Ahojte, od druhého tehotenstva (december 2013) som mala diagnostikovaný ekzem. Lenže teraz sa mi to robí len na prstoch na rukách. Prvá fáza je že sa mi spravia pluzgiere, vyzerá to skôr ako malé bradavice ale ked to puknem vyjde s tade biela alebo priesvitná vodička. Druhá fáza je že všade kde sam i spravia tie pluzgiere tak tá koža zožltne a zoschne, následne praská až do krvi, ako náhle sa mi to kus zahojí tak praskne inde. Tretia fáza trvá asi tak tri štyri dni, ruky mam ako zo salonu vláčne hladké. A potom sa toto všetko opakuje od začiatku.
Ja mám skôr pocit, že ide skôr o mykozu ako o ekzém. Máte s tým nejaké skúsenosti? Kožná lekárka je toho názoru že je to ekzém ale maste čo mi na to dala mi zaberu na chvíľu, potom ako by si koža na to zvykla a už potom nezaberajú. Chcem skúsiť dáke bud dáke domáce recepty alebo nejaké volnopredajné mastičky čo zaberú na dlhšie.
Ďakujem za všetky rady, pridávam aj foto.
Ekzem aj podla mna. Neporadim, neviem, mam podobny problem, tak som zvedava, co za rady sa tu objavia. Mne pomoze len kortikoidna mast a to sa neda donekonecna pouzivat.
kamoška užívala jeden prípravok plný antioxidantov a resvervatrolu.Užívala to vnútorne a úplne sa to vyliečilo 🙂
Podla tej druhej fotky to vyzera.ako mykoza...zazltnuta praskajuca koza
Oki:na ekzem z lekarne....z jednoduchsich a lacnejsich verzii...Holtov krem(je v nom mentol proti svrbeniu),konopne maste,kortikoidy(jediny volnopredajny Hydrocortison mast)
mykoza.... podstate mas len dve moznosti...ucinna latka clotrimazol a teda Canesten,Imazol....alebo este lepsia verzia IMAZOL PLUS....krem na mokvajuce kozne ochorenie
alebo antibioticke antimykotikum FUNGICIDIN
@cervikpepik este na ekzem ma vyborne produkty Eucerin Atopic control...zajdi do lekarne a skus poprosit vzorku
@mia_ko to malo byt Tebe nie mne 😉
@mia_ko ak si myslis,ze je to ekzem vyskusaj Holtov krem 😉
Ekzem=kvasinka ..... Na modrykonik.cz je skupina Poradna pro atopicky ekzem, tam by Ti urcite poradili... Zaklad je Hylak forte kvapky, teda uprava crevnej mikroflory a lokalne zinkova mast a celkovo protikvasinkova dieta a vela vela trpezlivosti....
Ekzem by som povedala. Treba na to dobre kremy. Calmurid sa skus opytat v lekarni ci je dostat. Piseme ho v praci casto na ekzemy na denne pouzivanie
Je to ekzém, ja som mala to isté, dá sa toho zbaviť. Na MK je skupina Máme doma ekzematika, sú tam fakt dobré rady. V tomto prípade nerieš atopický ekzém.
Vyskusaj na to radu ESKIMO je urcena a specialne vyvinuta pre ludi, ktorí trpia atopickým ekzémom, dermatitidou, (hypersenzibilna pokozka) a taktiez vhodna aj pre male deti. Maju z tade vsetko: kremy na ruky, nohy, sampony, sprchovy... kamaratka mala problemy ekzemove a pouziva na to ESKIMO radu a je spokojna. Jej to ucinkuje. Vyskusaj www.naturonline.sk
Ekzem by som povedala. Treba na to dobre kremy..ja som zvyknuta na bepanthen
No ked myslis, ze mykoza natieraj canestenom. Ale podla mna je to exem, mojej mame sa take robi, praskaju jej dlane, a potom sa to lupe a velmi ju to stipe. Mala mast namiesanu z lekarne. Ale neviem aku akurat slabomentolovu farbu mala. To viem. A dala jej to kolegyna, ktora mala alergiu na milion veci, prasky, prostriedky, .... A ja som si s tym natrela uplne iny ekzem co sa mi zacal robit v tehotenstve teraz a jak zazarakom to zmizlo. Nic ine mi nechcelo pomoct. Takze to je brutalne dobra mast, len nevieme aka. 🙂 ale mozno by kozna vedela co je to za mast.