Zdravim prosím vie mi niekto poradiť z čoho môžem mať toto?Uz dlhšiu dobu som mala suché ruky tak umývam riad v rukaviciach ,som kojaca maminka tak neviem s čím to môže mať súvis.Ku možnej sa tak ľahko nedostanem od detí ale asi tam skončím lebo sa mi to šíří..Mam to hlavne na palcoch ale aj na ostatných prstoch sa mi to začína robiť.Co mi na to radíte vyskúšať? Ďakujem za každu radu!
Urcite by som isla co najskor ku koznej - mala som nieco podobne, iba v mensom rozsahu. Islo o bakterialnu infekciu. Kozna to diagnostikovala hned, spravne a vysledky steru to potvrdili. Dostala som mast a po par natreti ti zmizlo. Lenze zlateho stafylokoka som sa celkom nezbavila. Ked mam oslabenu imunitu, vzdy sa nejako prejavi.
Moze ist o dishydroticky ekzem- ak sa robia pluzgieriky naplnene vodickou, svrbia, potom praskaju a uschnu, bude to ono....na to treba kortikoidy. Rychlo pomaha v akutnej fáze Belogent mast. Mam tiez s tym problem, najlepsie sa mi osvedčila obycajna modrá indulona profi....vyborne premasti a aj hojí.
Písala som článok o ňom - https://nietox.sk/dyshidroza-dyshidroticky-ekzem/
@alex248 ja som to mala keď som vkuse umývala riady
@alex248 stačí excipial mne pomohol
@lindakmetova ďakujem pekne za radu ❤️
neviem ci je to to iste ale moze to byt prejav potravinovej alergie, popr. celiakia ale to len porovnavam urcite treba vysetrit u koznej