Idem sa tu zase poradit. Uz som s tymto problemom niekolko krat tu pisala, ale nikdy som nedostala relevantnu odpoved.
Asi dva mesiace dozadu ma zacalo boliest pod pazuchou, nemozem nosit ani podprsenky s kosticami lebo potom mam napnute prsia a ten tlak asi vyvija tlak na podpazusie - neviem. Ide o to, ze o dva tyzdne uz mam konecne sono vybavene. Ale zacali mi padat veci z ruky, ledva si umyjem vlasy, no je to hrozne. Vsade mi hovoria len oddychovat a pod. Co aj robim ale nemozem mat stale ruky dole. Chcem sa spytat co s s tym? Mozem ist na pohotovost? Bojim sa ci tam nemam nejaky zapal alebo neviem uz. Na vizual nie je ziadna zmena , len pri pohybe ma to boli alebo pri upratovani atd. Aj na dotyk ma to boli. Gafrova mast pomohla len na par dni. 😭
Bolo mi aj povedane, ze to mozu byt hormony ale aj ked mam menzes alebo ovulaciu alebo mimo cyklu.. boli to rovnako
@lucka_ke ja som uz bola, ze si mam oddychnut, moze to byt pretazene
tak treba ísť znova a povedz, že nevieš dvihnúť ruky nahor, môže tam byť zápal
@lucka_ke tak pojdem zas rano 😏 dakujem
Chrbtica, nejaký nerv seknuty, rebrá?
S týmto sa na pohotovosť nechodí. Na to máš všeobecného lekára... Pohotovosť slúži na rýchle poskytnutie zdravotnej starostlivosti, ktoré nepočká do rána ... Ja sa vôbec nečudujem lekárom, že túto službu nechcú robiť, zažila som raz jedno dievča, ktoré prišlo na pohotovosť,lebo jej gynekológ našiel cystu na vaječníku pri vyšetrení. 🙄
Na pohotovosť s 2 mesačným problémom? Včera ti nič nebolo? Nevydrzis do zajtra rána?
Aj mňa takto pobolievali uzliny, urobili mi sono a kázali užívať pupalku,mala som to hormonálne. Bolesti hrozné a uzliny iba zväčšené,bez patologických zmien, od vtedy chodím pravidelne na kontrolné sono...
@kavasmliekom ja to mam v rieseni ale dalsi postup je taky, ze o dva tyzdne mam sono ...
Dakujem vsetkym, pojdem rano znova ku vseobecnej
Treba odbery či nie je zápal.
Obvodna mi vie urobit aj hormonalny profil? Ci to sa ani nerobi? Nikdy som to nemala robene tak preto sa pytam
Kľudne choď na pohotovosť, radšej raz zbytočne ako neskoro. Tvoja obvodná ťa zjavne neberie vážne a tvoj problém nerieši.
Na pohotovosti v 99% prípadov narazíš na normálneho doktora a keď mu povieš že teraz prišlo prudké zhoršenie tak ťa normálne vyšetrí.
Ľudia chodia na pohotovosť zo soplom, kašľom atď. Ak ty nevieš dvihnúť ruku a držať veci tak je to vážny stav a treba ho riešiť.
Ja som mala dva krát zapálený prsník, stav sa mi zhoršil cez víkend. Normálne mi na pohotovosti spravili vyšetrenia (omnoho lepšie ako moja dr) a nastavili liečbu. Všetci boli milý, zlatý a ochotný.
@tamitamitami dakujem, velmi sa mi to zhorsilo, pali ma cela ruka po laket, akokeby vibruje, ani neviem opisat a ta pazucha je hrozna
Tuším sú pohotovosti od 16.00 (aspoň u nás), na začiatku tam je málo ľudí (veľa krát aj nikto). Prípadne si tam o 16 tej zavolaj a povedz im čo je vo veci.
Fu hanbila by som sa ako pes ist s tymto na pohotovosť. Ak sa ti to zhorsilo, mas nabehnut rano k obvodnej a dožadovať sa seriozneho vysetrenia
@evkamotka ano, pojdem zajtra..
Ak sa bojíš,skús súkromníka...
obvodna ti hormonalny profil neurobi, ak tak si daj urobot CRP v lekarni ale nemozes mat proste len obycajnu svalovicu ?
Toto nieje na pohotovost
Ries si to ambulantne
Bola som rano pri vseobecnej, dala mi vymenny listok ku ortopedovi , ze mozno cvaknuta zlaza niekde, aby ma vysetril. Dala mi aj lieky od bolesti na to, aj B komplex forte. Tak som sa chcela objednat ku ortopedovi, sestricka mi hovori, ze ma moze objednat az na koniec januara.... taze zase sa nic nevyriesilo.. lebo sa budem dopovat iba liekmi a pricinu to neriesi... pritom lieky na bolest su na 7 dni..
Tak hľadaj ďalšieho ortopéda, niekto hádam bude mať skorší termín. Alebo súkromného, Procare si skúšala?
pohotovosť slúži na iné veci, zajtra ráno choď ku svojmu obvodnému lekárovi