Poradíte mi je tlak 147/92dobry alebo trochu zvýšený ja sa neliecim na tlak som trochu len v strese a si mériam tlak mám vzdy dobrý alebo nízky
@sara967 Není je zlý ja sa liečim dlhodobo na vysoký krvný tlak beriem aj lieky na tlak.Niekedy ťažko sa dá zistiť príčina primárny alebo sekundárny problém.Idealne si merať doma ráno 2-3 krát po sebe a ešte aj večer a najlepšie manžetovy merač tlaku nie zapesni.A absolvovať vyšetrenie u svojho lekára kde tiež po sebe odmera viac krát tlak a zoberte krv cholesterol na Dg.A predpíše lieky na tlak.Lepši je nízky tlak mať ako vysoký dlhodobo.Ja som skúšal aj cesnak aj čaje na tlak dá sa Lepšie zistiť príčinu pritom srdce môže byť absolútne zdravé a človek žije zdravo.
@sara967 tak ked si v strese, sa tlak nemeria. Tlak sa meria v pokoji, 5 minut v klude sedis a tak si odmeras tlak. Nerozpravas pri tom. Proste v klude sedis.
Ak by bol vysoky, aj tak ziadna panika, treba si zmerat viackrat za den.
Propadne, ja si meriam aj 2-3x po sebe s casovym odstupom. Beriem lieky.
Pamatam si, ze pri 185/125 v klude mi bplo uz riasne zle, po porode som bola, zachranari spravili ekg, pichli magnezium a ked som mala 150/100, odchadzali, ze ok. Ze mam volat rano lekarovi.
@sara967 jednorazovo namerany vyssi tlak nemusi nic znamenat. Treba merat aspon 3 dni po sebe za tych istych podmienok tym istym tlakomerom