body, teda nervy, ktoré sa uvolnia a lýtko nebude bolieť...odvtedy noha nebolí...🤷‍♀️

luxus10
11. nov 2024

a d vit. si daj

leennkka0710
11. nov 2024

Ja mám tetaniu asi 15 rokov,,, naučila som sa sňou žiť,,,môj prvý príznak je , že sa mi začne krútiť hlava a je mi na odpadnutie a brnia mi ruky,, to už viem , že si musím dať magnezium,,,, hypervent. som mala často , teraz už skoro vôbec.. vždy si zoberiem sačok a dycham a popijam šumivé magnezium ,, do 15 minút všetko prejde,, človek sa nemôže toho stavu zľaknúť,,, telu chyba proste magnezium.

autor
11. nov 2024

@leennkka0710 no ja som presne tak párkrát aj odpadla 🙈 veľmi vysoký tep a nízky tlak…dokonca som odpadla tehotná do bezvedomia..zrejme kvôli tetanii..nasledovali dni, večere a noci kedy som naozaj nonstop nevedela dýchať poriadne, vkuse lapanie po dychu…mávaš aj úzkosti? Lebo toto ma teraz šoklo..

leennkka0710
11. nov 2024

Áno úzkosti mávam veľmi často ,, až panické záchvaty … stym dýchaním už viem, že sa treba ukľudniť a občas si vezmem ten sačok a dycham doň.

evkamotka
11. nov 2024

@earlgrey psycholog je absolvent filozofickej fakulty s titulom mgr. Ten ti ziadne ad nepredpise. Ad predpise doktor s atestaciou z psychiatrie, tj absolvent medicíny

rozculena
11. nov 2024

@leennkka0710 šumivé magnézium sú peniaze vyhodené von oknom

earlgrey
11. nov 2024

@evkamotka ja som len napísala, čo mi povedal neurológ 🤣 a dokonca to mám aj v správe napísané...odporúčam psychologické vyšetrenie + predpísať AD 🤷‍♀️

luccija
11. nov 2024

Áno, to sú všetko prejavy tetanie berieš mg, ca?

barbora854
11. nov 2024

@earlgrey predpise jej aj neurolog

earlgrey
11. nov 2024

@barbora854 v pohode, nevedela som...