Je tlak 147/92 v poriadku?

sara967
19. dec 2024

Poradíte mi je tlak 147/92dobry alebo trochu zvýšený ja sa neliecim na tlak som trochu len v strese a si mériam tlak mám vzdy dobrý alebo nízky

luteam
19. dec 2024

@sara967 jednorazovo namerany vyssi tlak nemusi nic znamenat. Treba merat aspon 3 dni po sebe za tych istych podmienok tym istym tlakomerom

sara967
autor
19. dec 2024

@luteam takže nemusím sa bat

luteam
19. dec 2024

@sara967 podla mna zatial urcite nie ako hovorim ak taky tlak nebol namerany opakovane kludne to moze byt zo stresu po aktivite proste tlak kolise je tam vela premennych z jedneho merania sa nic neda vycitat. Je to ok

petermafo
19. dec 2024

@sara967 Není je zlý ja sa liečim dlhodobo na vysoký krvný tlak beriem aj lieky na tlak.Niekedy ťažko sa dá zistiť príčina primárny alebo sekundárny problém.Idealne si merať doma ráno 2-3 krát po sebe a ešte aj večer a najlepšie manžetovy merač tlaku nie zapesni.A absolvovať vyšetrenie u svojho lekára kde tiež po sebe odmera viac krát tlak a zoberte krv cholesterol na Dg.A predpíše lieky na tlak.Lepši je nízky tlak mať ako vysoký dlhodobo.Ja som skúšal aj cesnak aj čaje na tlak dá sa Lepšie zistiť príčinu pritom srdce môže byť absolútne zdravé a človek žije zdravo.

sara967
autor
19. dec 2024

@petermafo ja nemávam taký tlak len som bola strese a chodím na kontroly internistický a vždy dobrý je a tá mi vyšetrenie robí všetko aj krv a všetko poriadku je

nevenka
19. dec 2024

@sara967 tak ked si v strese, sa tlak nemeria. Tlak sa meria v pokoji, 5 minut v klude sedis a tak si odmeras tlak. Nerozpravas pri tom. Proste v klude sedis.
Ak by bol vysoky, aj tak ziadna panika, treba si zmerat viackrat za den.
Propadne, ja si meriam aj 2-3x po sebe s casovym odstupom. Beriem lieky.
Pamatam si, ze pri 185/125 v klude mi bplo uz riasne zle, po porode som bola, zachranari spravili ekg, pichli magnezium a ked som mala 150/100, odchadzali, ze ok. Ze mam volat rano lekarovi.

petermafo
19. dec 2024

@sara967 Tak to poznam stres strach nespavosť.Niekedy aj strava pitný režim či nedostatok pohybu či nejakého vytaminu.

sara967
autor
19. dec 2024

@petermafo Poznám také stavy mávam občas a teraz som si merala aj poobede a som mala 124/85 a poobede 118/85

petermafo
19. dec 2024

@sara967 Chce to merať v kľude je to potom jak syndróm bielych plášťov alebo u doktora keď tlak je vysoký a ináč doma v norme.