Je toto ekzém?

16. dec 2022

Baby co mate atopikov, vyzera takto ekzem u vasich deti?

alenka7777
16. dec 2022

Ano

zuzanna33
16. dec 2022

Áno väčšinou v týchto zimných obdobiach sa ukazuje najviac

autor
16. dec 2022

Baby, synovi sa to teraz strasne zhorsilo, ma to rozlezene…ma 6m, cele dni je podrazdeny, placlivy a aj v noci hrozne spi..termin ku koznej najblizsi bol 17.jan..ako mu prosim dovtedy pomoct?

eliza999
16. dec 2022

Ahoj mali sme rovnaký problém, síce so staršou dcérou a toto nám odporučila kožná.je síce ten krém drahý(cca 25eur),ale zabral nám hneď.Vzadu na obale píšu,že je vhodný pre extrémne suchú pokožku so sklonom k atypického ekzému.Vhodný pre kojencov,deti aj dospelých

alenka7777
16. dec 2022

No, skúsila by som sa objednať niekde inde, prípadne aj obvodný lekár môže nieco predpísať. Do 17.1. je strašne ďaleko.

autor
16. dec 2022

@alenka7777 pozerala som v BA koznych, vsetci koho som nasla maju podobne terminy..pediatricka nam dala excipial a ten vobec nepomohol

autor
16. dec 2022

@eliza999 dakujem skusim, na cene mi nezalezi

nikpa
16. dec 2022

Je to ekzém. Pediatrička ti mala predpísať fenistil kvapky, pýtaj ich keď zle spí a je nervózny, chúďa, svrbí ho to 🙈 My sme tento krém od la roche posay mali, čo je tu na fotke, no ale žiadny zázrak sa nekonal. Ale každému zaberá niečo iné. Za mňa skôr zinkovy krém, kľudne môžeš dávať jedno aj druhé s odstupom pár hodín. A čo ti určite poradím tak hypermangan do kúpeľa, kľudne aj každý deň, po ňom natrieť pokožku. Môjmu malému to veľmi ukľudní vždy keď ma vyhodeny ekzém. To nám poradila kožná. Neviem odkiaľ si ale keď nemôžeš zohnať skôr termín na kožné tak si chod vystáť niekde do nemocnice na detské kožné. Napr. v Trnave v nemocnici, každý utorok na detskom na kožnom berú do radu ako prídes. Nikdy som tam nečakal viac ako 1,5hod. Vždy nás vyšetrili keď sme prišli. Lebo keď mu treba kortikoidny krém na to, je na predpis.

zuzinka888
16. dec 2022

Skus obvodneho oni predpisuju menej agresivne. Nam stacili - velmi pomohli.Aj v kekarni vedia pekne poradit. Ak nepomoze potom kozny lekar.

ivette1223
16. dec 2022

Ano, na svrbenie vypytajte od obvodnej fenistil kvapky, kludne cez telefon. Do kupela Oilatum a vela vela natierať. My sme natierali s bioderma atoderm. Potom neskor nam dala kozna masticku ale iba na jedno lozisko ktore nechcelo miznúť

lenkapap
16. dec 2022

Skus mudr kardosova lamac - ma 9.1.termin podla navstevalekara.sk ale mozno cez telefon najde aj skorej...dovtedy natieraj na postihnute miesta 2x denne toto plus doplnat cele telo mlieckom lipikar ktore je vo fotke vyssie. Ine nic (ak nepocitam kortikoidy) nepomohlo...vyskusali sme 3 kremy od obvodnej, oilatum, ovseny kupel, biodermu, vsetko vsetko. Tento kremik nie je lacny ale jediny pomohol aspon zmiernit ekzem, nevyliecil na 100% ale aspon je v znesitelnej forme a moze sa davat dlhodobo.

euka210
16. dec 2022

Ano, je to exem.
Cervene miesta natierat bud sudocrem alebo eucerin atopi control alebo co baby poradia...kazdemu nieco ine zaberie. A zvysok tela co nie je cerveny premastovat a premastovat aby sa nesirilo...Excipial uz nevyrabaju co bol na predpis, tak ja som kupila Lactovit na suchu pokozku a natieram syna denne s tym.
A fenistil kvapky na noc ked ho to svrbi.

deadlylucy
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
17. dec 2022

Dakujem baby, poskusame..pediatricka len povedala ze to maju babatka a nemusim to extra riesit a ja blba som jej verila a po par tyzdnoch sa mu to takto rozrastlo 😫 najhorsie su asi tie rucky, tam ma uplne suchu hrubu kozu, to sa stiahne este niekedy alebo to bude mat takto?

ladybug138
17. dec 2022

Nam pomoa bioderma atoderm, mala to skarede, ale po par dnoch to zmizlo