Ahojte baby, neviete poradit, ci je tato reakcia na obrucku sparenina alebo alergia? Mali sme cez vikend svadbu, a vcera sne cestovali cely den a nasla som si toto na prste. Mame vlastne z chirurgickej ocele. Dakujeem
@katkajahoda ja mám tiež takúto kožu od
Chirurgickej ocele...alergia na nikkel toľko mi povedali.
Ja som mala toto iste kolom dokola celého prsta ale ešte k tomu aj červene obrúčky sme si dávali robiť drahšie z bieleho zlata a drahšími kameňmi a po týždni som zistila že mám alergiu na biele zlato 🤷🏼♀️🤦🏼♀️ Skoro ma slahlo odvtedy je obrúčka v sufliku čo už ...
To nemusí byt alergia na obrúčku. Mne sa toto stáva, ked si zle umyjem ruky od mydla, príp.pracieho alebo čistiaceho prostriedku. Problém je v tom, ze okolo prstena sa ten bordel drží, a potom sa zapáli koža. Kým som si.nezvykla po upratovaní a umyti ruk dat dolu prsteň a utriet ho zvlášť, opakovalo sa mi to.
skús chvíľu obrúčku nenosiť či sa to zhojí.. alb pri umývaní si ju dávať dole a potom znova nasadiť. ked sú ruky suché..
@evi789 joooj skoda ak to bude alergia....a za aku si ju vymenila?
@bocianka123 dakujem skúsim nenosit, sme na svadobnej ceste tak mi je luto ju nenosit 😢
@takaakoty dakujem, vyskusam ju davat dolu potom ked sa zahoji, pri umyvani aj pri spani
Je vraj viac druhov chir.ocele. Ja napr. nemôžem žiadnu bižutériu, dokonca ani zlato a nič čo obsahuje nikel.. Ale chirurgickú oceľ áno. Mala by byť hypoalergénna. Ale takú "kvalitnejšiu" bez nejakých pridaných zmesí. Mám drahšie šperky z chirurgickej ocele, ktoré vyzerajú aj krajšie a nemám z nich problémy. No a mám asi dva lacnejšie kúsky, sú tmavšie a menej lesklé - z tých kožné problémy mám. Takže už ich ani nenosím..
@katkajahoda Pri každom umývaní rúk či už mydlom alebo iným prípravkom, najprv daj dole obrúčku, umy, poriadne usuš až tak daj naspäť obrúčku, ak aj napriek tomu sa ti to bude tvoriť, je to cca alergia.
@mija777 tieto obrucky sme objednali z ciech firma altar, boli drahsie, nie bizuteria, tak som myslela ze problem nebude, lebo nausnice nosim z chirurgickej ocele...uvidim teda skusim s umyvanim davat ju dole, aj na noc
@katkajahoda odtiaľ mám prsteň aj ja a je z tej lepšej ocele. Tak snáď je to len teplom, že sa to pod tým zaparilo alebo čo..
@katkajahoda tá nezávadná oceľ by mala mať označenie 316L
ahoj, ešte mi napadá taký trik, mne toto robia niektoré náušnice, ale vezmem priesvitný lak, prelakujem tú časť, ktorá sa dáva do ucha a ide to. Tým, že tam vznikne iná vrstva, tak sa zabráni konkraktu tej látky, ktorá ti to spôsobuje s tvojou pokožkou. Skús. 🙂
Ja som také mala tiež ale nosila som ďalej a v pohode sa mi to po čase zahojilo 😎
Ja som toto mala tiež a svrbelo to riadne ... Vždy sa mi to spravilo keď som umývala riad a poriadne som si pod obruckou neumyla prst ... Alebo aj s teplá mne vždy opuchnuté prsty s teplá a pod obruckou sa mi prst spotil a takto mi to zacervenalo
Mne sa to tiež robilo kým si to zvyklo.ibs som striedala z ruky na druhú ruku.rste aj teraz to sem tam robim
@ink super, dakujem, vyskusam 😉