Už par týždňov premýšľam či sa objednať k psychiatrovi alebo nie. Nie je to nič vážne, bežné dni zvládam v poriadku,ale pri nejakých situáciách ma chytí úzkosť,stres.Napriklad ak viem,že na druhý deň má toho čaká veľa,chytí ma stres,úzkosť,nemozem sa dobre sústrediť na povinnosti,ktoré mám, nemôžem v noci preto dobre spať. Ako tak to potom v sebe viem potlačiť. Alebo ak mám ísť niečo do mesta vybavovať,som nervóznejšia. Ale na niektoré miesta nemám problém ísť,nebojím sa. Neviem čo to je,žeby socialna fobia? Ďalej ak sa 2-3 dni v noci nevyspim tak som z toho nervózna.Bojim sa že sa nevyspim ďalšiu noc,mam úzkosť.Nie je to nič čo nezvládam,ale niekedy mam pocit,že sa zbytočne trápim a nejaká ta tabletka by sa mi na upokojenie zišla.Mozno je to dobre riešiť ešte teraz,aby sa mi to nezhoršilo? Aký je Váš názor?
Ja by som sla. Evidentne ti nieco je, psychiater ti moze predpisat aj nejake lieky a nasledne ta nasmerovat na vhodnu formu terapie
psychiater iba predpisuje lieky...a som v soku, kolko ludi ich berie ako prvu moznost, hoci tie lieky sa potom dlhe mesiace,v niektorych pripadoch az roky, odburavaju z tela /mozgu/...preto by si ako prve mala zvazit psychologa a psychoterapeuta-ti budu s tebou aj rozoberat tvoj problem a usudia, ci naozaj potrebujes chemiu na riesenie tvojho problemu..v kazdom pripade, zjavne ta tie veci obmedzuju a zneprijemnuju zivot, tak vyhladaj pomoc cim skor...
Mas kilometre daleko od toho, aby si potrebovala tabletky 🤦🏻♀️ urcite ti nejake to sedenie u psychologa neuskodi, nauci ta mozno nejake techniky ako zvladat stresove situacie, ale naozaj nemas take stavy, aby si si musela davat lieky
Zatiaľ stačí psychológ a on na základe vašich sedení usudi, či treba lieky. Hlavne to netreba nechávať len tak a zbytočne trpieť, ako som to robila ja a potom sa mi to vypomstilo ( začala som mať problémy so srdcom a tlakom).
neurol ti predpíše aj obvodný - stačí povedať že máš ťažšie obdobie...
skús si kúpiť magnézium - užívaj každý deň a dlhodobo
na spánok melatonín 5 mg - daj si v prípade potreby a spíš do 20 min.
zatiaľ by som psychiatra. nechala tak
Tiez sa pridavam, skus to riesit najskor so psychologom. Toto nie je tazky stav a ked si clovek zvykne to prvotne riesit ukludnovakmi, tak casom moze vzniknut zavislost. Zo zaciatku si povies, ze dam si to len raz za cas. Len potom pride horsie obdobie a zrazu ani nevies ako a uz si to davas trebars 3 tyzdne vkuse, lebo ziadny den nie je nejaky o moc lepsi ako ten predosly. Kazdy to ma inac, ale ja uz po 10 dnoch vysadenie Neurolu dost citim, po 3-4 tyzdnoch som uz zavisla a musim si odvykat. Po poslednej takej skusenosti sa tomu uz radsej vyhybam, uz 7 rokov, a dufam, ze to pojde aj dalej.
Mne to znie skôr na psychológa. Teda, lepšie povedané, príde mi to ako úplne normálne dôvody na stres a nervozitu, len sa ich treba naučiť zvládať a nenabaľovať.
"Ďalej ak sa 2-3 dni v noci nevyspim tak som z toho nervózna." Toto pobavilo. Samozrejme, že keď sa nevyspíte, tak psychika ide dolu vodou. Tak proste ľudia fungujú.
Liek na upokojenie? Pls napis co robis preto, aby si bola pokojnejsia?
Nejake knihy citas? Pocuvas podcasty, varis, chodis obcas s kamoskami? Chodievas von na vzduch aspon na 30 min denne? Velmi pomaha sa prejst cestou z prace. Cvicis? Dala si si predpisat u obvodnej magnezium? Skusila si pravidelne uzivat melatonin pred spanim?
Psychiater ti moc nepomoze najst pricinu problemu, to skor psycholog ale aj toho bude zaujimat co pre seba robis.
Klinicky psycholog,resp.psychoterapuet
Ako sa zistuje, ci je niekto rozmaznany, neschopny, tzv.nemozny, alebo ma diagnozu?
Lebo uz mi to pripada, ze kazdy clovek ktoreho v primarnej rodine nenaucili zvladat rozne situacie, sa snazi najst si diagnozu.
To samozrejme nepatri tebe, autorka, nepoznam ta a nie som lekar. Pisem vseobecne.
Ja som zazila hrozne veci a vzdy bez liekov a alkoholu. Takze mam trosku despekt pred tym, ze niekto chce brat barlicky vzdy ked ma ist nieco vybavit.
Podla mna by na toto uplne stacil psycholog.