Je toto mykóza alebo zaparenina?

gulicka277
4. sep 2024

Dobrý som po pôrode prišla som domov z pôrodnice a v záhyboch medzi stehnom a vagínou až po pysky ma to začalo svrbieť ako som to poškriabala tak to začalo páliť. Dávala som na to aj sudokrém,bepanthen a aj púder ale vôbec to nepomohlo. Zajtra idem ku doktorke len ma zaujímalo čo to podľa vás je. Ešte podotknem že teraz už aj keď to poškriabem tak mi z toho ide ako keby koža...

dadka1997
4. sep 2024

@gulicka277 skôr myslím, že zaparenina ako si mala vložku..

andreatytler
4. sep 2024

@gulicka277 Zaparenina je tiez mykoza.
Podla mna je zaparenina cervena pokozka a skor to stipe ako svrbi. Na to je najlepsie vetrat.
Toto bude skor mykoza. Mala som v tehotenstve. Potrebovala som silnejsi krem na mykozu. To co predavaju v obchodoch nebolo dost silne.

majamat
4. sep 2024

zaparenina je stav, kedy vplyvom okolnosti dochadza k poruseniu pokozky a nasledne sa rozvyja mykoza. cize jedno z druhym suvisi. ono njede o to, ci tam mykoza je, alebo nie je, ale ak je pokozka spravne osetrena, nemusis mat ani antimykotika, pokozka si s tym poradi.

treba udrzovat v cistote, najlepsie cistou tecucou vodou vyplachnut, poriadne vysusit, prevetrat, natriet a dat nieco, co by pokozku, ktora sa navzajom dotyka oddelovalo. zvyknu sa davat aj stvorceky, ale posluzi aj starsie obycajne tricko svetlych farieb.
a dobre je, aby to netrelo, cize v tomto pripade to neprehanat s chodenim.

v praci mavaju nasi klienti zapareniny pomerne casto. a su to casto aj tazke zapareniny, no nikdy nebolo treba lekara. dr ti anjpravdejsie da antimykotika.
da sa pouzit aj Imazol crempasta.

gulicka277
autor
4. sep 2024

@majamat tak neviem asi niečo robím zle keď je to takto už pomaly tretí týždeň.. A skúšala som ozaj všetko. Denne sa sprchujem dva krát čo znamena aj ráno aj večer, umývam sa gélom na intímnu hygienu, osuším sa natriem to mám pokoj možno 7-8 hodín a potom už musím ísť opláchnuť a znova natrieť.. Ale ako určite keby nie sú takéto horúčavy tak by sa to len tak nespravilo.. No pre istotu radšej zájdem ako to nechať a možno by som musela o mesiac ozaj utekať a bolo by to horšie...
@majamat

gulicka277
autor
4. sep 2024

@andreatytler Dám vedieť možno to bude oboje 🤷🏻‍♀️

gulicka277
autor
4. sep 2024

@dadka1997 aj tak už ma to riadne serie...

majamat
4. sep 2024

@gulicka277 caste sprchovanie a pouzivanie kozmetickych pripravkov moze kozu susit a ta sa stava citlivou voci roznym tazkostiam a nachylnou na infekcie, podrazdenou z chemikalii v kozmetike. vlhkost podporuje mykozu.

nepouzivaj kozmetiku, pouzi cistu vodu, tecucu ( cize sprchu ), skor slabsi prud a asi je prijemnejsia vlasna, ci chladnejsia voda. toto dobre vyplachne poskodenu cast.

asi by ti bolo dobre na to pouzit aj nieco na susenie - ciste a jednorazove. aj an toto sa da rozstrihat starsie tricko, najelpsie svetlych nevyraznych farieb.
osusit pritlacanim, nesuchat.
nechat fakt dobre prevetrat, nech je to suche a natriet
kup si Imazol, je volne predajny, to ti nemusi pisat dr. natieraj 3x denne. ak sa ti da a udrzi sa to, vloz si tam tiez nieco, najlepsie by boli stvorce, ale asi by si si ich musela kupit. mavaju take velke balenie 100ks. taketo https://www.medplus.sk/kompresy-z-gazy-sterilux...

majamat
4. sep 2024

@gulicka277 ozaj a skus vit.B. pri infekciach pier, koze a pod, casto chybaju niektore vit B. no mozu byt samozrejme aj ine, ale teda vit B nie vzdy dostatocne doplname v strave.

gulicka277
autor
4. sep 2024

@majamat ďakujem tak nakoniec som zajtra objednaná na gynekológiu dnes už ma nezobrala najprv to pozriem tam ak tak ma pošle na kožné