Je to ekzém na zápästí?

zuzanajamriskova
25. okt 2018

Vyhodilo sa mi to uz pred tehotenstvom. A teraz sa to zhorsuje. Je to svrbive. Z kozmetiky a cistiacich to urcite nie je. Strava? Skusala som vylucovat ale ziadna zmena. Kozna tvrdila na zaciatku ze je to z prac.prostredia ale nejak extra to neluecila furt len zodak davala. Ale z roboty to nie je lebo uz som doma pol roka a je to horsie. Mam to iba na zapesti

ikonica
25. okt 2018

@zuzanajamriskova nenosis hodinky na tej ruke?

lenqua_12325
25. okt 2018

Toto mi príde ako alergická reakcia. Natrite si to Fenistilom, že čo to urobí.

ikonica
25. okt 2018

Ja som mala take od toho pliesku na hodinkach... Alergia na nikel.... Problem mi robili aj gombiky a cvocky na rifliach, nausnice bizu

zuzanajamriskova
autor
25. okt 2018

Hodinky nenosim. Fenistil som skusala a nic. Nikel mi nevadi nosim nausnice bizu.

anna_maria1
25. okt 2018

a mas to len na tej ruke? uz nikde inde sa ti to neobjavilo?

ejmylia
25. okt 2018

Mne to tiež príde ako alergia na niečo. Skús si to krémovať každý deň

vivien16
25. okt 2018

@zuzanajamriskova mne takto vyzeral exzem a pomohol beloderm krém, ale ten je asi na predpis.

sofia1703
26. okt 2018

@zuzanajamriskova mam ekzem v trocha horšom stave keďže naň trápim už 15 rokov, ale vždy ked sa mi ekzem roznesiet tak to zo zaciatku vyzera takto. Sem-tam zvykne z alergickej reakcie vykvitnut aj ekzem takže to netreba zanedbávať. Mne na ekzem najviac pomáha kozie mlieko (v lekárni na voľný predaj). Ešte to môže byť aj zo zmeny počasia, vtedy by malo pomôcť natrieť miesto bravčovou mastou na noc a nasadiť si nejakú rukavicu alebo niečo.

wodanka
26. okt 2018

@zuzanajamriskova mne sa také podobne robí tiež a tiež len na jednej ruke a mám to z histaminovej intolerancie ak neustriehnem, čo zjem

kratucka
29. okt 2018

@zuzanajamriskova to musí byť len nejaká alergia na niečo. treba ísť k doktorovi aby ti spravil potrebné testy a zistil na čo si alergická

lusswinki
3. nov 2018

Aj podľa mna je to alergická reakcia na niečo. Zodac je len antihistaminicum- má za úlohu “utlmiť” svrbenie. Zodac ekzém nevylieči. Je navykovi a priberá sa od neho.

jankak055
3. nov 2018

Moze to zhorsit aj pelova alergia. Alebo aj mykoza. Miesto moze byt infikovane plesnami. Mozno by bolo dobre aj to riesit. Rychle uzdravenie prajem.

julibuli
6. feb 2021

@zuzanajamriskova ja mam presne to iste, aj mne sa to urobilo este pred tehotenstvom, potom mi to nacas zmizlo a teraz to mam zase. Svrbi to jak slak. Tak som googlila a nasla som tento prispevok. Prisla ste na pricinu? 🙏

zuzanajamriskova
autor
7. feb 2021

@julibuli bohužiaľ nie, ale pozná mi dala nejakú masť čo miešali v lekárni a od vtedy mám pokoj, no je pravda ze som od vtedy aj doma na materskej takže je možné že to bolo z prostredia v práci, robila som v drevovyrobe

aleshka_supermama
27. apr 2021

@zuzanajamriskova ahoj prosím ta mohla by som sa spýtat ako sa volá masticka co ti v lekárni namiesali. Ďakujem

zuzanajamriskova
autor
28. apr 2021

@aleshka_supermama to si už nepamätám