Je to depresia?

18. jan 2023

Ahojte, asi si teraz prechádzam trochu ťažkým obdobím, myslíte, že za to môže depresia? Myslím to tak, že, v škole sa mi vôbec nedarí, v poslednej dobe mam problém s učením, učím sa alebo teda aspoň sa snažím niečo sa naučiť a zapamätať, ale aj tak dostanem vždy guľu, neviem čím to je. V poslednej dobe ma nič nebaví mam aj problém sa ísť niečo naučiť, nie žeby sa mi nechcelo, ale proste mám pocit, že som si vybrala nesprávnu školu, už to nezvládam, neviem co mám spraviť, v škole sa mi moc nedarí, a už aj okolie mi dáva najavo, že som mala ísť na nejakú 2 ročnú školu, kde by som mala iba výučný list a nie maturitu. Neviem, či to je tým, že mám depresiu alebo ja už neviem. Nič na nebaví, najradšej by som bola len doma a nechodila do školy, už mám aj ja pocit, že táto škola je ťažká, aj keď okolie povie, že to je veľmi ľahká škola. Máte s tým nejakú skúsenosť poprípade nejaké rady? Ďakujem.
Keby ste chceli vedieť na akú školu chodím, tak je to SPŠ stavebná.

vulka
18. jan 2023

Popros učiteľov o doučenie, dovysvetlenie.

luccija
18. jan 2023

Keď sa Ti v škole nedarí samozrejme, že tam chodis s nechuťou.V akom si ročníku?nájdi si doučovanie, alebo popros spolužiakov nech Ti pomôžu.Urcite sú predmety, ktoré Ti idú nie?

autor
18. jan 2023

@luccija som v prvom ročníku. A predmety, ktoré mi idú to je len občianska a telesná. S ostatnými mám problém

salamistka
18. jan 2023

Rodičom si o tom hovorila?

autor
18. jan 2023

@salamistka áno vedia o tom, vidia známky. Snažia sa mi to vysvetliť a pomôcť mi to naučiť sa, ale nejako to nepomáha

luccija
18. jan 2023

Aké okolie Ti to dáva najavo?učitelia, rodičia?
Tak nebola by si prvá ani posledná čo zistila, že školu si vybrala zle a prešla na druhú.Casto si deti zhoršia známky na strednej, ale ty vieš či Ta vôbec škola nebaví, aké máš známky...ak sa tam máš trápiť nemá to význam máš 5 sem tam, alebo budú tie známky veľmi zle?

berika
18. jan 2023

Moja dcéra trpí depresiami a keď jej nie je dobre nejde jej učenie, je nesústredená. Naopak keď ma dobrú epizódu, škola jej ide ľavou zadnou.
Ty musíš sama vedieť aké sú tvoje reálne schopnosti a posúdiť či to čo teraz prežívaš je len obdobie, alebo aj inokedy ti to učenie nešlo vôbec.

autor
18. jan 2023

@luccija tak zas 5 nemám každú chvíľu, väčšinou tak 4 alebo 3 dostanem, skôr tie 4. Lenže sú predmety, z ktorých teraz na prvom polroku prepadám. Mám ešte nejaký čas na to, aby som si to opravila, lenže to mi nestačí. A bojím sa, čo ak budem aj na druhom polroku prepadať z týchto predmetov

autor
18. jan 2023

@berika myslím si, že mi pred tým to učenie celkom aj išlo, ale teraz sa to zhoršilo, predtým som sa učila tak na 1,2 a 3. Občas aj 4 a 5. Ale väčšinou to boli 2 a 3.

mikadooo
18. jan 2023

Môže to byť aj depresia. V podstate, keď si myslíš, že si si vybrala zlú školu a že to nedáš, tak podvedome ti všetka námaha príde v podstate "zbytočná"... Skús ale naozaj to doučko. Chápem, že rodičia sa ti to snažia vysvetliť, aj mňa sa snažil otec naučiť lyžovať, akože ako tak to šlo, ale potom mi jednu sezónu zaplatil cudzieho lektora a to bolo nebe a dudy, keď po mne nikto nevrieskal zatlaaaaač na tú lyžuuuu! Skúste doučko s niekým nezainteresovaným... A kľudne behni aj k psychológovi, ak aj máte nejakého školského, skús pokojne za ním, veď na to tam sú... Držím palce ♥️

autor
18. jan 2023

@mikadooo ďakujem, áno v škole máme psychologičku, tak skúsim teda za ňou ísť a skúsim navrhnúť rodičom, či by mi nenašli nejaké dobré doučko

luccija
18. jan 2023

Najlepšie by bolo nájsť učiteľa čo Ťa bude doučovať.Skus na stránke doucma.sk, alebo nejakého študenta VS.

dagmarovita
18. jan 2023

Nie neni to depresia. Rady tazko, ked Ta nepoznáme. Vyber si cim skor inu skolu, prestúp na skolu, ktorá je pre Teba vhodnejsia, porad sa so psychologom, su aj testy k comu mas vztah. Ale inak rozumne rozmyslas, si sikovná.

mirco50
Odpoveď bola odstránená
Zobraz