Prosím vás, od septembra som po roku a pol konečne nastúpila do novej práce, som na invalidnom dôchodku (ID) po ťažkej operácii. Moja dcéra mala covid, a preto bol s ňou môj manžel na OČR, keďže som nechcela ísť ja, nakoľko som len nedávno nastúpila. Avšak covid som dostala aj ja, mám vysoké teploty, nádchu, kýcham a škaredo kašlem.
Myslela som, že to cez víkend vyležím, avšak som rizikový pacient a môj priebeh nie je veľmi dobrý. Od rána mám bolesti hlavy, závraty a zvracanie. Bola som aj na pohotovosti s tlakom 190/110.
Mám nárok na PN, keďže som len teraz nastúpila do práce ?
Na PN máš nárok VŽDY! Ako to vyhodnotí zamestnávateľ je jeho vec, pokiaľ si v skúšobnej dobe. Ale každý normálny to pochopí.
S takým tlakom a nevyležanou virózou ťa akurát vykotí a predtým všetkých nakazíš. Len sa pekne polieč. Prajem skoré uzdravenie.
@ina2405
Ja len dúfam, že som ich už nenakazila, lebo v piatok som bola v práci a v noci bum, už teploty. Len som chcela vedieť, či môžem ísť na PN alebo pýtať neplatené voľno.
@ina2405 Ďakujem
Za to nemôžeš, ešte si nevedela
Na pn moze ist človek aj ked len jeden den odrobi ;) skratka musi byt aktivny nemocensky poistený človek tak mi to bolo vysvetlene na urade ;)
Ano,predsa nechces ist chora do prace a nakazit kolegov...