Ahojte, som už zúfalá už vyše pol roka mám toto na dlani aj som bola s tým u kožného a nič z toho čo mi dr predpísala nepomohlo vždy iba trocha útlmí ale nevylieči. Stále ma to svrbí niekedy až páli potom to praská do krvi niekdy nemôžem už spávať ci ma to tak boli som už zúfalá...
Mali ste to niektorá alebo máte s tým skúsenosti čo robiť ako sa roho zbaviť 😟 Ďakujem za rady
Vyzerá to na ekzém. Čo by ti na to pomohlo, sú slahane masla, sú prirodne a mne, aj dcere potlačia prejavy ekzemu https://www.pimp.sk/bambucke-slahane-masla/ neviem ti však zaručiť, že sa po prestani pouzivania prejavy nevrátia, ak je tam vnútorná príčina. Dcéra má napr ekzém z jahôd. Ak ju neustriehnem a zje ich veľa (u rodicov zjedla minule pol kila🙄), tak hneď jej vybehne ekzém na celej ruke, ale s týmto maslom jej to stiahnem do 24 hodín. Ak potrebujes rýchlo na úľavu, tak ti pomoze, ale z dlhodobeho hľadiska treba pátrať po príčine. Môj bratranec trpel strašným ekzemom a jemu pomohla až veganska strava (netvrdím, že je to zdrave, správne, ale asi to mal zo stravy a pri vegánskej mu už tak nič nevadi.
@vandica nie nemala som žiadne vodnaté pľuzgieriky začalo to suchou a popraskanou kožou 🫤
@tramtada31 no ja neviem ci by to mohlo zabrať bojím sa keďže to skôr na omladenie pleti a nie na kožné problémy. Navyše aj to co mi dr predpísala stípalo jak čert tak som umyla
mám to isté, zhorší sa mi to keď zjem citrusy, kyslé.
Na 2-3 mesiace mám pokoj keď si pichnem diprophos.
tiež uvítam každú radu.
Tak skús riadne premasťovať. Ja som si teraz kúpila aj prírodnú kozmetiku zo stránky namyderm. Vyskúšaj, sú tam dobre recenzie na to, majú rôzne krémy, aj na popraskanu kožu.
Alebo si odsledovať kedy sa to zhoršuje. Môže byť strava, ale aj alergia na čistiace prostriedky, sprchace, jar atď.
@mondolina ja to mám stále bez ohľadu na stravu 🫤 známa mi radila najlepšie je na to more ale choďte k mori aspoň na mesiac 😮💨 samozrejme nemožné
@vandica nič iné sa nezmenilo všetko rovnaké používam... Véd preto som zúfalá
Skúsim ešte zmeniť iného kožného lekára
Podľa mna by ti to pomohlo. Ono je to prirodne, len masla a oleje, žiadny chemicky humus, ako sú bežne kremy na ekzemy robene na vodnej baze. Ja to používam už na všetko. Včera som si jemne poleptala ruky chemikaliou, natrela som sa a hneď bola koza na rukach ako normalna, používam aj na zošúchaný nos detom pri nádche a nestipe ich to a do rana výhoji. Toto si myslim, že by ti naozaj pomohlo. Ale treba pátrať aj po pricine
ja som si teraz začala natierať s ricínovým olejom, mám pocit, že to pomáha.
Vyzerá to ako dishydroticky ekzém, na začiatku nie sú malé vodnate pluzgieriky? Potom suché ložiská a potom prasknutá koža, veľmi bolestivá.
Ja ho mám od detstva, žiaľ zbaviť sa úplne toho nedá.