Je to alergia na potraviny?

qawa
18. apr 2022

Zdravím. Môže byť toto""" alergia na potraviny?"""" Beriem prednison a zenaro krem od koznej..ietu držím,ale včera som si dála kúsok tmavého chleba...konec cele telo má svrbí ..môže to byť hit? Alebo ? Testy robene nemám.. ďakujem

jana_eyre_2
18. apr 2022

Áno môže.. môže to byť alergia, alebo aj HIT..

adela94
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
endzi83
18. apr 2022

Moze to byt alergia, aku dietu drzis? a aky mas zdravotny problem?

qawa
autor
18. apr 2022

@endzi83 diétu mam bez mliečnu,nič kysele,nič surové..len v stredu som.zjedla kúsok kolacu z kyslej.smotanu a kúsok tmavého chleba..nanovo vyhadzana plus svrbenie.Beriem prednison a zenaro a krem od kožnej...testy ze až v zimných mesiacoch 😔 neviem ci to je hit ani ci na lepok neviem..

endzi83
18. apr 2022

@qawa diétu máš na základe čoho? Máš iba bezmliecnu diétu či ešte niečo? Okrem prednisonu a zenara berieš ešte niečo? Vitamíny, probiotiká ? V podstate či je to hit alebo lepok si môžeš na sebe odsledovať. A väčšinou u rôznych tipov alergií je to aj o tom odsledovať si čo mi robí dobre. A ďalej je tu ešte psychosomatika. Pozerať na človeka ako na telo, dušu a ducha všetko spolu v synergii. Nie sme len fyzické bytosti. Počúvať čo mi tým chce telo povedať.

qawa
autor
18. apr 2022

@endzi83 mam aj astmu a alergie na peloviny...fu je toho veľa lieska,tráva,prach pprobiotika od dnes pre hit ..áno snažím sa to takpovediac trvá týždne len zemiak,ryža,burizony,varená mrkva ..vyrážky zmizli..len potom kúsok tej torty ci koláč z kyslej.smotany a kys.ovocim a hneď za 3 dní zas svrbenie..to predpokladám mliečne..včera kúsok tmavé chleba ..celu noc svrbenie..😔a ta psychosomatika zaujíma ma to...aj duchovno a tak ..len sa do toho dostávam..

endzi83
19. apr 2022

Musi to byt pre Teba tazke mat takto zredukovany jedalnicek, a nie je to ani zdrave. Telo potrebuje ziviny vitaminy mineraly. Ako dlho sa len takto stravujes? Ake mas probiotika? A ako dlho beries prednison? Prednison je liek co "zameta veci pod koberec vobec nelieci" Astma je o dychani, alergie o to co telo nevie stravit, co Ta stve? Vhodne by bolo telo ocistit.

qawa
autor
19. apr 2022

@endzi83 moje jedla suché zemiaky,ryža, mrkvaburizony,cestoviny bez lepku a toto striedam..predniston 11 dní beriem .probiotika nejaké bez mlieka,lepku,.Co ma štve? Ježiš,toho je velmiii veľa a nedá sa to riešiť hlavne vzťah a práca k.o.Ako očistiť?nič zelené ako chlorela a spol.nemozem😔

endzi83
19. apr 2022

ziadna zelenina, ovocie? Ak Ta zaujima, odporucam si precitat pribalovy letak z prednisonu, hlavne neziaduce ucinky a je to liek len na potlacenie alergie, tlmi zapal, nelieci. Takze obrazne povedane to je ako ked doma upratujes, ale spinu das pod koberec. Neviem na zaklade coho Ti dali prednison a zenaro?
A po dalsie je tu psychosomatika - Presne o to ide co Ta stve? Treba to pomenovat a prijat. To co telo nevie stravit, ide to cez kozu von. Tvoje telo Ti dava na javo co mu vadi, kazda choroba nam nieco zrkadli kde mame problem.
Ocistit sa da aj inak ako chlorellou aj ked niektorym astmatikom pomaha. Za mna den zacat velkym poharom cistej vody, ak nechuti niekto si pridava citron, niektor jablcny ocot. Na zaklade coho mas takyto biedny jedalnicek? Kto Ti ho nastavoval? Moja svokra mala podobny problem, nemala astmu. ale HIT a tiez odporucanie od lekara zemiaky, ryza cestoviny a cerstvo upeceny chlieb s mastou a cibulou. Jej tiez v pozadi ide psychosomatika, ale nechcela velmi spolupracovat ma uz po 65r ze ona uz nechce. Len dozit. Tak sa jej spustili aj ine procesy po stranke psychickej.

endzi83
20. apr 2022

@qawa ak by si mala zaujem o riesenie problemu celostne s doktorkou celostnej mediciny, napis mi spravu dam Ti kontakt.

qawa
autor
20. apr 2022

@endzi83 tu diétu mi odporučila kozna a ešte v ten deň aj alergologicka..veru čítala som leták a niečo hrozné svinstvo sú tie lieky😔 idem na testy na alergiu na potraviny.

qawa
autor
20. apr 2022

@endzi83 píšem správu ďakujem.

qawa
autor
20. apr 2022

@endzi83 a jedálniček sama stále to rovnaké a niekedy kuracie prsia..zemiaky,ryža,burizony,..dokola aaa.. žiadna výhra už nech sú testy z alergie na potraviny ..strašne som zvedavá..raz som to odsledovala a vyhadzala som sa počas dieti som zjedla kys.smotanovy pohár s ovocím..a potom ďalšie vyhadzanie po tmavom chlebe ..ozaj a lepok to znamená to hit?

endzi83
21. apr 2022

@qawa lepok neznamena hit. Testy Ti mozu a nemusia ukazat alergiu na lepok laktozu aj take pripady boli. Alergia znamena, ze crevo nie je v poriadku a oni /lekari/ to nevedie pomenovat tak tomu dali nazov novej choroby HIT, ale nevedia to liecit len tlmia priznaky.
Moj pohlad na to je ze treba pracovat so psychikou a upravit stravu, ale uplne inak ako to je doteraz. V kazdom pripade si daj pauzu od lepku a laktozy a cukru, pomozes telu od tazkych alergenov, zahojis crevo. A budes sa cistit, to moze znamenat rozne prejavy nadcha, unava, castejsia stolica, kozne vyrazky. Pij viac vody, ale nie zas 4-5l je vela a postupne, nie narazovo. Caj zihlavovy je na jarnu ocistu, to si mozes nazbierat pri prechadzke. Kontakt Ti napisem do spravy.

andyyy1111122
31. jan 2023

@qawa ahoj gawi ja riešim tiež take flaky. zatial som nebola na alergologiu. zatial mam zenaro od kožnej. koncom februara sa mam ukazať ak tak ma pošle. Načo ti nakonie prišli? ĎAkujem za odpoveď. 🙂 Pekný deň. Ja to riešim od decembra. Rôzne maste atd........