Je to panická porucha alebo tetánia?

16. júl 2024

Ahojte pred 2 mesiacmi som mala atak z ničoho nič sa mi zle začalo dýchať bolesť na hrudi.Zacala som užívať sedatív Pc cítila som vnútorny nepokoj,nervozitu pokiaľ tabletky sedatív Pc a magnézium začali účinkovať cca 3 týždne tak som pociťovala že mám strach byť sama na chalupe možno má to len ubijalo že sa motam okolo chalupy v záhrade atď teraz sa už cítim lepšie mohla to byť len tetania? Tetanicky atak? Od 1 ho nastupujem do práce čo ak nebudem vládať čo ak to na mňa príde mám obavy.Urcite budem naďalej brať sedatív PC a magnézium alebo si myslíte že to je už na AD?????

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
16. júl 2024

@taynee tak že psychicka porucha ?

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
luciferka93
16. júl 2024

@taynee nie každému sa to musí tak prejavovať, ja som mala tetanu a nikdy mi ruky netrpli ani som nemala mravčenie.... Mne sa tetania prejavovala napr aj tým ze som akoby nemohla dýchať, ostalo mi nevoľno, pocit na odpadnutie apod..

Takže autorka, môže to byť aj tetania. Treba ísť na vyšetrenie ak si nebola a tam zistia. Mne sa tetania spúšťala aj stresom, treba sa dat do kľudu a veľmi mi pomohla joga.

earlgrey
16. júl 2024

@luciferka93 To isté som chcela napísať ja. Mne vyšiel test na tetániu pozitívny a pritom ma bolela len noha asi 2 mesiace 🫣 žiadne kŕče, tŕpnutie rúk, mravčenie a neviem čo ešte...

luciferka93
16. júl 2024

@earlgrey presne každému sa to môže prejavovať inak... Tam ide o to ze keby napr človek odpadne ci vtedy nejde do krcu aspoň tak mi vysvetlila Dr... Lebo ja som odpadavala vtedy ale kŕč som nikdy nemala a pritom pozitívna tetania.

Aj sa ti ešte prejavuje alebo už ti to prešlo? ☺️

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
luciferka93
16. júl 2024

@taynee to ale neznamená ze sa prejavuje všetkým rovnako 🙃

radka1232
16. júl 2024

Tetania je iba inak pomenovana panicka porucha... Nie je tam ziadny rozdiel..iba "krajsie" pomenovanie. Cize ano, to co opisujes je tetania, cize panicka porucha. Chodim psychiatricke kvoli tomuto problemu a musim brat antidepresiva... Aj ked som si myslela ze ich nepotrebujem, priznaky mi veru statocne zmiernili. Odporucam navstivit psychiatra.

luciferka93
16. júl 2024

@radka1232 tetania súvisí úzko s paničkou poruchou ale určite to nie je len iné pomenovanie... Tetania je neurologické ho charakteru a niekedy je potrebný psychiater lebo človeku to môžu spúšťať rôzne veci... Ja som mala tetanu a psychiatra som našťastie nepotrebovala, pretože u mňa bol spúšťačom stres, a strach a stým už dokážem pekne pracovať a už roky mam pokoj (klop klop klop) ale každý to ma inak

earlgrey
16. júl 2024

@luciferka93 No ja som ani magnézium nebrala, resp. bola som 3x na infúziu (magnézium plus novalgin na bolesť nohy)...žiadne antidepresíva, žiadný psychiater ani psychológ...a po pravde už je to skoro rok a vôbec ale vôbec to nepociťujem a ani sa to nijako neprejavuje...

autor
16. júl 2024

@luciferka93 ako si s tým pracovala prosím ta

autor
16. júl 2024

Ďakujem vám dievčatá za odpovede tŕpnutie rúk nemám len ma znepokojuje že keď som sama doma taky neopísateľný pocit vitamíny minerály dopĺňam ale strach mám nechápem prečo aj ste boli pri tetanii nervózne ? Nesvoje? Ako často sa vám opakovala tetania?

luciferka93
17. júl 2024

@earlgrey hej aj ja som mala hlavne magnézium ale super ze to ustúpilo ☺️

luciferka93
17. júl 2024

Autorka, musíš vedieť co ta ťaží, z čoho máš strach, prečo si nervózna a pod... A nebáť sa toho... Ja som mala obdobie že mi bolo takto aj mesiac dva... Musíš si v hlave upratať. A fakt úplne úžasná je na to joga, alebo celkovo dáky šport. Držím palce 🤞