Je to kvapavka v hrdle?

matess99
22. jún 2022

Dobrý deň, uz dlhsi problem mam problemy s hlienami avsak sa to zhorsilo vpodstate momentalne stale vypluvam niekedy zlte hlieny niekedy priesvitne. Zhruba rok dozadu som mal pravdepodobne kvapavku, mal som priznaky,… a tak som si zohnal antibiotika, priznaly presli v podstate doteraz sa nic nevratilo tak som to bral ako uzavrete. Je to kvapavka v hrdle? Bolo by idealne to riesit so zubarom alebo u ineho lekara? Foto pridam dole. Dakujem za odpovede s pozdravom Mates

kacena4
22. jún 2022

v každom pripade s obvodakim vyzera to ako zapalene hrdlo

martinmmartin
22. jún 2022

Ake antibiotika si mal? Kvapavka je majster rezistencii a vzdy sa musi skusat v labaku ze ake atb na ten tvoj kmen naozaj zabera lebo ak si das domacu liecbu zlym tak sa jej rezistencia iba posilni. Problem je ze symptomy ustupia ale infekcia je tam furt . Kvapavka v hrdle je velmi vela krat nezistena lebo ma priznaky uplne hociakeho ineho krcneho ochorenia pripadne je roky bezpriznakova ale je tam.
CCA rok dozadu sa objavili multirezistentne kmene ktore su rezistentne na Cefixim aj Azytromycin a momentalne ma medicins iba last resort antibiotikum Erpanem ktore sa musi aplikovat infuzne par dni.
Ako si to liecil? Cim presne?

martinmmartin
22. jún 2022

V Rakusku sa akurat od miuleho roka siri super rezistentna kvapavka ktora je neliecitelna a velakrat bez priznakov. Priniesol to borec z Kambodze a siri sa to zatial volne.

https://www.google.com/amp/s/news.yahoo.com/amp...