Je to podľa vás bazalióm?

20. sep 2024

Od narodenia som mala 1 mini hnedy pigment fliacik s vystupom telovej farby... Ale v poseldnych rokoch narastol. Teraz uz nerastie, mam ho takto uz roky. Avsak, na vrchu ten hnedy pigment ostal, ale je kao keby priesvitny a vidiet aj cievky.... Rastiu z neho drobne chlpky, ktore si trham.. Avsak jedna kozna lekarka dala na svoj peofil o tomto znamienku a ja obarena kvoli tej priesvitnosti..... Inak nekrvaca, nic....

Mali ste niektora? Strasne sa bojim....

autor
20. sep 2024
autor
20. sep 2024
3009
20. sep 2024

Určite treba ísť kožnej a dať vyšetriť.

zuzanapjat
20. sep 2024

Treba vyšetriť. A netreba stresovať. Bazaliom sa da liečiť velmi dobre. Zrejme to bude len znamienko ale musi sa sledovat. Chlpky z toho by som si netrhala... radsej strihala...

autor
20. sep 2024

@zuzanapjat uz som pisala koznej... Povedala, ze to podla nej urcite nie je bazaliom, ze chlpky z neho nevyrastaju.

zuzanapjat
20. sep 2024

Ale určite si to sleduj a netrhaj z toho chlpky, maximalne pristrihni. Nie je dobré si takto dráždiť znamienko.

autor
20. sep 2024

@zuzanapjat ja som este aj voskom trhala.................

kittykat22
20. sep 2024

nechaj si to odpalit laserom a mas po probleme.

autor
20. sep 2024

@kittykat22 urcite to urobim

pininka1
20. sep 2024

Ja som mala na ruke bazaliom, vyzeralo to inak. Roky som ho mala. Vybrali mi ho, poslali na histologiu, mala som kombinovaný druh. Ale nič viac sa s tým nerobí, len sleduje.

luccija
20. sep 2024

To máš nad perou?určite si ho daj vyrezať na plastickej chirurgii a zo znamienka sa nikdy chĺpky netrhaju.

autor
20. sep 2024

@luccija ano na pere, dam ho odstranit laseeom, ak by sa dalo... Ale tie chlpky su brutal.... Ako jezko doslova. 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

autor
20. sep 2024

@pininka1 ano? A nerastli ti z neho chlpky? A aky velky bol?

pininka1
20. sep 2024

Nie narástli a mal asi 1cm. Ale niekedy sa zväčšovať, zakrvacal a potom bol zas menší. Vraj je to normalne

kittykat22
22. sep 2024

je dolezite odstranit vyrastok ako tento aj ked je neskodny. Sanca je takmer nulova, ale keby sa v nom zacal tvorit nodularny melanom, tak si vsimnes ze sa nieco deje, ked budu metastazy v celom tele. Nevsimla by si si, ze rastie, pretoze by bol schovany a tento druh melanomu je schopny zdevastovat cloveka behom par tyzdnov.
Obzvlast ak mas historiu rakoviny v rodine, mala by si vsetky vyrastky na kozi mat odstranene pre lepsi prehlad.