Je to infarkt alebo panika?

karolin55
5. mar 2019

Ahojte moja sesternica si každý 2, 3, deň mysli ze dostane infarkt... Neviem co jej mam povedať... Proste sa začne báť... Vraj ju pichá na hrudi... Pri srdci... Boli ju hlava je celá nervózna... Boli ju ľavé rameno... Nevie sa sústrediť... Je ako nenormálna... Ale ten Infarkt neprichádza... Neviem si s nou rady mam ju rada od malička ale podla mňa to infarkt není ona ma 29 rokov... Bola na internom všetko v norme bola na EEG u neurológia všetko v norme... Viem ze v detstve mala zlomeninu ľavej kľucnej kosťi... Môže ju KOLi tomu bolieť to ľavé rameno???! Lekár vylúčil problémy zo srdcom... Ale ona si nedá povedať.... JA neviem co mam jej poradiť v kuse rozpráva ze to je infarkt rozboili ju ľavé rameno ma tlak na hrudi a už rieši infarkt... Možno som zla ale pred par dnami robila toto iste a dala som jej deci vodky do kofoly no ona normálne bola v pohode... A nič jej nebolo ja si myslím ze potrebuje anti depresíva vôbec nemyslela na infarkt

pukavica
5. mar 2019

Hej, ako ta zlomenina sa moze vekom ozvat. Pri zmene pocasia moze pobolievat, to je podla mna normalne. No s tou panikou neviem - psychicke problemy mat nemoze?

lucinika
5. mar 2019

Ak má všetky vyšetrenia v poriadku, jedna sa pravdepodobne o panicku poruchu, úzkosť. Treba ísť psychiatricke. Teraz ma obdobne problémy každý druhý človek, nie je sa za co hanbiť.

lula313
5. mar 2019

Ja som raz citala, že žena, ktorá má cyklus, je nejako chránená pred inkfartom a nemôže ho dostať. Skus jej to povedat, možno ju to ukludni.

karolin55
autor
5. mar 2019

@lucinika robí to 8 mesiacov pravdepodobne to infarkt nebude

karolin55
autor
5. mar 2019

Proste sa zlakne aj bolesti hlavy

karolin55
autor
5. mar 2019

A asi týždeň pred MS sa jej točila hlava tak bola celá bez seba

eliska13
5. mar 2019

@karolin55 psychológ psychiater a asi lieky.Nech sa ukľudni nič jej nie je.Cim bude viac vystrašená, tým horšie.

17juraj17
5. mar 2019

@karolin55 Mozno to chce len nejakého samca co by jej to z juznej strany vytrepal z hlavy.

17juraj17
5. mar 2019

@karolin55 Ale inak asi treba psychiatra a pol xanaxu. mozno i z tej klucnej kosti pripadne od chrbtice ak tam ma nieco pohnute alebo stuhnute to vie strielat do hrudnika.

karinluna
5. mar 2019

@karolin55 ahoj z vlastnej skusenosti mozem povedat, ze som parkrat zazila to iste. Pred dvoma tyzdnami mi zistili problemy s pecenou, pravdepodobne zapal pecene chronicky....Ja som z vlastnej iniciativy dlho hladala rady ako sa zbavit toho pocitu paniky a uzkosti a bolesti na hrudniku. Mozem povedat jedno, ja som vyhodila lepok zo svojej stravy uz asi 4 tyzdne, zredukovala som sacharidy, kazdy den si robim zeleninovu stavu. Lepok moze podnietit vznik zapalu a nemusi to byt vzdy len crevo, ani celiakiu jej nemusia zistit, moze mat zvysenu citlivost an lepok a koli tomu ta uzkost a vsetko okolo toho, takze klud, zmenit stravu.....mne to pomohlo na tu uzkost, od vyhodenia lepku nic ani panika ani uzkost.......drzim palce

karinluna
5. mar 2019

este jednu vec chcem povedat a nie je to moj vyrok, ale vyrok jedneho lekara, ze skor ako zacnu na psychiatrii do pacienta pchat lieky, mali by sa pozriet na jeho metabolizmus. Odporucam zajst si na hematologiu, dat si spravit velky krvny obraz, vysetrenie na genetiku MTHFR, k tomu vysetrenie homocysteinu. Ak ma vysoke hodnoty homocysteinu, tak aj to moze zapricinit psychicke problemy inac to ma dost vela ludi......

dominika_sk
5. mar 2019

vola sa to panika uzkosť, nech sa prida do tejto skupiny, tam si može o tom pokecať, všetci maju take problemy https://www.facebook.com/groups/998578543594592/

beata_ra
5. mar 2019

@karolin55 to je problem v hlave a mala by vyhladat odbornu pomoc, nejaku psychologicka ktora by jej pomohla zbavit sa takychto pocitov.

1natasa1
5. mar 2019

@beata_ra asi tak nejak a som rada, že si to nemyslím len ja. Podľa mňa si to celé len nejakým si spôsobom nahovára a pritom jej nič nebude

beata_ra
5. mar 2019

@1natasa1 presne aj ja si to myslim. No uvidime, ci si to prizna aj ona alebo sa bude nadalej len vyhovarat a bat sa

eliska13
5. mar 2019

@beata_ra ale ľudia často x hľadajú problém u internistu, kardiológa, štítna žľaza ona reálne trpi, ale neverí, že to môže byť psychika.

zuzi0911
5. mar 2019

Nájdi si na nete priznaky panickej poruchy.. Tie jej ukaz... A povedz, že ma toto. Keďže bola na vyšetrení a srdce je zdravé...