Je to z úzkosti?

23. nov 2022

Ahojte ludia, prosim poradte uz som fakt zufala, mavam divne pocity ked zaspim vecer zacnem sa budit na to akoby mi srdce zvlastne bilo alebo prestavalo , neviem to ani opisat, do toho sa mi hlava zatoci , take mdloby ,navaly,ozaj sa to zle opisuje, cez den je to ok, na extrasystoly som si uz zvykla, no toto vzdy mavam iba vecer ,fakt moze toto sposobovat psychika???? mala som uz aj par panickych atakov , tiez vdy iba v noci, vysetrenia pochodene minuly rok , vsetko bolo ok, este v decembri ma caka mr mozgu koli toceniu a bolestiam hlavy,

loldi2
23. nov 2022

A je niečo, z čoho by si reálne tie úzkosti mohla mať? Trápi ťa niečo? Máš stres?

marianarem
23. nov 2022

Ja niekedy neviem, ci tieto problemy nazyvat psychickymi, mne pripadaju skor nervove. Pri diagnozach ako panicka porucha podla mna uz nie je v poriadku nervovy system, nieco tam hapruje. Niekto tieto problemy ani nema z psychiky, ale objavia sa napr. po viroze. Z coho vyplyva aj moja odpoved - ked hapruje nervovy system, moze sa to prejavovat ozaj vselijako. Ja tiez mavam kadejako srdcove prejavy, ale aj tazkosti s dychanim, uz aj s prehltanim sa mi stalo, nevysvetlitelne bolesti, nevolnosti, zavrsty, svalove problemy, dokonca zvysena teplota.
Ale MR samozrejme treba spravit.

neson123
23. nov 2022

Aj tetania to moze byt, je to podobne ako.uzkost

autor
23. nov 2022

@loldi2 ano , mam teraz narocnejsie obdobie...

autor
23. nov 2022

@marianarem tak je nas tu takych asi viac, ako je to velmi neprijemne clovek len stale rozmysla co to moze byt , neda sa mi ani naplno tesit zo zivota...

janastar
23. nov 2022

Aj apnoe môže takto potrápiť to rieši už pľúcny lekár

marianarem
23. nov 2022

Casom sa ti bude dat tesit. Ja to mam uz vyse 20 rokov a casom clovek zisti, ze tie priznaky sa opakuju, nie je to nejake nebezpecne a ze vselico sa da robit aj popri tom. Ten zivot je taky narocnejsi, ale vobec nemusi byt o nicom. U mna to dokonca dospelo uz do stadia, ze neviem jednoznacne rozhodnut, ci mi ta choroba skodi alebo pomaha. Vdaka nej som bola nutena niektore veci radikalne zmenit, absolvovala som velmi prinosne terapie, spoznala vselikakych ludi. A nezabranilo to zatial nicomu dolezitemu - mam pracu, ktoru som chcela od detstva, manzela, dieta a dalsich blizkych ludi, pocestovala som svet, mam konicky...Iba plne zdravie nemam.

autor
23. nov 2022

@marianarem dakujem za povzbudenie, pekne si to napisala... tiez si mala podobne tazkosti ako opisujem?

marianarem
23. nov 2022

Ano take podobne a aj kadejake ine, naozaj celu plejadu. U lekarov vzdy zdrava ako repa. Ale ako hovorim, casom sa to zacne opakovat, nekonecne vela tych prejavov nie je. Tych lekarov kazdopadne treba aspon raz obehat, ale ked nic nevyjde, tak potom uz sa sustredit na to, ako s tym co najlepsie zit. Akoze ono to podla mna je nejaky realny zdravotny problem, nieco nefunguje tak, ako ma, len zatial medicina presne nevie, ze co. To moze nahanat strach, ale zase, casom clovek zisti, ze vlastne uz dlho s tym zije a nic sa mu nestalo, takze to prestane byt take strasidelne.

autor
23. nov 2022

@marianarem ano asi tak , treba sa sustredit na to pozitivne a hadam bude lepsie

lagunka0000
23. nov 2022

Mám niečo podobné ak nie to isté ako ty, z plného zdravia raz v noci záchvat, búšenie srdca s tlak riadne vysoký, do vtedy mi nič nebolo, tiež celá plejáda vyšetrení, nič zvláštne nezistili, iba žlčníkové kamene o ktorých som nemala ani potuchy a nízku hladinu draslíka, potom sa mi to začalo opakovať až som sa dostala do fázy, že sa stále kontrolujem či a ako mi bije srdce, či sa mi dobre dýcha... A myšlienky či to ozaj je psychika alebo lekári si niečo nevšimli a predsa mi je niečo vážne. Po skoro dvoch rokoch som sa ako tak ukludnila ale aj tak sem tam sa zobudím na búšenie srdca, dúfam že to bude čím ďalej menej a menej a prestane to úplne, drž sa

autor
23. nov 2022

@lagunka0000 dakujem za podporu, a ano tiez sa stale kontrolujem a namyslam ci to nieje nieco vazne..... dufam ze to aj v mojom pripade polavi, teraz som mala narocnejsie obdobie , plus ta pochmurna jesen tiez neprida moc na nalade...tak hadam bude lepsie aj ty sa drz

essinna1
15. dec 2022

To iste mávam ja , mne zistili tetaniu . A odporučili pravidelne magnezium . Je to o psychike všetko .