Je to tetánia?

veronikadobrota
20. sep 2024

Ahojte 🙂 pred 2 mesiacmi som si všimol že sa mi zle dýcha začalo to raz v noci nemohol som do rána zaspať. Ako zacalo leto tak to vsetko zacalo.. aj minuly rok to zacalo v lete ale nemal som stazene dychanie len trpnutie a krce.. pobehal som vysetrenia plucne v poriadku kardiologia v poriadku.. na kardiologi mi doktorka povedala ze predpoklada ze sa jedna o hyperventilacnu tetaniu.. je to take stazene dychanie hocikedy to pride cez den aj v noci ked zaspavam alebo sa zobudim na to ze sa zle dycha az nemozem sa nadychnut.. pocit tlaku v plucach.. vystrasim sa ze sa nieco stane uz s toho mám fobiu hlavne v noci proste strach zo zadusenia este vecsi stres.. je tu niekdo prejavuje sa takto tá tetánia? Magnerot uzivam magenzko sle pomaha to len trochu

lubossi
20. sep 2024

tetania ci panicky atak

x_elizabeth_x
22. sep 2024

@veronikadobrota Ahoj, tetaniu by vedel potvrdiť/vyvrátiť neurológ. Môže ale ist aj o úzkosť/panické ataky. Ja som bola na neurologii s podozrením na tetaniu, ale nakoniec mi diagnostikovali panicku a uzkostnu poruchu, dostala som AD a keď lieky po pár týždňoch zabrali, priznaky ako tlak na hrudi, búšenie srdca, trasenie rúk, nespavosť a celkovo tie strachy prešli.