Je to ekzém?

24. jún 2023

Prosím Vás takéto sa mi spravilo pred asi dvomi dňami
Hrozne to svrbí, najmä v noci
Dávala som si bephanten sensiderm ale nepomáha
Poraďte niečo ak máte skúsenosť čo by to mohlo byt
Ďakujem

majamat
24. jún 2023

treba zajst v pondelok k dr. moze to byt aj infekcia.

autor
24. jún 2023

@majamat určite pôjdem k Dr len som čakala že ma to prejde ale nič nezaberá. Ani holtov krém nič.

majamat
24. jún 2023

no asi s tym moc neurobis. doma nemas lekaren, uvinne byvaju kortikoidy, ak je to infekcia tak tu mozu zmiernit ATB.
pri infekciach mozno aj nejaky repikovy odvar, ale tak proti svrbeniu ti to moc nepomoze.

majamat
24. jún 2023

skoda, ze si vcera nesla. pred vikendom je dobre riesit taketo problemy.

autor
24. jún 2023

@majamat celý deň v práci a lekár len do 12stej 🙈

majamat
24. jún 2023

och, no to je blbe, co by sme pre pracu neurobili 😀
mohla si ist na paragraf.
no skoda, budes musiet vydrzat.
pohotovost asi nei je uplne riesienie. jedna vec je, ez ked to cakalo 2 dni, tak to nei je tak akutne co treba na pohotovost, ale aj keby, neviem ci by tam bol kozny lekar, ktory by to pozrel. a to by chcelo prave kozneho.

ozaj, na kozne mozes ist priamo, ak ta vezmu bez objednania. tam by nemali vyzadovat vymenny listok.

rakywanda
24. jún 2023

Práve to riešim u dcéry. Ona to má ako atopik. Lekárka jej predpísala aerius, neumývať ruky bežným mydlom. Odporučila mi kozmetiku LA roche posay - na umývanie lipicar syndet AP+, natierať krémom z tejto rady ráno a večer. Je to drahá kozmetika, najprv treba vyskúšať vzorky. Ako lacnejšiu alternatívu mi odporučila umývať sa bupi mydlom. Ak ju to svrbí, natiera si to fenistilom. Uvidíme ako zaberú tie lieky, ak sa to nezlepší smer kožné.

autor
24. jún 2023

Ďakujem za odpovede v pondelok letím k Dr
Ja stále neviem čo sú to tie kortikoidy 🤣

rakywanda
24. jún 2023

Ešte chcem vyskúšať kúpeľ so soľou z mŕtveho mora. Kúpila som v DM.
Kortikoidom sa chcem úplne vyhnúť.

autor
24. jún 2023

@rakywanda nemáš foto ?

eebee
24. jún 2023

Na takýto mokvavy ekzem nedávať premastujuce krémy,tie len na suchý ekzém. Treba to vysušiť. Za mňa parádne funguje hypermangan a potom trochu zinková masť.

tanita007
24. jún 2023

podla mňa je to dyshidrotický ekzém

rakywanda
24. jún 2023
sharka174
24. jún 2023

Takéto ekzémy mavam aj ja na rukách..ale ja viem presne z čoho to zvyknem mať.. takže odsledovať potraviny a nápoje..a ja si na noc kremujem ruky s kremom od alergologicky a natiahnem na to bavlnené rukavice..ale na taký veľký ekzém ti určite pomôže len krem od lekára..

majamat
24. jún 2023

kortikoidy su prakticky hormony, ktore nam tvori telo, no v liekoch sa pouzivvaju na alergicke prejavy a aj na tazke infekcie. su miestne - v mastickach, kvapkach - napr ocnych, v sprejoch na dychanie. a potom su celkove.

kortikoidy maju neziaduce ucinky, preto ich treba brat len na predpis a pod dohladom lekara-

pri ekzemoch maju schopnost skludnit ekzem, te to taka prva a kratkodoba pomoc. nepouzivaju sa dlhodobo.

sasi0206
24. jún 2023

Ten bepanthen ma účinok na 3-4 deň. Takže neviem kolo si si to natierala, ale treba an viackrát za deň 2-3 razí

suzanah181
23. júl 2023

Ako si dopadla? Ja mám tento ekzém už tretí rok a rozširuje sa mi to po rukách má viacerých miestach.. riešila som to s odborníkom.. idem 2.8. na alergologicke tak uvidím či niečo nevyskoci tam.. mne na tie pľuzgiere pomáha obklad z repika lekárskeho fakt za 1 deň mi to stiahne a ostane suché.. odporúčajú mi protikvasinkovu diétu na 6-8 týždňov, budem skúšať od augusta chcem zatiaľ len úplne mlieko a mliečne vylúčiť a od septembra ak sa to nezlepší tak tu protikvasinkovu diétu..

autor
23. júl 2023

@suzanah181 dala mi masť (kortikoidy) ELOCOM.
Potierala som 4 dni, pomohlo ale keď som vysadila tak znova také iste. Musím nájsť nejakého odborníka lebo naša kozna na všetko len kortikoidy.
Ja som bola aj na alergo a tam je všetko v poriadku.