Je to zápal močových ciest?

zuzanahdm
24. apr 2017

Ahojte, už dlhšie trpim opakovanymi mykozami. Predvcerom som dobrala antibiotika Polygynax od gynekologa. Svrbenie ustúpilo. Vcera po milovani som na toalete citila palenie. To iste aj dnes ráno. Cely den ma boli v podbrusku, a picha ma v oblasti vajecnikov, je mi zle od zaludka a boli ma hlava. Vcera mi skoncila mrcha a dnes som zacala brat dalsi blister HAK. Beriem taktiez Imunor na posilnenie imunity, kedze som bola casto chora. Neviete mi niekto poradit cim to vsetko moze byt? Zapal mocovych ciest ? Alebo mohla zlyhat HAK? Beriem ju vsak pravidelne. cca 3 hodiny hore dole. Nie vzdy ju zoberiem o 7 niekedy aj o 10 ale nestalo sa mi zeby som zabudla. Neviem comu to pripisovat. Z gynekologickeho hladiska na kvasinky som mala vysetrenia v poriadku aj krv. Dakujem za rady.

vorkola
24. apr 2017

Ja ,ked ma taketo nieco chyti,okrem ATB si do posvy aplikujem Femigel, vzdy zaberie

zuzanahdm
autor
24. apr 2017

@vorkola ja už ale neviem co mi je. Kedze kvasinky to nie su.

janickacrazy
25. apr 2017

@zuzanahdm Ráno si odober moč a šup k lekárovi, ak to nie je zápal moč. mechúra, tak šup ku gynekologovi. Zápaly a mykozy sa veľmi rady vracajú. Ledva si dobrala ATB a hned ste mali sex, tak sa to robiť nemá. Mne povedala dr., že aspon týžden po dobratí ATB bez sexu. Skús si kúpiť aj probiotiká, možno máš oslabenú imunitu.

zuzanahdm
autor
25. apr 2017

@janickacrazy ja som sa svojho gynekologa pytala na sex a povedal, ze to nie je problem, pokial mna nic boliet nebude. ATB mi dal preto, lebo tie kremy nezaberali. Oslabenu imunitu mam urcite, pretoze som bola vysetrena na alergologii a beriem IMUNOR na imunitu. Dnes mi je už o cosi lepsie. Ale zbehnem pre ustotu za obvodnou, co na to povie ona. Ja si nemyslim, ze je to z gynekologickeho hladiska. Vsetky vysetrenia su oredsa v potiadku. A to zeby mohla zlyhat HAK si nepripustam.

janickacrazy
25. apr 2017

@zuzanahdm Ja som mala tiež podobné problémy a sama mám odpozorované, že aspon týžden bez sexu po dobratí ATB u mna funguje. Treba totiž nejaký čas, aby sa to prostredie dalo do poriadku. Skús si uvariť aj urologický čaj pre istotu, ak nepomože, tak určite neublíži. Mne pomáha aj alchemilka. Ak si brala poctivo tabletky, tak zlyhanie HAK to asi nebude.

zuzanahdm
autor
25. apr 2017

Pijem cajik už druhy den. 🙂 A tabletku som vzdy zobrala do 3-4 hodin od urceneho casu.

zuzanahdm
autor
25. apr 2017

@janickacrazy vcera uz som mrchu nemala a teraz sa mi to opät spustilo. Bolia ma vajecniky a neskutovne unavena som. Pocas brania ATB mi mrcha zacala az na 4 ty den bez tabletky co je o den neskor ako zvykne. Myslis, ze to moze byt z tych ATB ?

zuzanahdm
autor
25. apr 2017

A HAK som zobrala uz vcera. Este sa mi nestalo, zeby som krvacala pocas brania HAK. Vzdy mi to skoncilo predtym.

janickacrazy
25. apr 2017

@zuzanahdm Určite to može byť z tých ATB, ale ak ti to neprestane to krvácanie, tak zajtra by som išla ku gynekologovi alebo aspon by som mu zavolala, či treba s tým dačo robiť, je to divné.

zuzanahdm
autor
25. apr 2017

@janickacrazy volala som mu, povedal, ze to moze byt z toho. Ze mam pockat 2-3 dni a ked to neprejde mam prist.

flofli
25. apr 2017

No podľa mňa si nemala mať tak skoro po dobratí antibiotík pohlavný styk. Ešte sa ti ani nestihla kamoška spamätať a už jej zase niečo narúšalo ph. A ja mávam pravidelne z jedných antibiotik mykózu a môžem si dávať probiotiká aké chcem a aj tak mi to nikdy nepomôže takže vždy keď ich zbadám na recepte tak si ich idem dať rovno vymeniť. Oni sú niektoré tie antibiotiká hrozne silné a keď si už mala tú mykózu raz tak sa to už bude vracať stále a tak isto aj zápal. Už je to raz údel žien no.

zuzanahdm
autor
25. apr 2017

@flofli antibiotikam sa vyhybam uz, tieto som mala urcene prave na tu mykozu. To boli take tabletky na 12 dni.

lukasko12
9. dec 2019

Poznáte tabletky Doxyhexal neublíži mi to nebudem mať závažné zdravotné problémy bojím sa ich užívať

tanika
1. mar 2020

@lukasko12 ahoj prosim ta ako si znášala tieto atb ja ich mám nasadené od gyn.

lukasko12
2. mar 2020

@tanika dobre dalo sa vysadila som ich cele vsetko som mala v poriadku len mykoza zostala

tanika
2. mar 2020

@lukasko12 vysadila ja ich mám brat 20 dni bože ide má poraziť . Mne zistil ureaplazmy preto mu ich nasadili . 😏ako vysadila ?

lukasko12
2. mar 2020

@tanika a komu ich nasadila aj tebe aj partnerovi ja som ich sama uzivala 20 a to som mala ja 10 a muz 10 ale ten mi tabletku do ust neda tak ja som sa vyliecila vsetko mom v poriadku a chceme mat podla neho babo no neviem ako to bude ci to nebude vadit