Je to panický atak alebo veľajší účinok tabletky?

16. okt 2022

Skoro kazdy den po uziti mojej tabletky na tlak asi hodinu po jej uziti pridu namna zle stavy, nervozita, nepokoj, stres, tlak na hrudi, panikaz zimne ruky no proste mi je zle tak akoby mdlo ale nie uplne..vzdy to trva tak cca do 2-3 hodiny po uziti tej tabletky, potom je to uz lepsie poobede a vecer som v pohode.Ale z rana do obedu je to des neda sa mi skoro vobec fungovat neviem obsediet proste panika utekam sam pred sebou..

mogaa
16. okt 2022

treba si prečítať príbalový leták k tým tabletkám....ak je v tam uvedené - nepokoj, nervozita - tak ano môže to byť daným liekom, vtedy sa treba poradiť s lekárom...ak to ale v než.účinkoch uvedené nie je, tak to môže byť len tvoj pocit a atak je zo psychiky.....vyvoláš si ho sám a liek za to nemôže

loginexistuje
16. okt 2022

je mozne ze ten liek na tlak uzivas uplne zbytocne a umelo ti znizi tlak a tie stavy mas z toho
vasto krat sa stava ze ludia kde je problem psychika zbytocne uzivaju lieky na tlak namiesto toho aby sa liecili u psychiatra

larazivago
16. okt 2022

Neviem, čo berieš na tlak. Ale poznám niekoho, kto z Agenu (na tlak) mal podobne stavy+nočné mory. Po vysadení ťažkosti zmizli.

autor
16. okt 2022

@larazivago uzivam Prestance 10/10

autor
16. okt 2022

@loginexistuje je pravda ze mavam uzkosti ale vzdy tieto stavy pridu po tabletke, inak ked sa rano zobudim som v pohode celkom aj tep mam ok ale po tabletke vysoky tep vzdy a to aj kardiolog vravel ze tie lieky zvysuju tep ze mam povedat internistovi.A proste z rana nedokazem fungovat po tych tabletkach

lucia851
16. okt 2022

Ten liek by som nebrala ani keby čo bolo,toľko nežiaducich účinkov čo má.Ja beriem vasocardin na tlak a nemám s ním žiadne problémy a pomáha mi

autor
16. okt 2022

@lucia851 myslite ten moj Prestance?ja som hovoril doktorovi ze chcem zmenit lieky a on ze to je zbytocne asi menit.Zajtra mu poviem ze nebudem ich brat alebo skusit este ine

autor
16. okt 2022

@lucia851 cital som aj vedlajsie ucinky vasho lieku tiez och ma dost, cize vy nepocitujete ziadne vedlajsie ucinky mozete normalne fungovat?a su to vase prve lieky ci ste ich uz menili?

luciador
16. okt 2022

Áno, môže to byť z liekov,v tehotenstve som mala vysoký tlak,tak mi lekárka predpísala lieky na tlak 1 ráno,1 večer, a práve po tej večernej tabletke som pociťovala takéto stavy, hneď som to prestala brať a brala som iba ráno a všetko v poriadku 🙂

lucia851
16. okt 2022

Sú to moje prvé lieky vôbec som ich nemenila .ja nemám žiadne vedľajšie účinky z nich

autor
16. okt 2022

@luciador ja beriem len rano

koniarova
16. okt 2022

Skús si jeden deň nedať. Podľa mňa si to už nahovaras automaticky po užití. Ako dlho ich berieš?

zuzik307
16. okt 2022

Prestance je hlavne dvojkombinacia liekov na tlak plus mas tu najvyssiu davku /je aj 10/5, 5/5/...merias si doma tlak? podla mna ti ho znizuje az prilis...

autor
16. okt 2022

@koniarova rok, avsak niekedy su dni ze v pohode bez vedlajsieho ucinku a niekedy ako pisem hore teraz su casto tie zle

autor
16. okt 2022

@zuzik307 najprv som bral mesiac 5/5 potom mi doktor zvysil na 10/10 kedze som mal vyssie tlaky stale a teraz ked si meriam doma tak vacsinou mam 130/80

autor
16. okt 2022

@zuzik307 cize neviem ci mi znizuje velmi skor asi nie

lucia851
16. okt 2022

A nemáš to skôr tie Panické ataky?

autor
16. okt 2022

@lucia851 ako mozu byt ale kazdy den a vzdy po tabletke?zato si myslim ci aj tie tabletky to nespustaju..