Ahojte 🙂 pred 2 mesiacmi som si všimol že sa mi zle dýcha začalo to raz v noci nemohol som do rána zaspať. Ako zacalo leto tak to vsetko zacalo.. aj minuly rok to zacalo v lete ale nemal som stazene dychanie len trpnutie a krce.. pobehal som vysetrenia plucne v poriadku kardiologia v poriadku.. na kardiologi mi doktorka povedala ze predpoklada ze sa jedna o hyperventilacnu tetaniu.. je to take stazene dychanie hocikedy to pride cez den aj v noci ked zaspavam alebo sa zobudim na to ze sa zle dycha az nemozem sa nadychnut.. pocit tlaku v plucach.. vystrasim sa ze sa nieco stane uz s toho mám fobiu hlavne v noci proste strach zo zadusenia este vecsi stres.. je tu niekdo prejavuje sa takto tá tetánia? Magnerot uzivam magenzko sle pomaha to len trochu
@veronikadobrota Ahoj, tetaniu by vedel potvrdiť/vyvrátiť neurológ. Môže ale ist aj o úzkosť/panické ataky. Ja som bola na neurologii s podozrením na tetaniu, ale nakoniec mi diagnostikovali panicku a uzkostnu poruchu, dostala som AD a keď lieky po pár týždňoch zabrali, priznaky ako tlak na hrudi, búšenie srdca, trasenie rúk, nespavosť a celkovo tie strachy prešli.
tetania ci panicky atak