Je to psychika?

inga000
23. okt 2024

Dobry večer . Dnes som citila pot na celom telea bolo mi teplo a dostala strašný tlak do hlavy zo zadnej strany zrazu sa mi zakrútila a mala som pocit na odpadnutie a neskôr mi prislo zle od žalúdka na vracanie . Bola som s tym na pohotovosti a povedali ze vsetko je ok. Povedali ze to moze byt od krčnej chrbtice . Moze to byt psichyka? Alebo to ze som zjedla langos ktorý bol od vcera a nebol v chladničke ?

koniarova
23. okt 2024

Tetania. Čiže psychika.

kikinder
23. okt 2024

@inga000 aj mne sa to stáva, psychika

lubkovaandrejka
23. okt 2024

@inga000 nepisala si uz davnejsie v inej diskusii,ze mas tetaniu? Ci si ta s niekym mylim? Ale ano,taky prejav ma tetania

inga000
autor
23. okt 2024

@lubkovaandrejka ano napísala som

inga000
autor
23. okt 2024

@kikinder nikdy predtym sa mi to pri tetanii nestalo ,mala som vela krat príznaky ale pocit na zvracanie nikdy

inga000
autor
23. okt 2024

@lubkovaandrejka mam diagnostikovanú panicku poruchu ,myslim ze je to to iste ako tetania ale zatiaľ som nikdy nedopadla pretože tlak sa mi zvýši neklesne beriem seroxat ráno a večer ,vcera som si zabudla dat večer tabletku neviem ci to moze byt s tym spojene plus beriem magnezium

jaass
23. okt 2024

@koniarova tetania nie je vždy zo psychiky 🥲 čiže ja ťa len opravujem ;)

koniarova
23. okt 2024

@jaass nie vždy,to máš pravdu. Ale skoro vždy. A keď ju má potvrdenú a na pohotovosti nič nezistili, nemyslím že to bude niečo iné.

inga000
autor
23. okt 2024

@jaass aha a z čoho tetania ked nie zo psichycky ? Mam inak panicku poruchu ale to je to iste pokiaľ viem

lubkovaandrejka
23. okt 2024

@inga000 tetania byva aj pri poklese draslika ci horcika. A tie stavy su tiez strasne.

jaass
23. okt 2024

@inga000 z preťaženia, vyčerpanosti. Psychika v tomto prípade nehrá žiadnu rolu. Jednoducho máš tetanicke záchvaty ale psychiku na 100%ok.

evkamotka
23. okt 2024

Langos nemusi byt v chladnicke a aj keby ano, z jedla mimo chladnicku sa neodpadava, skor boli brucho

lubkovaandrejka
23. okt 2024

@jaass ale praveze tetania ma aj psychicke spustace alebo ak ma clovek permanentny stres zvykne sa prejavit. Je uzko prepojena so psychikou. Ano,byva to aj pri vycerpanosti, nedostatku vitaminov a mineralov v strave, slabom pitnom rezime, ale len to som chcela povedat,ze tetanik nemusi mat lsychiku 100%.

lubkovaandrejka
23. okt 2024

@inga000 nemyslim si,ze toto ovplyvnil vypadok jednej tabletky, pretoze davka lieku sa ti drzi v istej hladine v krvi.

jaass
23. okt 2024

@lubkovaandrejka áno ako pises. Tetania je tak zvláštna🤦‍♀️ niekto ju ma ozaj zo psychiky a niekto “Len” z vyčerpanosti

lubkovaandrejka
23. okt 2024

@jaass ale zvlastne je aj to,ze ma s tym tolko ludi problem. Vsak pomaly kazdy druhy to ma. Aj vela ludi v mojom okoli.

rozculena
23. okt 2024

@inga000 tetánia NIE JE TO ISTÉ ako panická porucha.
Ak si mala pocit na zvracanie,môže to byť od krčnej chrbtice.
Smer ortopéd alebo radšej fyzioterapeut.
Nezakláňaj hlavu a nekrúť s ňou pri tom,môžeš omdlieť.