Je toto pozitívny antigénový test?

26. jan 2022

Zeny, po case sme v praci mali osobne pracovne stretnutie - vsetci sme sa na mieste testovali. Kolegovi vysiel takyto test, dalsie 3 uz uplne negativne, hoci sa v nose sparal potom dlho a hlboko. Ale tento JE pozitivny, vsak?

bagre
26. jan 2022

môže to byť len kanálik keď ďalšie boli negat.

rebellefleur
26. jan 2022

Áno je pozitívny. Mala som presne takýto istý, pcr pozitivitu potvrdil, vysoku vírusovu nálož som mala

bjanka00
26. jan 2022

@rebellefleur prosim ako si zistila ze mas vysoku naloz?
Da sa to nejak zistit?

nitka1157
26. jan 2022

@bjanka00 aj mna to zaujima

jjanulienka
26. jan 2022

Mohol byt chybný, po akom čase ukázalo tu čiarku? Môjm maly mal úplne koľajnice rovnako silne

rebellefleur
26. jan 2022

@bjanka00 - nakoľko som potrebovala v prípade pozitivity mať potvrdenú pozitivitu pcr do max 5dni kvôli monolatkam, ktore mi mali dávať a systém blbol a nedalo sa nahlásiť na bezplatný pcr, šla som ako samoplatca na platený a tam vám potom posielajú nielen výsledok že pozitívne, ale je tam napísaná aj hodnota vírusovej naloze

bjanka00
26. jan 2022

@rebellefleur aha jasne. Chapem.

autor
26. jan 2022

@jjanulienka vybehlo mu to tak po 13-14minute.

luccija
26. jan 2022

Podľa mňa nie, keď je pozit je to vidieť hneď aspoň čo sme mali skusenosti

rebellefleur
26. jan 2022

@luccija - veru nie, ja som mala takýto istý a pozitivna som bola jak "delo". Synovi napr ešte v deň výsledku pcr, ktorý bol pozitívny, tento test ukazoval negativitu

autor
26. jan 2022

@rebellefleur a co tie 3 dalsie negativne testy? Aj ty si mala viac takych? Kolega potom sedel v rohu 20m od nas ostatnych, pre istotu… vsetci s respiratorom.

sovica
26. jan 2022

@rebellefleur Mala si ťažký priebeh a vírusovú nálož pod 20? Dali Ti potom tie monoklonálne látky?

littledevil
26. jan 2022

Nie je pozitívny. Ak by bol, prvé sa mu zafarbí T.

rebellefleur
26. jan 2022

Syn mal stále negatívne tieto testy, dokopy 4 sme robili, úplne snehobiele a pozitívny bol (pcr vyšiel určite dobre, lebo reálne aj príznaky mal). Ja som po takomto už viac neskúšala, bola to slabunka čiarka, ale vidieť jednoducho bola a keďže mne začalo byť zle veľmi skoro, vedela som, že to ukazuje dobre, aj napriek veľmi slabej ciarke

rebellefleur
26. jan 2022

@sovica - mala som pod 20, našťastie ťažký priebeh som nemala, monolatky mi dali kvôli mojej dg, čo mám

autor
26. jan 2022

No uvidime... Len mi nejde do hlavy, ako to moze tak divne ukazat a potom 3 uplne biele. Ono to nebolo riadne vidno ani na tomto teste, len v urcitom uhle a najlepsie, ked sme na to svietili mobilom. Uz pisal, ze v lekarni cestou kupil dalsie 4 druhy a poslat foto - aj tie su vsetky negativne. Tak chudak nevie, co teraz ma robit.

annm81
26. jan 2022

Nie je pozitívny. Najmä ak mal ďalšie tri jasne negatívne.

ester26
26. jan 2022

@sovica ja mám momentálne covid, vírusovú nalož 19,03. Covid prekonaný v decembri 2020, plus dve Astry. A ako prvé 3 dni som myslela, že mi bije posledná hodina. Dnes štvrtý deň a už to je o moc lepšie.

luccija
26. jan 2022

Čo má robiť?no zostať doma a nahlásiť sa na PCR

autor
26. jan 2022

Doma je tak ci tak, robime z domu, toto bola vynimka po cca 2 mesiacoch. No snad daco vymysli. Ale keby povodne siahol po inom teste, ani by sa nezamyslal, ci vobec pozitivny je. A navyse - som napr. ja negativna? Ini kolegovia? Zacinam mat pocit, ze tieto ag testy su zbytocne. Urobil dnes 8 testov, z toho jeden horkotazko so sivastou 3.ciarkou. Aku to ma vypovednu hodnotu?

tosomja
26. jan 2022

Včera muž testovaný pcr testom kvôli vycestovaniu za prácou, výsledok pozitivny...dnes sa testoval domácim školským a negatívny. Ja mam tiež negatívny ale boli ma hlava tak zajtra idem na pcr.

anonym0001
26. jan 2022

je negativny

spadnutaslivka
26. jan 2022

duch na teste sa berie za pozitívneho. Nech sa nahlási na pcr a uvidíte, že vyjde pozitívny

simca06022011
26. jan 2022

pozerala som nejake video (neviem Bukovsky a nejaka pani... ) a vravela ze tieto testy omikron ani nevedia chytit... ze je to take "dufanie", niekto je pozitivny, niekto negativny, aj ked vsetci chori boli na kope a ochreli naraz. Ja by som pokusy nerobila dalej, podla mna ten test nie je pozitivny. Ak chces istotu treba sa objednat na PCR a uvidi sa. Na co vyhadzovat peniaze na antigeny?

luccija
26. jan 2022

@spadnutaslivka my máme teraz triedu v karanténe a deti čo ich chceli rodičia hlásiť na PCR už im došla hláška, že nestíhajú a stačí antigen, ktorý potvrdí pediatrická o prekonaní, takže záleží aký kraj, ale už ani na PCR sa nedá niekde prihlasit

dodobubu
26. jan 2022

Tento test na obrázku je negatívny, to C znamená,že vykonanie testu prebehlo správne,C z anglického Control,tam musí byť vždy čiarka,inak je test nepoužiteľný. Tým pozit C výrobca garantuje spoľahlivosť testu.Pri všetkých lab.testoch musí byť urobená aj kontrolka.AG test zachytí pozitivitu, zväčša v akútnom štádiu ochorenia, alebo keď je vírusová zátaž vyššia. To druhé písmeno T,znamená Test,alebo Testovaná vzorka,spravidla ak je pacient pozitívny objaví sa pásik do niekoľkých sekúnd,nie minút,ale sekúnd.Mali sme pacientov,kedy sa im pozitivita vyfarbila skôr ako kontrolka a musela som čakať za kontrolkou, za tým C , aby som vedela či samotný test je od výroby v poriadku.Čo sa týka vírusovej nálože tzv. Ct z PCR testu,je to nepriama úmernosť,čiže, čím je číslo Ct nižšie tým je vírusová nálož väčšia,máme 5 stupňov : veľmi vysoko pozitívne,vysoko pozitívne,stredne pozitívne,nízko pozitívne a hranične pozitívne. Uvediem dva príklady Ct pod 20 veľmi vysoko pozitívne,Ct od 30- 35 nízko pozitívne. Všetko dobré želám a hlavne veľa zdravia.

autor
26. jan 2022

Ale co ta sotva viditelna ciarka pri T? Vybehla az ku konci 15min limitu, to C tam uz bolo, ked mi ho tak 2 min po nakvapkani priniesol. Nosili ho ku mne, ja som ich sledovala, tak viem, ze tam pri T nebola a vybehla fakt ku koncu. Nie kazdy ju hned videl, bola velmi nevyrazna. Nikto iny pri T nic nemal a ani kolega pri tych dalsich 3.

iwesska
26. jan 2022

Ak je siva,je to len presvitajuci kanalik,ruzova by bola pozit,aj ked by bol velmi slaba. Dcera tak mala jeden den brutalne palice,dalsi uz len takuto slabucku,ale stale ruzovu,ked zaschla. Ak mal dalsie 3 negativne,je vysoko nepravdepodobne,ze by ho ziadny nezachytil.

oliviabb
Autor odpoveď zmazal
Zobraz