je to nejaka choroba alebo porucha ked sa clovek stale lutuje stale sa stazuje vypisuje kazdy den kazdemu ze aky je nestastny ze sa chce zabit a stale dookola cely cas to iste , ze mu chyba vztah ze potrebuje zenu a podobne? Stale mi jeden “kamarat” vypisuje ako je sam ako chce niekoho a nebie si najst, vola stale plače a vyhraza sa smrtou a podobne, ma 23 mal rozchod nedavno, je to nejaka choroba alebo porucha alebo je len psychicky nestabilny?
@klementinka58 ono ten “chlapec” nikoho nema vraj odvratil sa pd rodiny (alebo ona od neho aj) a nema priatelov ani, snazi sa zoznamit s niekym ale neustale sa mi stazuje len, neustale place, neustale na seba puta pozornost a lutuje sa, vela keat vyvolava a chce von a podobne, snazim sa mu pomoct ale nepocuva a stale si piše svoje
Jeho jediny problem je že je sám “single” , chce ženu, niekoho pri sebe a toto dookola , inak nema ani iny problem, len ze je sam
ano poznam velmi dobre tiez som mala takeho toxickeho cloveka
jemu ide len o tu pozornost od ludi skrz obet, inak na sebe nezapracuje aj keby si mu doniesla desat dievcat co by ho chceli on si pojde svoje.
Nechodi nahodou aj na MK? Niekoho mi totiz ten opis pripomina 🙂
@diewcatqoo dufam že nie, neviem , on je podla mna psychicky zle na tom ale moje rady nepočuva, stale si ide svoje, naozaj aj teraz na vianoce mi vypisuje hrozne veci, neprijemne
Pre tvoje vlastne dobro ho zablokuj. Toto je manipulatívne správanie a takýto ľudia ničia všetko okolo seba
@pribinak ja sa len bojim aby si niečo nespravil, veaj to vela krat skusal a som v podstate jedina osoba v jeho zivote ktora sa s nim bavi
Ale to je jeho rozhodnutie s zodpovednosť, že si niečo spraví, to NIE JE tvoja zodpovednosť
ON sám nesie zodpovednosť za svoje činy, nie TY
To je presne tá manipuláciá, ze tá citvovo vydiera a manipuluje
Proste ho zablokuj a chráň samu seba
Ak si ho aj nechces zablokovať, tak mu proste len nejaky cas neodpisuj. Alebo ho dnes ignoruj, hoci chapem, ze to je tazke a bojis sa o neho, ale kym o tom len rozpráva, tak si nic neurobí. Pomoct mu nevies, nemozes mu predsa teraz doniest frajerku ako na podnose..
No neviem, nemusí to byť hneď manipulátor. Mala som takého kamaráta, ktorý robil presne toto. Lenže on bol naozaj nešťastný, mal depresie, navštevoval psychológa aj psychiatra. Niekedy treba byť troška chápavý a tolerantný a nie myslieť si o druhom hneď to najhoršie a obracať sa chrbtom.
Pokiaľ ma depresiu tak volá o pomoc,alebo skor pozornosť aby nebol sám, ale nebude to bez tých reči, lebo toto je to comu sa vo svojej hlave aktívne venuje. Stále sa v tom točí. Ty mu nijako nepomôžes, nie si na to vzdelaná. Bud vyhľadá odbornú pomoc, alebo sa z toho vyhrabe sam. Musí chcieť a musí konať.
Neodpovedala by som na tie zlé správy, musíš pozerať aj na svoje zdravie a on musí pochopiť, že nezáleží len na jeho pocitoch, ale aj tvojich napr. A nie je dobre to tolerovať lebo sa len viac zamota v tom celom.
Kamoška po 20tke rok, ak nie viac, v kuse hovorila len o byvalom. Najprv som ju vypočula, ľutovala, ale potom mi došlo, že jej nijako nepomaham. Nič sa nezlepšilo. Šla som s nou von, pokecali sme, ale keď na neho išla nadávať, bola som úprimná a uz som jej nedovolila hovoriť o ňom, aj som jej vysvetlila prečo
Asi chce aby si sa nad ním zľutovala a roztiahla nohy ty, chudáčikovi. Veď to predsa dobré dievčatá robia.
Ale teraz vážne, je to manipulative správanie ako ti tu už písali. Z mojej skúsenosti pomáha ísť neho tvrdo typu: prestaň sa ľutovať začni s tým niečo robiť atď. Potom ho to prestaneme baviť vyplakavat sa u teba pretože to už nebudeš živiť.
@ruxandra skusala som nepisat, ignorovat ale to bolo hrozne stale pisal volal, bol potom agresivny ze preco nepisem ze kaslem na neho,
@makulienka1 skusala som ale naozaj jemu nejde pomoct x krat som mu pisala a bola s nim aj vonku ze potrebuje pomoc pisala pekne spravy ale vacsinou sa urazil alebo stale dookola len depresivne spravy, dokonca zelal zle veci tym ktory ho opustili
@lenicka999 skusala som ale furt ide svoje :/
toto je len priznak neicoho, ale vobec to nemusi byt porucha. moze to byt taky typo ospbnosti, subor vlasntosti, ktore dany clovek ma, tiez napr nestatsna skusenost, nedostatocne sebavedomie, zvykne si, ze je mu prijemna lutost inych a pod. ,je to ucelove spravcanie - nieco tym ziskava.
no moze to robit aj clvoek co poruchu ma.
podla toho sa porucha urcite neda.
Veľa agresorov sa hra na obeť. Takze pozor. Jemu ide len o to, aby ho mal kto pocuvat, tie jeho omieľania dookola. Zablokuj a nekomunikuj s ním. Manipuluje ťa skrz vlastnú “samovraždu”, aby si ho musela počúvať. Je len jeho chyba, že všetkých svojou povahou okolo seba odohnal a odoženie aj teba. Zas maj aj ty nejaké hranice, koľko si necháš. Sama vidíš, ze druhým praje zle, je agresívny ak nie je podľa neho, nie je to dobrý človek. Akákoľvek žena by pri ňom bola chudera s jeho povahou, dobre, že je sám. A ty rozum do hrsti a nehraj sa na spasitelku, keď sa s ním nedá, tak sa s ním nedá. Myslíš, že tých pred tebou tiež nevydieral rečami o samovražde?
manipulatori a narcisti toto zvyknut robit, hru na obet aby mali pozornost