Je to depresia?

3. jan 2024

Dobrý deň. Rodinný príbuzný 40+ pracuje ako vodič. Je starší chlap, ženatý,vyzerá taký vyrovnaný,pred štyrmi rokmi prestal piť aj fajčiť, vyzeral tak v pohode ale niekedy v novembri prestal chodiť do práce je na PN, samozrejme aj lekár po troch mesiacoch chce aby išiel do práce,tak dal výpoveď a že ide na podporu. Podľa mňa tomu mužovi treba pomôcť,lebo to je očividná depresia,ale rodina na to nejako kašle. Či aký máte na to názor?

dadka1997
3. jan 2024

A z čoho si usudila práve ty, že je to depresia?

anjelicek26
3. jan 2024

Neviem, ako si prisla na depresiu...je to samozrejme mozne, ale z tohoto si to usudila ako? Clovek po 40ke prehodnocuje svoje priority a mozno potrebu sa preorientovat v zamestnani, v zivote, povenovat sa rodine, ved nech na tu podporu ide, na jar sa zorientuje a najde si nieco ineho... ked mu to prospeje, preco nie? Predpokladam, ze maka dobrych 20 rokov uz, preco si po chorobe nedobit baterky... ak mas pocit, ze ma depresiu, tak sa o tom s nim porozpravaj... ty podla mna nemas sancu vediet, co on riesil s lekarom, ci chodi na terapie, alebo proste len potrebuje dlhsi cas sa zotavit... len usudzujes s indicii...

patus_2
3. jan 2024

Môže to byť depresia, ale takisto to môže byť ďalších iných 1000 veci. Možno má zdravotné problémy, ktoré nechce s nikým zdieľať. Možno si našetril dostatočne rezervu a teraz chce skúsiť niečo iné alebo si chce oddýchnuť. Možno plánuje odísť do zahraničia... Ak spolu dobre vychádzate, tak ho pozvi na kávu a porozprávajte sa. Možno sa dozviem viac.

barbora854
3. jan 2024

Prečo sa staráš do cudzích veci 🤦🏻‍♀️