Je to krčná chrbtica, trojklanný nerv alebo čeľustný kĺb?

saskia0645
23. dec 2023

Dobrý deň chcela by som sa spýtať či ste sa niekedy nestretli s týmto problémom ktorý u mna pretrváva už rok … Mala som zápal stredného ucha aj s hnisom na pravej strane … po vyliečený mi pretrvávali podtlaky v uchu ale na ľavej strane zhruba 2 mesiace keď toto všetko po vybratí 4 ks antibiotik ustálo začala som mat problémy s pravou polovicou tvare. Boli ma krk, čeľusť, niekdy mi to strieľa do oka , bolieva má ucho a taktiež zuby hlavne spodné stoličky a nos … ako by sa tie svaly v okoli čelustneho kĺbu stále nejako pohybovali a neboli na mieste cítim tam tlak a pulzovanie …rentgen CBCT zubov je v poriadku , CT hlavy je ok a Magnetická rezonancia trojklaneho nervu len mi spomenul že možno je to prechladnute celé a nasadil neurológ gabapentin 300, ktorý zabral len slabo lebo stále to pociťujem … jedine čo pociťujem menej je ucho zbytok bez zmeny … za každú radu budem vďačná … taktiež má ta práva polovica tvare pripadá v mieste kde je TMK kĺb niečo malo väčšia proste a viem že takú tvar som nemala a bola súmerná .

egonsk
23. dec 2023

Ja som mal zapalen schovany pod zubom, od neho to chytil 3klanny nerv (a zub postupne odumrel), doktorka na rtg nic nevidela, zvysne vysetrenia boli tiez ok a ja som skoro skrabal steny od bolesti, potom som uz zacal mat problem s rovnovahou a vtedy som prisiel k zubarke znovu a ta mi neveriac robila test zubov chladom a zistila ze nan ani trosku necitim a iked bol pekny a rtg ok, tak nechapala, bo poziadal som o vysklbnutie, tak mi dala papier ku chirurgovi. Ten tiez neveriaco pozeral na zub i rtg, ale som ho napokon ukecal... zub teda vysklbol a vtedy v strede pod nim videl malinky vacok hnisu, ranu preplachol a od toho dna som mal uzasnu ulavu a pokoj. Chvalabohu, ze som si trval na tom, ze je to ten zub a nemusel ine vysetrenia este absolvovat, len orl, zubne a obvodacku s odbermi krvi... nez sa to takto poriesilo.

lilyianka
23. dec 2023

@saskia0645 ja som mala bolesť oči,uší, zubov,proste celej tváre plus tŕpnutie nosa a jazyka zo stuhnutej krčnej chrbtice.