Je to astma alebo alergia?

20. mar 2024

V sobotu v robote mi odchádzal hlas.. v nedeľu som už kaslala , v pondelok striedavo kašeľ a bolesť hrdla
Kašeľ mám cele dni aj suchý aj vlhký ako kedy keď si odkaslem tak je dobre.. crp som mala v norme
Keď dycham tak mi píska na hrudi a boli ma tam.. doktorka povedala jednoznačne alergia čo si myslite?

a_alexandra_a
20. mar 2024

Lekárka ťa videla a určila, že je to alergia, my ťa nevidíme, nemáme ako vedieť zhodnotiť príznaky a chceš od nás diagnózu? Tak veríš lekárke s ktorou si bola osobne, alebo neznámym ženám na internete? Či keby ti tu 10 žien napísalo, že je to choroba, tak pôjdeš za lekárkou a povieš jej, aby ti nasadila riadne lieky, lebo ženy na modrom koníku povedali...?

guudy
20. mar 2024

Pockaj, vytiahnem vestecku gulu…

majamat
20. mar 2024

taketo priznaky mavaju bezne infekcie, netrva ot u teba mesiace ci roky, tak je sanca, ze to je infekcia.

opat sa tu zabuda na jedne faktor, astma a mnohe ine ochorneia maju skor dlodobejsi charatker a netvrdim, ze astmu mat nemozes, alebo nemas, len tvrdim, ez je divne z takto kratkodobeho hladiska sa nou zaoberat, ked infekcie s takymito priznakmi ma kazdy jedne clovek na svete a niektori aj pomerne casto. a ted aje u teba vysoka sanca, ze mas beznu infekciu, ktora za par dni- 1-2tyzdne odoznie.
a teda aj po beznych infekciach mozu tazkosti pretrvavat nejaky cas, ej to uplne normalne nielen pri kovide ( ako sa strasilo ). to stale este nei je astma, je to drazdenie dychacich ciest po prekonanej infekcii.

v dnesnej dobe ludia strasne cierne rozmyslaju, hned negativne scenare.

ja mam chronicky kasel uz to o rok bude 30r, amm chronicku bronchitidu aj anpriek tomu ze mam obca sneprijemny kasel, ze sa obcas zadycham, nijak extra to neriesim.
ked mam aleegicke prejavy, dam antihistaminika, spreje pouzivam fakt len vynimocne 3x za rok, doma obcas cvicim, jazdila som do prace na bicykli, aj spom vramci chudnutia bicyklovala, chodila som do fitka, v praci sa aj namaham fyzciky, byvam na 3 posch bez vytahu a som tu. aj napriek chronickej bronchitide. za to poznam mnoho ludi, co maju nadstavene v hlave, ze nic nemozu, lebo maju problem s dychanim. a fakt nemozu, hoci su v stave, ze an nich nic nevidno. nehovorim o tych, co mavaju realne zavazne zachvaty dusnosti s plne rozvinutymi priznakmi.

dadka1997
20. mar 2024

Skro by skm povedala, ze boelst hrdla ti mohla prejst nizzsie a mas zapal prinosnych dutín .. cize bežná respiračna infekcia .. pri alergii by ta svrbeli oči a uši ..

a_alexandra_a
20. mar 2024

@dadka1997 Nemusia. Ja mám alergiu a oči a uší ma absolútne nesvrbia.

lukbe
20. mar 2024

Aj mne napadlo bezne prechladenie, angína, viróza. Ak budú iné, dlhodobé priznaky a dôsledky, vtedy ma slovo alergológ.