Je to rozumná rada od zubára?

11. júl 2023

Ahojte.
Dnes som bola u zubara s tym, ze ma bolel zub. Dal mi liecivu vlozku a povedal, ze mam prist o dva tyzdne. Ak by sa mi nedalo, mam si tu liecivu vlozku sama vyskriabat ihlou. To ma celkom zaskocilo. To aj vam toto hovoria vasi zubari? Sparat si v bolavom zube s nesterilnou ihlou? 🙈

martinka13
11. júl 2023

Tak podla mňa to normálne nie je....

patka06
11. júl 2023

áno, tiež mi zubárka davala liečivé vložky a zakaždým povedala, že ak by bolelo, tak si ju mám vybrať

trgypadl
11. júl 2023

Ahoj, nie som zubar, neviem posudit ci správna, ale bezna.... Veľa ludi ma bolesti pri vlozenej liecivej vlozke, ak su velmi neznesiteľné, tak ju odporucaju vybrat... Aj v domacich podmienkach... Mala by byt v zube tusim max 48 hod, ale to by sa musel vyjadriť niekto od zubara. Cize ja som sa uz stretla u viacerych zubarov s názorom , ze ak spôsobuje tazkosti, mas si ju vybrat

petamich
11. júl 2023

ano, tiez mi to moja zubarka povedala a dokonca aj dve a raz dokonca som ju musela vyskrabat, pouzila som taku tu medzizubnu nit, co ma na konci taky ostry spic, prestriekala som ju dezinfekciou a hotovo, bola to taka bolest, ze mi bolo uplne jedno, cim to vysriabem

autor
11. júl 2023

Aha. Myslela som, ze je to totalna hlupost, dakujem vam.

ninusa221
11. júl 2023

Mne nikdy tu vložku nedá ale hneď mi zub urobi normálne lebo akože tá vložka je čistá chujovina takto priateľ chodil 3 mesiace s jedným zubom vkuse ho bolel a nakoniec mu ho aj vytrhol.

simsalabim
11. júl 2023

@ninusa221 ale zub sa nue vzdy da hned urobit, napr pri zapale, ked cisti korenove kanaliky… bolo by uplne nerozumne zub hned zatvorit.
A autorka - ano, aj mne to radil, ked mi zub robil v piatok.

kristiii
11. júl 2023

Baby a keď ste mali tú liečivú vložku, ten zub vás prvé dni aj pobolieval či nie? Ja mám teraz šiesty deň a niekedy ma v ňom akoby pichá. Nič neznesiteľné, ale zvažujem tam ísť (pôvodne mám až o mesiac), neviem, či je to v poriadku, som mala takú vložku možno 20 rokov dozadu 🤷

liz_lemon
11. júl 2023

ihlu si vies aj vydezifikovat ohnom, alebo liehom

lukbe
11. júl 2023

Mne tá vložka vždy vypadla, možno aj prvý deň.

candii
11. júl 2023

@kristiii áno pobolieval ale bola to taká svrbiva bolesť. Ktorá do pár dní prešla