Vyhodilo sa mi to uz pred tehotenstvom. A teraz sa to zhorsuje. Je to svrbive. Z kozmetiky a cistiacich to urcite nie je. Strava? Skusala som vylucovat ale ziadna zmena. Kozna tvrdila na zaciatku ze je to z prac.prostredia ale nejak extra to neluecila furt len zodak davala. Ale z roboty to nie je lebo uz som doma pol roka a je to horsie. Mam to iba na zapesti
Toto mi príde ako alergická reakcia. Natrite si to Fenistilom, že čo to urobí.
Ja som mala take od toho pliesku na hodinkach... Alergia na nikel.... Problem mi robili aj gombiky a cvocky na rifliach, nausnice bizu
Hodinky nenosim. Fenistil som skusala a nic. Nikel mi nevadi nosim nausnice bizu.
a mas to len na tej ruke? uz nikde inde sa ti to neobjavilo?
Mne to tiež príde ako alergia na niečo. Skús si to krémovať každý deň
@zuzanajamriskova mne takto vyzeral exzem a pomohol beloderm krém, ale ten je asi na predpis.
@zuzanajamriskova mam ekzem v trocha horšom stave keďže naň trápim už 15 rokov, ale vždy ked sa mi ekzem roznesiet tak to zo zaciatku vyzera takto. Sem-tam zvykne z alergickej reakcie vykvitnut aj ekzem takže to netreba zanedbávať. Mne na ekzem najviac pomáha kozie mlieko (v lekárni na voľný predaj). Ešte to môže byť aj zo zmeny počasia, vtedy by malo pomôcť natrieť miesto bravčovou mastou na noc a nasadiť si nejakú rukavicu alebo niečo.
@zuzanajamriskova mne sa také podobne robí tiež a tiež len na jednej ruke a mám to z histaminovej intolerancie ak neustriehnem, čo zjem
@zuzanajamriskova to musí byť len nejaká alergia na niečo. treba ísť k doktorovi aby ti spravil potrebné testy a zistil na čo si alergická
Aj podľa mna je to alergická reakcia na niečo. Zodac je len antihistaminicum- má za úlohu “utlmiť” svrbenie. Zodac ekzém nevylieči. Je navykovi a priberá sa od neho.
Moze to zhorsit aj pelova alergia. Alebo aj mykoza. Miesto moze byt infikovane plesnami. Mozno by bolo dobre aj to riesit. Rychle uzdravenie prajem.
@zuzanajamriskova ja mam presne to iste, aj mne sa to urobilo este pred tehotenstvom, potom mi to nacas zmizlo a teraz to mam zase. Svrbi to jak slak. Tak som googlila a nasla som tento prispevok. Prisla ste na pricinu? 🙏
@julibuli bohužiaľ nie, ale pozná mi dala nejakú masť čo miešali v lekárni a od vtedy mám pokoj, no je pravda ze som od vtedy aj doma na materskej takže je možné že to bolo z prostredia v práci, robila som v drevovyrobe
@zuzanajamriskova ahoj prosím ta mohla by som sa spýtat ako sa volá masticka co ti v lekárni namiesali. Ďakujem
@aleshka_supermama to si už nepamätám
@zuzanajamriskova nenosis hodinky na tej ruke?