Ahojte. Idem k doktorke v utorok so znamienkom. Stretol sa niekto a melanómom alebo s podobným znamienkom? Na pravej strane je moja foto a na ľavej foto z googla. Mám také myšlienkové pochody na večer a chcela by som vedieť zatiaľ váš názor, radu kým tam pojdem.
Melanom sa nediagnostikuje z fotky, ale dermatoskopom..
🔮
Melanom ma oproti nemelanomu urcite vlastnosti ktore ale same o sebe su iba podozrive a melanom nepotvrdzuju na 100% ale su varovnymi signalmi:
Vyvoj znamienka (meni sa pomaly s mesiacmi)
Nepravidelny tvar (verzus pekna bodka)
Viacero odtienov hnedej v znamienku
Nepravidelny okraj (ako norske pobrezie)
Okraj rozpity do okolia (verzus jasna hranica)
To su vsetko vlastnosti ktore mavaju melanomy castejsie ako nezhubne znamienka ale este to neznamena ze to melanom urcite je
Podobne znamienka s rozpitym okrajom mam a kozny povedal, ze su neskodne. Ale urcite si ho daj skontrolovat.
mam viacero takych znamienok a su v poriadku. Ale hore ti pisu dobr e- z fotky ti nikto neurci diagnozu.
Ved chod s tym na dermatoskopiu, my z toho nevieme urcit tak detailne, ze co to je.
@sajinkaa nie je
@sajinkaa no my sme boli vcera zrovna so znamienkom, co zmutovalo, moj chlap navyse robi co vyskume rakoviny roky, iba nie konkretne melanom. Ale ovlada tie veci okolo toho. Poviem to tak, ze on si hovoril, ze to je zle, nakolko to naozaj menilo za dva tyzdne farbu, strukturu. A prosim pekne je to na 90% ok, vybrali to laserom a do 10 dni bude komplet histologia nalezu. Cize istota, ze co to je. Ale podla odbornika by mal byt ok. A to sme to na nete porovnavali s obrazkami kadecoho uz maligneho. Cize preto mam ten nazor, ze kym nemas dermatoskopiu a nejde vzorka, pripadne cely ten utvar na histologiu, tak proste nevies. A ked ktokolvek napise, ze “ ved mne z toho nic nebolo “, alebo opak, tak vzdy to nemusi byt Tvoj pripad. Hlavne je dolezite jednat a necakat. Ale to aj robis. Uz potom len drzat palce.
@sajinkaa nie je