Je to nízka hodnota glykémie 1,5 hodiny po jedle?

6. júl 2024

1,5h po jedle mi prislo zle, na odpadmutie. Merala som si cukor glukomerom, ukazalo 3,5 na 2x. Asi to nie je v poriadku,ze? Mala som rok dozadu tehotensku cukrovku

pribinak
6. júl 2024

To je veľmi nízka hodnota

katusskaa
6. júl 2024

je to dost nizke, cukor zvykne rychlo klesnut dole ak si jedla nieco co bolo bohate na sacharidy, teda vyslovene bud sladke alebo jednoducho velke jedlo s prilohou

autor
6. júl 2024

@katusskaa no, bolo to bohate na sacharidy. Och.

autor
6. júl 2024

@pribinak a mavaju taku aj nediabetici? Ci sa mam bat,ze mam nabeh na cukrovku?

martina2001
6. júl 2024

Daj si nieco sladke, pozor na hypoglykemiu, glykemia by mala byť v hodnote 3,6 - 5.6 mmol u zdravého človeka, po jedle zvýšená

katusskaa
6. júl 2024

tak si to radsej nechaj skontrolovat. ja som mala v tehu cukrovku 2x, stale len meranie a dieta, podcenila som to potom. teraz uz ju mam v procese, som bez liekov ale uz chodim na diabetologiu. dlhodoby cukor mam v norme ale ranne glykemie uz nie. neboj sa a chod, nech to skontroluju. ja som od tehotenstva 12 rokov a keby som bola sla skor na dia, tak mozno to este neriesim. kontrolovala by som sa, davala by som pozor.

autor
6. júl 2024

@katusskaa nechalasom si to skontrolovat po sestonedeli, to bolo ok. Ale teraz mi byva zle snad kazde doobedie. Mas pravdu, radsej to pojdem dat skontrolovat, nech nie je neskoro. A ako riesis ranne glykemie? Mas hypo ci hyper? Ako ti byva?

katusskaa
6. júl 2024

ja som po sestonedeli mala vsetko ok, mala som prist znova o pol roka, ale nesla som. mne vobec nebyva zle. ranne glykemie mam tak od 6 do 7, postupne sa mi zvysovali, ako tehotna som mala od 5 do 6. mna poslala obvodna kvoli rannym hodnotam na OGTT, ten po dvoch hodinach uz vysiel zle. ono u mna to bolo ako s tou zabou, ktoru postupne uvarili a ona si to nevsimla....

mamina7070
6. júl 2024

u teba ako nediabetika nejde este o hypoglykemiu treba si odsledovat stravu co jedavas ake odstupy

ako diabetik by si skor mala problem s hyperglykemiami

U zdravých ľudí možno o hypoglykémii hovoriť pri znížení hladiny cukru v krvi pod dolnú hranicu normy 3,3 mmol/

autor
6. júl 2024

@mamina7070 hmm a teraz hodinu po jedle mi bolo zase zle a hodnota skoro 9. To asi nie je tiez v norme.vsak?

autor
6. júl 2024

@katusskaa tak to ma mrzi,ze si takto dopadla. Uz len dufat,ze sa ti to nebude xhorsovat.

mamina7070
6. júl 2024

u zdraveho cloveka je norma do 7,8 ale samozrejme stres moze zvysovat
mas nadvahu? zajdi k lekarovi urobi ti test a naordinuje dietu

autor
6. júl 2024

@mamina7070 no popravde tych 9kg nadvahu mam.

katusskaa
6. júl 2024

u diabetika 2. typu do 2 hodin po jedle do 7,8. Ale 9 uz je dost, snazim sa nemat tolko. pozri, mozno mas len nejaky vykyv. radsej vediet vopred ak by si na to mala mat predispoziciu a zariadit sa skor ako ja. ja som to podcenila a v podstate sa mi to prejavilo az v prechode, to tvoj problem este nie je, ja mam 48 rokov. som rada ze sa na to prislo, za som nasla lekarku, ktora so mnou aj hovori, nielen predpisuje automaticky lieky. a jednoducho je to na mne teraz.

mamina7070
6. júl 2024

norma do 7,8 je u zdraveho cloveka
u diabetika sa berie do 9,9 este ako ok hodnota pocas dna

kacena4
6. júl 2024

hodnoty diabetikov a nediabetikov su ine. pre dia je to zla hodnota za mna pre zdraveho az tak nie

katusskaa
6. júl 2024

tak tych 7,8 mi dr dala ako ciel, do dvoch hodin, s tymto problem vobec nemam. ja mam problem s rannym cukrom, mozno je to prvy znak ze sa daco deje, ja stresujem, dr nie 🙂 asi k nej ludia prichadzaju s takymi cislami ze su hned na lieky. ja nepotrebujem, len dieta a pohyb

katusskaa
6. júl 2024

no, aby sa debata nepreklopila na mna.... daj si to skontrolovat, uprav si mozno velkost porcii medzitym.... mozno je to len v tom-

taktotedanie
7. júl 2024

Ano hodnota 9 hodinu po jedle je v pohode

taktotedanie
7. júl 2024

@kacena4 pre diabetika je tato hodnota v norme