Zdravim. Tí, ktorym bola diagnostikovana tetania: mate prejav iba taky, ze z nicoho nic pride uplna slabost, tocenie hlavy a pocit ze uz spadnete? Ziaden iny prejav, len toto? Dakujem za odpoved
@adulienka11111 moze byt alebo vam spadne cukor tlak...ale.mne bola potvrdena tetania...tiez zvyknem mat.take.stavy plus aj ine
@ptvw tlak mam vzdy dobry, stale pri tom stave si ho odmeriam
@zuzkaa1991 tlak mam dobry, ked si ho vtedy zmeriam
@adulienka11111 tak cukor moze klesnut ja ked sommsi dala.pepsi potom sa to zlepsilo...ale kazdy ma ine priznaky tetanie.....objednajte na na neurológiu tam vas napoja na pc a zistite ci mate ju ;)
Tak ak je tlak ok tak môže byt ze sa ti práve takto prejavuje
@ptvw uplne len tak z nicoho nic mi pride uplna slabost, ze uz uz spadnem..v hlave kolotoc. Musim pockat, kym to pominie, musim si lahnut
Áno, aj ja to tak mám.tetanicky záchvat som nikdy nemala a to mám potvrdenú tetaniu na neurológii.
@cloviecka cize okrem tej neocakavanej uplnej slabosti, nemate teda iny prejav.. je totaky zvlastny pocit, akoby ste sa uz nedokazala pohnut....., len citite, ze uz uz spadnete? Dakujem
@adulienka11111 áno
@adulienka11111 to nebude tetania, ja mám ju diagnostikovanú a mala som príznaky necitlivenie pokožky okolo úst, slabšie tŕpnutie pier a tváre,mierne svalové kŕče, kontrakcie, najmä na rukách a nohách,pocit pálenia alebo brnenia rúk a nôh, resp. prstov. Mala som obavi toho,že odpadnem.
@cloviecka tak potom zjavne moje problemy sposobuje tetania
@sima_simka ja mam len tu nahlu slabost a pocit ze uz padam, a mam kolotoc v hlave. Srdce mamv poriadku
@adulienka11111 tak treba ísť k neurológovi ktorý správy vyšetrenia
@adulienka11111 môže a nemusí.Moja sestra to má podobne ako píšeš, ale to môže byť aj chrbtica, tlak, štítna, cukor psychika
@eliska13 najlepšie je ísť fakt k lekárovi 🙂
@eliska13 stitna,cukor, tlak v poriadku. Na chrbtcii C5 a C6 nalez, vraj s tym nesuvisi.
Babulky zdravím, boli by ste prosím ochotné vyplnit anonymný dotazník zameraný na tetaniu? Zber dát je súčasťou výskumu VEGA. Veľmi by to pomohlo 🙏ďakujem
To mi skôr príde ze máš nízky tlak, merala si si?