Je to sklerodermia?

lenushqa92
27. mar 2017

Dobrý den, je tu niekto kto ma sklerodermiu? Zacali sa mi robit flaky ako na fotke co som pridala, podla biopsie je to sklerodermia. Moja doktorka nema o chorobe ani sajnu a podla bylinkara kt. sklerodermiu uz liecil a kamaraatovej mami ktorá ju má toto skleodermia nieje. Pozerala som aj na webe a sklerodermia je tuhnutie koze a mne ta koza vobec netuhne, je mäkká ale suchsia. Viete mi niekto poradit ci aj vase morfei tak vyzeraju? Dakujem

duracellko
27. mar 2017

ak su tie flaky do siva, moze o tento typ sklerodermie ist, mojej kamoske sa tak znicoho nic zjavil taky vacsi flak na chrbte, a uz ked ho tam mala par mesiacov - najprv myslela, ze je to modrina, tak sa vyplasila, a teda po vysetreniach sa potvrdila sklerodermia - su rozne typy. sleduju ju na koznom odd. a chodi na pravidelne -rocne kontroly na reumatologiu. nerozsiruje sa jej to, ani nemizne. lieky, myslim uz neberie.

lenushqa92
autor
27. mar 2017

Ja mam tie flaky uplne biele, raz som ich uz mala asi 8 rokov dozadu a 4 roky dozadu a zmizli mi...nezostalo po nich ani naznak...ozaj neviem ked mi to ta biopsia potvrdila

veronika33
27. mar 2017

@lenushqa92 keď ti to potvrdila biopsia, tak to sklerodermia je, môžu to byť aj biele suché fľaky, môžu mať aj ohraničené okraje inou farbou, časom sa ti tá biela farba na miestach so sklerodermiou zmení

lenushqa92
autor
27. mar 2017

Takze je normalne ked mi tie flaky vzdy miznú?

veronika33
27. mar 2017

@lenushqa92 aj mne to určitý čas mizlo, teraz ich už mám nastálo a presne menili farbu ako som ti popísala

lenushqa92
autor
27. mar 2017

@veronika33 a aky mate druh? Ja mam podla biopsie circumscripta morphea

veronika33
27. mar 2017

@lenushqa92 fu, to ani neviem, papiere z biopsie sú v zdravotnej karte, určite mám aj doma niekde kópiu, ale teraz neviem kde, ale jedná sa o lokálnu formu našťastie, nie o systémovú

zuzanat
6. nov 2017

@lenushqa92 ahoj, ja mam tiez sklerodermiu, pred dvoma rokmi sa mi zjavili prvr flaky, tie su hnede. Pod pazuchami som mala velky biely, ktory teraz zhnedol, bola som s tym u svojej koznej a podla nej to je opat sklerodermia, takze som sa znova objednala na koze do PB. Moja dr mi opat odporuca hospitalizaciu a liecbu ☹

luluka69
23. feb 2021

ahojte, riešite tu ešte sklerodermiu ? aj mne to začalo ako hore na fotke , najprv iba lesklá, citlivá koža , potom pod prsami sa vytvorili akoby väčšie pľuzgiere, ktoré časom " scvrkli" a vyzerali ako zapareniny , na povrchu pripomínali husiu kožu . Časom sa mi objavili na bruchu hnedasté pásy - fľaky a badám, že v rozkroku a v podpazuší sa koža takisto leskne , začína to byť také , aké bolo v prvej fáze pod prsami . Všetky vnútorné vyšetrenia mám negatívne , čaká ma konzultácia na kožnom , tam je už výsledok z histológie , ale veľmi sa bojím , či to nebude niečo iné .... Aká je liečba a zmizne to vôbec niekedy ?