Je to alergia alebo?

fifozbs
23. apr 2022

Zdravím. Idem si po radu, pripadne, či máte také príznaky pri ALERGII aj vy...?
Začalo to min.týždeň v nedeľu (17.4.). Ešte cez deň úplne pohode, podvečer ako keď sekne. Zostalo mi divne, prirovnal by som to asi k začínajúcej chrípke.
Nedeľa večer a v pondelok zvýšené teploty (37,2; 37; 37,4; 37,1) a ustúpili. Celý týždeň som ako ovalený. Raz jedna nosná dierka upchata, raz druhá.. slabosť a bolesť v tele. Tečenie z nosa, biely hlien, pocit teploty ale tt nie je. Nádcha. Svrbenie podnebia, huhnem...🤷‍♂️🤷‍♂️
Vo štvrtok som bol u Dr., povedala mi, že to na chrípku nevyzerá, hrdlo mám čisté, len prínosné mám zdurene. Povedala, že to bude skôr alergia...neviem, mate aj vy takéto obdobné príznaky pri alergii? 👋🤷‍♂️🤷‍♂️
Užívam Omarit...
za odpovede ďakujem.

akje
23. apr 2022

Ahoj @fifozbs .

Ja som alergik od mala. Vzdy viem, ze mam obdobie alergii, ked ma zacne "steklit" v hrdle. Zvykne sa k tomu pridruzit kychanie, smrkanie (tecenie z nosa), svrbenie oci. Prestane mi to v momente, ked sa vratim naspat domov a umyjem si tvar- hlavne oci vodou a ostanem par minut vnutri bez otvorenych okien. Ked som v tomto obdobi mavala fyzicku aktivitu vonku, zvykla som ochoriet. Teraz uz nezvyknem.

Skus ist k alergologovi, oni ti urobia testy a budes vediet presne, na co si alergicky.

Pekny den.

veselo_neveselo
23. apr 2022

A test na koronu mas negativny? Lebo to kludne moze byt ono 😉

matabb73
23. apr 2022

@fifozbs alergia na pele nepride hneď z ničoho nič, ale postupne ako začína kvitnutie. Teraz je sezóna pele stromov a trvá už druhý mesiac, takže to by si citil skôr. Toto nebude z alergie, ale nejaká viróza.

fifozbs
autor
24. apr 2022

@matabb73 práveže sa cítim dlhšie divne, ale od min.týždňa horšie, ako bolo sucho, veľa peľu.

fifozbs
autor
24. apr 2022

@veselo_neveselo 3x doma a 1x na OM = negatívne všetky