Dobry den vospolok, od septembra mam na ruke ekzem, hned od zaciatku to riesim s dermatologom, ktory ho diagnostikoval ako dishydroticky, aj ked som nikdy nezaznamenala pritomnost vodnatych pluzgierov ako to opis uvadza. Chodila som na pomerne caste kontroly, vsetko podla jeho odporuciani. Skusali sme rozne maste, ale stav sa len zhorsoval a to hlavne od poslednej kontroly zaciatkom januara, odkedy sa mi za par dni vytvorili nepekne bolestive, citlive, obcas trocha svrbive, fialove loziska na prstoch. V decembri mi bral prvy krat vzorku odlupujucej sa koze, ze ci tam nie je aj mykoza, ktora sa potvrdila. Na tej kontrole zaciatkom januara som sa pytala na tabletky, nechcel to silit lebo vraj su dost agresivne ze radsej by skusil este maste. No ked ma videl dnes, tak mi uz nasadil aj tabletky, bral krv, a vraj, ak sa do dvoch tyzdnov neukaze zmena k lepsiemu tak chce dat vzorku na histologiu, co ma prirodzene dost vyplasilo. Nemate niekto skusenosti s takymto typom kozneho ochorenia? Myslite, ze by realne mohlo ist o nieco zhubne? Doteraz som nechcela velmi guglit ale dnes som sa vyplasila a teda dohladala som aj niektore formy leukemie ktore sa prejavuju mozno podobnymi leziami...:/ dakujem (este podotykam, tetovanie mam uz aspon 10 rokov, nikdy som ziadnu koznu reakciu na to nemala)
sklerodermia?
moj nazor je ze tcoj kozny je debil a mal stery urobit uz davno
@kacena4 zatial som o tomto ochoreni ani nepocula, a ani som nevedela ze aj reumu sprevadzaju taketo flaky. Dakujem za tip, skusim si to pozriet blizsie. Premyslala som aj nad tym, ci zmenit doktora, ale vsade kde som volala su dlhe cakacie doby, navyse som verila ze ked uz mame dlhodobo rozbehnutu liecbu, prinesie nejaky progres. Od zajtra skusim brat aj tie tabletky aj ked z nich mam podla vedlajsich ucinkov celkom strach, ale tak nie som jedina komu ich nasadili tak to snad bude dobre. Dakujem este raz a vsetko dobre aj Vam
@kikusinkaa určite by som skúsila ísť aj k inému lekárovi, keď už to máš v takomto štádiu. Vyzerá to aj dosť bolestivo :( Možno by ťa niekde vzali aj prednostne ako "akútnejší" prípad. Určite skús obvolať, prípadne nie je nejaká pohotovosť ktorá rieši aj takéto veci, aby si sa niekam dostala hneď?
@kikusinkaa nepíšem to rada, ale toto na ekzém nevyzerá. A dermatológ nech chodí kanálmi, aby nerobil hanbu svojim šikovným kolegom!
Prajem skoré zlepšenie ❣️
Juj, syn má 10 rokov ekzém ale takto to nevyzerá ani náhodou. Napíš do skupiny zdravotníci na MK, sú tam lekári, hádam poradia a samozrejme zmeň kožného.lekara
A.ake lieky ti predpisal?
@kikusinkaa neviem či to je podobne. Ale niečo takéto som už videla. Moja sestra bola má dovolenke a keď sa vrátila tak niečo podobne mala na členkoch. Ležala aj na infekčnom. Neviem či vieš hýbať v ruke ale ju strašne nohy boleli. Bola to nejaká infekčná choroba, ktorú majú malé deti v Afrike.
@kikusinkaa toto určite nie je ekzém a na tvojom mieste, rovno zajtra by som obvolala inych lekárov...
@alzbetka71 dakujem, vyskusam teda aj tam napisat
Ekzem ani dyshidrotický ekzém to zaručene nebude
@natalis1998 Omg to znie hrozne, dufam ze sa z toho dostala a uz sa to ani nevratilo :/ ja som nebola teraz dlhsiu dobu ani v zahranici, tak to asi nebude moj pripad. Zatial som tym nenakazila od toho septembra nikoho, tak dufam ze to nie je infekcne. Aj ked minimalne ta plesen sa sirit moze to mi aj on vravel, takze snazim sa opatrne, vlastny uterak atd.
@kikusinkaa dostala za nejaky týždeň. Nebol to vazny priebeh len kvôli tomu že to bolo infekčné. Tiež najprv to zvalili na tetovanie, lebo ho mala na nohe. Je mi cudne že Vás neposlali minimálne na infekčné nech sa to pozrú. Tie take ako keby pluzgieriky nasvedčujú tomu že to bude niečo take. Mne to trochu pripomína aj herpes ale na ruke sa nezvykne vyskytovať a potom sú zvláštne tie modriny… držím palce
@alzbetka71 po roznych mastiach som dnes dostala nove maste- Beloderm, Imazol Plus; tabletky Famosan a Medrol
@natalis1998 dakujem krasne , skusim sa zajtra obvodneho spytat aj na to infekcne
@kikusinkaa určite to nie je žiaden obyčajný ekzem. Máš to len na jednej ruke? V neskorom štádiu boreliózy sa môže sfarbit ruka/noha na fialovo, robili ti odbery( serologiu na borelie) alebo biopsiu? Určite to rieš aj u iného lekára.
@mousegirl tusim zaciatkom jula mi robili testy na boreliozu, mala som kliesta a ci z neho alebo nie ale na hlave sa mi zvacsilo hned niekolko uzlin tak som bezala k doktorovi. Borelie sa potvrdili, a opakovane ma dal obvodny na odber v septembri a dal soravit aj twsty na stitnu zlazu. Vsetko vyslo dobre, uzliny sa postupne zmensovali az zdurenie zmizlo uplne. Mozem s nim skusit konzultovat opakovane testy . Vdaka
fuuu moj nazor laika, vyzera to velmi skaredo. nemoze ist o nejake autoimunitne ochorenie? reuma? fakt neviem len hadam, ale drzim palceky nech je lepsie a hlavne nech vedia co vam je a mozu liecit❤