Je to podráždenie na ruke?

gabikaa96
9. mar 2023

Ahojte maminy chcem sa opýtať nemáte niekto tip čo asi mám na ruke? V sobotu som mala na ruke hodinky pár hodín a keď som si ich večer dala dole mala som ruku takúto. Pondelok som volala kožnej sestrička povedala že asi len mi to nejak podráždilo pokožku za 2-3dni by to malo zmiznúť. No už je štvrtok a ešte stále to neprešlo a aj svrbí. A takéto isté sa mi urobilo aj na prste pod obrúčkou ale tam sa mi koža aj lupe. Mám ísť ku kožnej aby sa na to pozrela?

ikonica
9. mar 2023

Mozno alergia na nikel

veronika_sk000
9. mar 2023

@gabikaa96 mne sa to tiež stalo z hodiniek na mieste, kde sa zapinaju, ale netusim, aky kov to je, ale uz ich nenosim, zmizlo to tak do tyzdna

bylinka25
9. mar 2023

To je alergia na nikel, toto mám aj ja. Navstiv kožnú lekárku, je celkom možné, že ti vadia aj iné kovy, či veci, ktoré obsahujú nikel a žiaľ aj potraviny.
Mne kožná kázala ponatierať všetky kovové pracky a spodok hodiniek bezfarebný lakom na nechty a tiež mám bezniklovu diétu.

gabikaa96
autor
9. mar 2023

@bylinka25 ďakujem pekne, pôjdem k nej určite lebo toto sa mi spravilo aj na prste pod zlatou obrúčkou len to mám ešte horšie

bylinka25
9. mar 2023

@gabikaa96 aj zlato obsahuje nikel, aj striebro. My máme svadobné obrúčky z wolfrámu, nealergizuju. Nosíme ich len vonku, v spoločnosti. Bižutériu vôbec nesmiem mať, šperky len z chirurgickej ocele.