Je to depresia?

23. okt 2022

Ahojte, moja sestra sa po niekolkych rokoch rozisla s chlapom, s ktorym to nemalo buducnost cisto z rozumu, nie preto, ze by ho prestala rada. Od vtedy sa vobec nelicila, isla do prace aj s mastnymi vlasmi a pritom si ona na seba davala extremne zalezat. Doma mala zatiahnute zaluzie, neumyte salky od kavy. Kvety jej zomreli. Prazdna chladnicka. Jedla len vtedy, ak ju kolegyne donutili si objednat obed a aj to podla nich zjedla tak polovicu. Vobec sa nesmeje, ani neplace. Je vkuse ticho. Trva to uz cca 5 tyzdnov. Je to depresia alebo len nejaky prirodzeny utlm a mam ju nechat, nech sa v tom smutku este vyvala? Ako jej pomoct? Nechce ist ani von. Len do prace.

majamat
23. okt 2022

fuha, veru to vyzera na depresiu, pripadne nejaku inu poruchu. neviem si teraz spomenut,a ko sa to vola, je to reakcia na nejku tazku zivotnu situaciu, ked sa dotycne nevie s nou vyrovnat.

no rozhodne to chce lekara. netreba cakat, aj ked musi ist dobrovolne.

3009
23. okt 2022

smer psychiater a veľmi rýchlo.

888elizabeth
23. okt 2022

Ahoj, asi sa na modrom koníku budem už opakovať, ale jednoducho som vďačná. Mne veľmi so psychikou zadarmo pomohli videá od Michala Drienika. Stačí dať do youtube jeho meno... prikladám odkaz: https://www.youtube.com/c/MichalDrienikgoodvibes Držím palce každému s depresiou a úzkosťami, sama som si tým prešla.

autor
24. okt 2022

Dakujem zeny. Odmieta to, vraj jej to je jedno, co si myslim...
:( trapi ma sa na nu divat.

majamat
24. okt 2022

tazko pomozes niekomu, kto nechce. neviem ako by som ti poradila, len byt jej oporou, ked to bude potrebovat, snazit sa s nou rozpravat. snad raz povoli a da sa vysetrit. k psyjiatrovi ani nepotrebuje VL.

lulaby1982
24. okt 2022

Predpokladám,že sa jedná o reaktivnu depresiu. Klinicky obraz depresie -trva nepretrzite 2 týždne, paticka nálada-smutok,beznádej,zúfalstvo, ranné pesima- nedokáže vstať z postele, inhibovane myslenie ,znížená schopnosť vólovej zložky - umy si zuby, sebaobsluzne činnosti robia problém,slabý záujem o záujmy,kt. predtým boli. Toto nevyzerá na obyčajnu smutnú náladu.
,
Smer psychiater ,kt. nasadí antidepresiva, dostane mozog serotonín ,hormón šťastia a bude lepsie.