Ahojte, už s touto vyrážkou bojujem druhý mesiac , zo začiatku z nej šiel hnis, taký vodový. Po týždni cca už nich, už je to len mäkké, občas bolí na dotyk, cítim akoby nejakú tekutinu. Podkožné akne som mávala v 18tich, podobalo sa to tomuto. Len to trvalo tak mesiac a zmizlo. Toto trvá dlhšie. Čo by na to podľa Vás zabralo? Máte skúsenosti? Ďakujem
Toto vyzerá ako lipom, ak to vytlačíš len si to zhoršíš a bude rásť znova. Odstraňuje sa to chirurgicky celý s puzdrom s minimálnym rezom a max dvomi štichmi, 5min zákrok.
Mne sa toto urobilo po opakovanej výražke na rovnakom mieste, dlho sa to hojilo a bolo to hrozné bolestivé, nakoniec som si to nechala operačné odstrániť na plastike a odvtedy mám pokoj.
Manžel mal takúto veľkú hrču, možno aj väčšiu. Odstránili mu to chirurgicky. Vnútri bol obal, ktorý keby praskol tak by sa mu to tam celé rozlialo a bol by to väčší problém. Toto doma nijak nevyriešiš. Objednaj sa na plastickú a estetickú chirurgiu keďže to je na tvári, aby ti to obyčajný kožný lekár len tak na rychlo neodbabral, nech nemáš škaredú jazvu.
Tak je to nakoniec podľa lekárky veľmi zapálené podkožné akné, dostala som na to masť a malo by to prejsť, lipom vylúčila.
@michaelaprocner aj mne to povedali, len potom sa mi to opakovalo každú chvíľu, zrobilo sa mi akoby ložisko a z toho stále taka vyrážka.
@pininka1 tak neviem, uvidíme. Hádam lieky pomôžu a bude už dobre.
@evaachesa ahoj, píšem po nejakom čase, liečba od kožnej nezabrala, bol to nakoniec furunkul, ktorý nechcel prasknúť, dnes mi to chirurg prerezal, mám tam momentálne drenáž, zajtra idem na prevez, máte aj s niečím takýmto skúsenosti?
@michaelaprocner ahoj. Teda musela som googlit o čo ide. Môj muž mal podkožný tuk uložený v takom obale a ten mu vybrali komplet chirurgicky. Nemal potom žiadny problém a ani lieky nemusel brať, len pár stehov. Ty máš podľa toho čo som našla zápal a to je niečo úplne iné. Tak držím palce aby liečba zabrala. Už keď si bola u chirurga tak podľa mňa to bude v poriadku. Držím palce. 🍀❤️
@michaelaprocner ked som to videla, hned som si myslela, ze je to furunkul, dobre, ze sa to nerozsirilo a neurobil sa karbunkul
@zuzana76 no ja som tiež rada, zostala mi tam síce jazva a teda je to ešte také mierne ružové, ale postupne to bledne, tak snáď sa to už dá čoskoro do poriadku
@michaelaprocner vyzerá to ako lipom, inak povedané tuková cysta. Dá sa to prepichnut a "obsah" vytlačiť von, len to radšej kvôli bezpečnosti nerob. Odporúčam zájsť na dermatológiu 🙂