Je to vyčerpanosť?

blueberry17
18. sep 2024

Ahojte,
skusam s niekym o tom komunikovat, pretoze vacsinnou, okrem prace som sama.
Pred cca dvomi rokmi som zacala byt enormne ospala.Nie unavena, fyzicky, ale ospala, pocas dna, prace, prichadzaju na mna neovladatelne stavy ospalosti. Na poradach, v autobusoch, po lahsej fyzickej namahe, ktoru som kedysi zvladla sa dnes vycerpam. V sobotu, nedelu, vstanem okolo 9, urobim si kavu, nieco jest,, trocha upracem a po tejto aktivite zasa ospalost, pospim hodinku, vstanem, po styroch hodinach zasa ospalost. A tak stale dookola. Bolievala ma hlava vzadu, ked to zacalo, bolesti prestali, ospalost ostala. Neviem sa prinutit zmenit zivotny styl, chodit do fitka,behat, mat pohyb, nevladzem. stupen psych. a fyz. zataze mojej prace je vyssi, s dietatom som sama, ma Adhd, neviem vypnut, byt sama, sme len dvaja, zijem stereotyp... Neviem sa poriadne tesit, ze niekam ideme, vyleziem na Kolibu a sadnem si a som hotova, na kupalisku lezim viac ako si uzivam s dietatom vodu, po praci si musim lahnut, ale v noci zasa normalne zaspim, lebo som zasa ospala.Tiez mavam tlak na hrudniku, zacal s tou ospalostou, musim si aj sadnut na lavicku a cakat kym to prejde. Ekg mi nezistili nic, ani na stitnej zlaze, ani ziaden vitamin mi nechyba. Este raz idem k obvodnemu, aby ma dal na nejake vsetky mozne vysetrenia na jednom mieste. Ak je to vycerpanost, ako z toho von? Potrebujem aj schudnut, co takisto suvisi, ale nevladzem a neviem sa z toho vymotat.beriem vitamin C, zelezo. Zriedkavo sa mi stava, v momente ked prichadza napr v buse, v praci k spanku, pocujem dieta, ako ma vola, ale nie je tam, alebo hlas kolegyne, to ma prebudi, trhne ma vzapati, ale nikto tam nie je.

anjelicek26
18. sep 2024

Kolega tiez takto... prechodena borelioza...

deti95060810
18. sep 2024

koľko máš nadváhu? únava môže byť aj nadváhou.

blueberry17
autor
18. sep 2024

@deti95060810 uff dost, aj vyse 20, ale nebolo to tak vzdy a bola tam ta ospalost aj tie bolesti na hrudi, ono to ani nie je unava, skor mi je stale do spanku, az nakoniec viackrat denne pride atak kedy v par sekundach zaspim ked zavriem oci a neviem sa akoby dobit spankom vobec, zobudim sa a zasa sa citim ako keby som dlho nespala, aj teraz

deti95060810
18. sep 2024

@blueberry17 aj depresie... prvým príznakom je problém so spánkom. nie len že je problém zaspať, ale aj opačný - nadmerné spanie.
len tieto diagn. musí stanoviť lekár....

esteris
18. sep 2024

@blueberry17 Ahoj, odporúčam knihu Glukozova revolúcia. Tvoj stav môže súvisieť aj so stravou okrem iného. Skus začať tam.

zara1357
18. sep 2024

@blueberry17 nezačína depresia?

blueberry17
autor
18. sep 2024

@zara1357 nie, necitim smutok, beznadej, nic podobne, som zvedava, zaujimam sa o veci, rada sa vzdelavam, ale som proste v kuse ospala.

zara1357
18. sep 2024

@blueberry17 železo ti nechýba? Mne ked chýbalo som bola non stop akoby ospalá, bez energie

blueberry17
autor
18. sep 2024

@zara1357 beriem dlhodobo

zobaka
18. sep 2024

moze to byt skryty zapal, ja sa tak citim dlhodobo zle a stale mi nameraju vyssie crp, uz neviem co s tym, plus malo zeleza

leonakr
19. sep 2024

@blueberry17 u mňa to boli prvé príznaky depresie🫤tá nechuť,únava,tlak na hrudi a presne ten pocit,že keď som aj spala,bola som unavená. Žial dlho som nevedela,že to je to.....nechala som to zájsť až do psychosomatických prejavov.Teraz sa liečim s AD a je mi fajn🙂všetky tie veci ako opisujes zmizli Depresia nie je len o smútku a pod .Tiež som si ju predstavovala úplne inak.Ja som sa smiala a bola som v depresii ...ja som vyhorela.A je to o tom ,že telo neprodukuje serotonín,možno ho potrebuješ doplniť .Veľa šťastia aby si našla príčinu 😉

levik22
19. sep 2024

@blueberry17 ahoj skus este ci to nebude tou stravou, ci nejaka potravina nevyvolava zapal v tele...ja som sa tak citila hadam cely moj zivot, skusila som vysadit lepok lebo som mala aj nejake gastro priznaky a odvtedy som iny clovek

grof_monte_christo
19. sep 2024

@blueberry17 Toto, co odpisuješ, ma veľa ľudí po covide