Je to tetánia?

lajka65
22. nov 2021

Ahojte,popíšem vám svoje príznaky,mám dve deti malé ,začalo sa to pred 2 pôrodom a počas pôrodu,normálne vstanem ,raňajky ,hrajem sa s deťmi ,z ničoho nič sa mi začne točiť v hlave ,potom ma záchvatu panika,búšenie srdca občas až arytmia (ktorú som mala kedysi )ale ty neriešim keďže som bola na vyšetrenie a je to vraj ok.potom mi začnú tŕpnuť ústa ,pery akoby pred nejakým záchvatom ,ruky mi zdreveneju ale niesu to kŕče ,len mi zdreveneju ,cítim sa akoby neboli moje ,keď som niekde v spoločnosti a stojím ,a keď to na mňa príde mám slabosť v nohách ,pocit na odpadnutie ,opäť znervoznejem a mám pocit že nemôžem normálne dýchať A začne má boliet na temene hlavy.
Ako sa ukľudniť?všetko je v hlave ,čiže si vravím nič to nieje ,a a ono to ozaj po čase prejde cca 30 minút .
Som dosť vycerpana keďže som ešte kojila pomaly dvojročného drobca.ale už som prestala,začala som užívať magnézium ráno večer a na obed si dávam vapnik.a ešte pred spaním vypijem medovkou caj.mal niekto niečo podobné a čo je to prosím vás?lebo mám pocit že sa zbláznim keď to na mňa príde ,občas som si dala lexaurin ale nechcem skončiť na takýchto liekoch.poradte prosim

luccija
22. nov 2021

@lajka65 áno tak sa prejavovala mne

lajka65
autor
22. nov 2021

@lajka65 ockovana niesom ,covid som nemala dúfam aspoň o Tom neviem ,sú to hormóny?lebo fakt je to na prd keď sa ti každý boží deň točí v hlave ,síce to prejde ale je to na hovno ,tlak mám ok ,železo beriem preventívne.a k lekárovi? V dnešnej dobe nechcem veľmi chodiť po amb.kedze niesom ockovana a chcú len samé testy

lajka65
autor
22. nov 2021

@luccija ako to prejde?prosím čo uzivat

luciador
22. nov 2021

@lajka65 Áno,je ☹️ Odbúrať stres a modliť sa za pokoj 🙏

lajka65
autor
22. nov 2021

@luciador práveže toho stresu mám dosť ešte aj rodinné záležitosti na prd ,do toho dva pôrody v krátkom čase ,kojenie ,vstávanie v noci po 30 krát .občas cez víkend si dám víno ale to je len uklidnenie daného večera a na druhý mám taký stav že mám pocit že je to horšie ,viem že alkohol to ešte zhoršuje ale to ma jediné aj ukľudní .asi som blbá ,
No fakt nechcem skončiť na alkohole určite a nie na liekoch na ukludnenie

lajka65
autor
22. nov 2021

@lajka65 a čo užívate alebo ste užívali na tetaniu okrem magnesia a vápnika?

luciador
22. nov 2021

@lajka65 Tak ako som ti napísala vyššie,modli sa každý deň,za pokoj,za vyriešenie rodinn.problemov,modli sa za svoje deti,za celú svoju rodinu, pár minút denne a uvidíš,neskoncis ani ako alkoholicka,ani ako zavislacka na liekoch,neboooj ☺️😉

andrea_82
22. nov 2021

Priamo pri záchvate pomáhalo môjmu mužovi dýchať do sáčka, dýchať pomaly, znížiť prísun kyslíka.

kristin00
22. nov 2021

@lajka65 skús magnosolv. Je na predpis a je to dosť silne magnezium. Ten mi ako jediný pomáha 😊

lajka65
autor
22. nov 2021

@luciador bože dúfam že máš pravdu ,som veriaca ,ale občas na modlitbu zabúdam 🤨 ale musím sa k nej vrátiť a dúfam že to pomôže 🙏

lajka65
autor
22. nov 2021

@andrea_82 ja nedycham zrýchlené ani nehyperventilujem....proste len sa mi ťažko dýcha a niekedy ma začne bolieť aj na hrudi ale prejde to

lajka65
autor
22. nov 2021

@kristin00 dnes som čítala jeden článok od dr.ze Magnerot je dobrý na tetaniu tak manžel mi ide dnes kúpiť ,keďže som užívala len magne B6 a to je slaby

luciador
22. nov 2021

@lajka65 Verím, že pomôže, možno nie hneď,ale časom určite pomôže 🙏👍

luciador
22. nov 2021

@lajka65 Magnerot je marketingový ťah, slabé a predražené magnézium. Na tvojom mieste by som skusila už vyššie spomínaný Magnosolv,alebo obyčajne magneziove tablety, tusim, že od firmy Calvex asi,v modrom obale.

katrin69
22. nov 2021

Mne sa takto prejavoval nízky tlak... Po pôrode je to normálne, ale mám to už druhý rok a jediný liek na to je dostatok vody a rozhýbať krv, aby nebola lenivá... Keď to už máte dlhodobo, skúste lekára... Ja už dva roky riešim neustály šum v ušiach, ale posielajú ma na plastiku nosa 🙂 Takže dúfam, že budete mať lepšieho doktora ako ja 😅

irusa
22. nov 2021

Presne to sú moje stavy .... tetania

lajka65
autor
22. nov 2021

@katrin69 tlak mám ok keď si meram

luccija
22. nov 2021

@lajka65 zavolaj obvodnej a pýtaj si magnosolv je to z vyčerpania, stresu, ak je najhoršie tak liek na ukludnenie a len sa naučiť vypnúť...ak by bolo veľmi zle mravcenie kŕče, tak dýchať do sáčku
Plus vápnik, ale ten ber v inú hodinu ako mg

kristin00
22. nov 2021

@lajka65 no ja som asi mesiac brala magnerot a necítila som žiadnu zmenu. Za mna určite Magnosolv je aj lacnejší a naozaj pomáha pri tetanii, úzkosti alebo PP 🙂

lajka65
autor
22. nov 2021

@kristin00 už mi manžel kúpil Magnerot ,ide o to že ja mávam aj migrény,teraz normálne cítim tlak na očami a čelo .....proste som jak zdreveneta ,vlastne hlavu mám takú ...sakra a to mám len 35 ,čo bude ďalej 🙏😂😂
Manžel mi neverí že som hypochnder ,ale ja si vážne nenamyslam ,niesom debil sakra

lajka65
autor
22. nov 2021

@lajka65 a keď rýchlo otočím hlavou tak sa mi zdá že jakeby sa mi dačo stalo v hlave ,také niečo jakeby mi tam sa dačo hybalo😂 ja už neviem

raja95
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vanda323
22. nov 2021

@lajka65 Prepáč , prepáč nechcem ťa uraziť ale padlo mi to rovno do oka. Píšeš že si veriaca a príspevok jeden začína Božkanim....ak chceme aby nám Boh pomohol musíme sa.snazit dodržiavať aj desatoro, je tak Nebudeš brat meno Božie na darmo

lajka65
autor
22. nov 2021

@vanda323 Ty si v živote nepoužila meno božie nadarmo ?samozrejme keď si veriaca ,,prepáč ...ale aj náš kňaz hocikedy spomenie,,,

lajka65
autor
22. nov 2021

@raja95 ja som brala Magnerot v tehu keď som mala také stavy a mi pomohol ,,,no uvidím teraz či pomôže ....brala som aj magnosolv pri prvom tehu a tiež prehanalo má z neho..vyskúšam najprv jeden a keď nezaberie dám si predpísať magnosolv

vanda323
22. nov 2021

@lajka65 Stalo sa mi , samozrejme . Ale už veeelmi dlho nie. Aj keď sa mi to stane hneď prosím Boha o odpustenie.
Napísala som to preto lebo veľa ľudí Božika a ani si neuvedomuje aky je to hriech

irusa
22. nov 2021

@vanda323
Bože, vďaka Bohu je podľa mňa slovné spojenie

irusa
22. nov 2021

@vanda323 a autorka tu rieši tetaniu a nie desať Božích prikázaní

vanda323
22. nov 2021

@irusa To ďakujem Bohu za to že je všetko ok.
Autorku som nijak nechcela uraziť, len som si to všimla, napísala že je veriaca tak aj v biblii sa píše že sa máme upozorniť ak vidíme na ďalšom veriacim niečo....tak som upozornila .

irusa
22. nov 2021

@vanda323 no bibliu s takýto znením som nečítala